Γιάννης Τσεκλένης: «Οταν άκουσα τη λέξη μελάνωμα δεν κατάλαβα ότι ήταν ο θάνατος μέσα σε μια φακίδα» - iefimerida.gr

Γιάννης Τσεκλένης: «Οταν άκουσα τη λέξη μελάνωμα δεν κατάλαβα ότι ήταν ο θάνατος μέσα σε μια φακίδα»

O Γιάννης Τσεκλένης
Ο σπουδαίος designer αφηγείται τη ζωή του / Φωτογραφία: NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Τσεκλένης είναι μια αστείρευτη πηγή δημιουργίας, ένα ζωντανό πνεύμα που καλπάζει. Σήμερα στα 82 του χρόνια, μένει στον Διόνυσο με την γυναίκα του, την Εφη Μελά.

«Ο πατέρας μου μπόρεσε να με στείλει στο Κολλέγιο, κάτι που δεν εκτίμησα κι έτσι με έδιωξαν κακήν κακώς. Είχα προλάβει όμως να πάρω πολλά. Πήγα στου Μωραΐτη. Δεν ήμουν σπουδαίος μαθητής, αλλά ήμουν αστέρι στην διοργάνωση μαθητικών συμβουλίων, σχεδίαζα του σχολείου τα περιοδικά.

Δούλεψα φέρνοντας την αίγλη του εξωτερικού στην Ελλάδα. Αρχικά ήταν οι βιτρίνες στο Λονδίνο, 120 μαγαζιά, καταχωρήσεις, διαφημίσεις, editorial και μετά εδώ.

Οταν άκουσα την λέξη μελάνωμα δεν κατάλαβα ότι ήταν ο θάνατος φτιαγμένος μέσα σε μια φακίδα. Ηταν το ΄75. Πήγα στον γιατρό και μου είπε να το αφαιρέσουμε το ταχύτερο. Μέσα στις επόμενες ημέρες πήγα στο Μemorial, συνάντησα τον κορυφαίο γιατρό για το μελάνωμα και μου το αφαίρεσε αμέσως. Ο καρκίνος ήταν πάνω από το τρίτο στάδιο.

Ενάμιση χρόνο μετά πήγα κι έκανα αυτή την τεράστια επέμβαση, αφαίρεσα ώμο, ωμοπλάτη, κλείδα, τα πάντα…»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Τσεκλένη στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ