Γερτρούδη Στάιν και Αλις Τόκλας: Ενας από τους πρώτους φανερούς έρωτες του 20ού αιώνα ανάμεσα σε δύο γυναίκες - iefimerida.gr

Γερτρούδη Στάιν και Αλις Τόκλας: Ενας από τους πρώτους φανερούς έρωτες του 20ού αιώνα ανάμεσα σε δύο γυναίκες

Γερτρούδη Στάιν και Αλις Τόκλας
Ο πρώτος μεγάλος φανερός έρωτας ανάμεσα σε δύο γυναίκες/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γερτρούδη Στάιν και Αλις Τόκλας. Δύο γυναίκες που συνέβαλαν καθοριστικά στην σύγχρονη τέχνη των αρχών του 20ου αιώνα και έζησαν,έναν από τους πρώτους μεγάλους και φανερούς έρωτες.

Αρχές του 20ου αιώνα στο Παρίσι. Δύο γυναίκες περνούν τις μέρες τους ανάμεσα στην τέχνη, την λογοτεχνία, την ποίηση. Ενας από τους πρώτους μεγάλους, τολμηρούς, έρωτες που βγήκε στο φως και κράτησε «για πάντα». Ηταν μοιραίο να συναντηθούν οι δύο γυναίκες. Και συνέβη στο Παρίσι, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1907.

Η Γερτρούδη ήταν συλλέκτρια έργων τέχνης και συγγραφέας. Με τον αδελφό της, διατγρούσαν αίθουσα τέχνης στη γαλλική πρωτεύουσα. Από το φιλολογικό της σαλόνι πέρασαν όλοι οι καλλιτέχνες που καθόρισαν τον 20ο αιώνα: Πικάσο, Ματίς, Φιτζέραλντ, Χέμινγουεϊ. Στον κορυφαίο Χέμινγουεϊ φαίνεται να χρωστά την ανωνυμία της η Αλις Τόκλας: Εκείνος την βάφτισε «η συνοδός». Δυσκολευόταν να αποδεχτεί ότι η Γερτρούδη την προτίμησε και τον απέρριψε…

Διαβάστε την ιστορία του μεγάλου έρωτα στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ