Γιατί οι πολιτικοί δεν πρέπει να τρώνε δημόσια [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί οι πολιτικοί δεν πρέπει να τρώνε δημόσια [εικόνες]

Όταν οι πολιτικοί τρώνε δημόσια
Όταν οι πολιτικοί τρώνε δημόσια / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δύναμη της εικόνας υπήρξε πάντα σημείο κλειδί για την εικόνα ενός πολιτικού, ειδικά όταν αυτός βρισκόταν σε προεκλογική εκστρατεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, πάντοτε σε προεκλογικές περιόδους, οι πολιτικοί είναι αναγκασμένοι να «αναμειχθούν» με τον λαό, να βρεθούν σε μεγάλες αγορές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Σε πολλές από αυτές, χρειάζεται να δείξουν πως, όπως κάθε πολίτης της χώρας τους, έτσι κι εκείνοι απολαμβάνουν το φαγητό. Ειδικά αν πρόκειται για εδέσματα που συνδέονται άρρηκτα με την παράδοση κάθε λαού. Κι εκεί προκύπτουν τα ενσταντανέ που θα ήθελαν να έχουν αποφύγει.

Από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ντέιβιντ Κάμερον, ως τον πληθωρικό Μπόρις Τζόνσον και τον Μπαράκ Ομπάμα, συγκεντρώσαμε εδώ φωτογραφικές στιγμές πολιτικών που «συνελήφθησαν» με τη μπουκιά στο στόμα.

Ο Τόνι Μπλερ τρώει ένα σάντουιτς στο Σαράγεβο
Ο Τόνι Μπλερ τρώει ένα σάντουιτς στο Σαράγεβο

Ένα παλιότερος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τόνι Μπλερ, έχει αποπειραθεί αρκετές φορές να δοκιμάσει κάποιο έδεσμα μπροστά στους φωτορεπόρτερ. Τον Νοέμβριο του 1997, πλάι στα βρετανικά στρατεύματα στο Σαράγεβο, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός δοκίμαζε το σάντουιτς που αποτελούσε και το μεσημεριανό γεύμα των στρατιωτών του βασιλικού στρατού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Άνγκελα Μέρκελ δοκιμάζει ένα λουκάνικο Θουριγγίας
Η Άνγκελα Μέρκελ δοκιμάζει ένα λουκάνικο Θουριγγίας

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ έχει πολλές φορές βρεθεί αντιμέτωπη με τα φλας των φωτογράφων την ώρα που δοκιμάζει μια σειρά από εδέσματα. Όπως τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δοκίμασε ένα παραδοσιακό λουκάνικο Θουριγγίας.

Ο Μπάρακ Ομπάμα με ένα παγωτό μηχανής
Ο Μπάρακ Ομπάμα με ένα παγωτό μηχανής

Ήταν Αύγουστος του 2011, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να δοκιμάσει ένα παγωτό μηχανής σε αγορά της Αϊόβα. Όπως διαβάζουμε στο Ascosiated Press, περνώντας από τους πάγκους της αγοράς, ο Ομπάμα κλήθηκε να δοκιμάσει, πίτες, παγωτά, ποπκόρν και άλλες λιχουδιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπάρακ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον σε αγώνα μπάσκετ στις ΗΠΑ
Μπάρακ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον σε αγώνα μπάσκετ στις ΗΠΑ

Ένα χρόνο αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας αποφάσισαν να παρακολουθήσουν μεζί έναν αγώνα μπάσκετ στο δυτικό Κεντάκι. Ακολουθώντας την… ιεροτελεστία του γηπέδου, οι δύο ηγέτες φρόντισαν να προμηθευτούν ένα γευστικό χοτ ντογκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απολαμβάνει μια χοιρινή μπριζόλα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απολαμβάνει μια χοιρινή μπριζόλα

Πριν ακόμη πάρει τη θέση του πίσω από Οβάλ γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ καταβροχθίζει ένα χοιρινό παϊδάκι σε ανοιχτή αγορά στην Πολιτεία των της Αϊόβα, τον Αύγουστο του 2015.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι
Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι

Πριν ακόμη παραιτηθεί από το αξίωμα της πρωθυπουργού και η Τερέζα Μέι, εθεάθη να απολαμβάνει ένα χωνάκι με τις διάσημες τηγανητές πατάτρς της Αγγλίας. Η φωτογραφία είναι από το 2017 και την προεκλογική εκστρατεία που γύρισε μπούμερανγκ στην Βρετανή πολιτικό, καθώς κέρδισε μεν τις εκλογές, χωρίς όμως να έχει την απόλτη πλειοψηφία.

Ο Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει ένα παγωτό
Ο Μπόρις Τζόνσον απολαμβάνει ένα παγωτό

Ο ηγέτης των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον έγινε πρωτοσέλιδο όταν «έπεσε με τα μούτρα» σε ένα τεράστιο παγωτό με σημαιάκια της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Ιούλιο. Ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Βρετανίας βρισκόταν στην Ουαλία, πριν την κούρσα διαδοχής στο κόμμα των Συντηρητικών, όταν αποφάσισε να απολαύσει το παγωτό χωνάκι μπροστά στους δημοσιογράφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Τζο Σουίνσον δοκιμάζει ένα μασμάλοου
Η Τζο Σουίνσον δοκιμάζει ένα μασμάλοου

Το καλαμάκι με τα ζαχαρωτά έκανε το γύρο του διαδικτύου, όταν η ηγέτης των Φιλελευθέρων στη Βρετανία θέλησε να δοκιμάσει το γλύκισμα ενώπιον των φωτορεπόρτερ. Η Τζο Σούινσον επισκέφτηκε νοσοκομείο στο Σόμερσετ της Αγγλίας, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των πρόωρων εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου στη χώρα.

Όταν οι Έλληνες πολιτικοί τρώνε

Φυσικά, στιγμιότυπα απόλαυσης γλυκών ή αλμυρών εδεσμάτων έχουν καταγράψει και φωτορεπόρτερ στη χώρα μας, με Έλληνες πολιτικούς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απολαμβάνει ένα γλυκό
Ο Γιώργος Παπανδρέου απολαμβάνει ένα γλυκό / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας εξ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που απαθανατίστηκε παλιότερα, σε περίοδο Χριστουγέννων να απολαμβάνει ένα παραδοσιακό γλυκό.

Ο Βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης στα έδρανα της Βουλής
Ο Βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης στα έδρανα της Βουλής / Φωτογραφία: Intime

Με ένα πακέτο κουλουράκια απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός και τον βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρο Φορτσάκη στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Βούτσης τρώει ένα γλυκό την ώρα της συνεδρίας στης Βουλής
Ο Νίκος Βούτσης τρώει ένα γλυκό την ώρα της συνεδρίας στης Βουλής / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν τον Ιούλιο του 2015, μετά το δημοψήφισμα και την περίφημη διαπραγμάτευση, που οι βουλευτές βρίσκονταν επί ώρες στην ελληνική Βουλή συζητώντας τα μέτρα που είχε συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εσωτερικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να ενδίδει σε ένα cheesecake, καθήμενος στα έδρανα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ