Πώς ο Φρανκ Σινάτρα έγινε «νονός» του Scooby Doo με το Strangers In The Night -Την κλασική μπαλάντα που μισούσε - iefimerida.gr

Πώς ο Φρανκ Σινάτρα έγινε «νονός» του Scooby Doo με το Strangers In The Night -Την κλασική μπαλάντα που μισούσε

Ο τραγουδιστής Φρανκ Σινάντρα
Ο τραγουδιστής Φρανκ Σινάντρα / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο διάσημα καρτούν στον κόσμο, ο Scooby Doo οφείλει το όνομα και την ύπαρξή του σε ένα από τα δημοφιλέστερα κομμάτια του Φρανκ Σινάτρα, την μπαλάντα για το Strangers In The Night.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων, Hana Barbera, κυκλοφορούσε μια νέα σειρά, στην οποία ξεχώριζε ο απίθανος, φοβητσιάρης και σκερτσόζος σκύλος, ο Scooby Doo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Βίλμα και η Δάφνη από τον κόσμο της σειράς Scooby Doo
Η Βίλμα και η Δάφνη από τον κόσμο της σειράς Scooby Doo

Ο Μεγάλος Δανός ακολουθούσε τους φίλους του, Φρεντ, Δάφνη, Βίλμα και Σάγκι στις περιπέτειές τους, που συνήθως ξεκινούσαν με μια μυστηριώδη, μεταφυσική παρουσία και κατέληγαν στην εξιχνίαση ενός καθ’ όλα ανθρώπινου εγκλήματος.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Scooby Doo

Ο τηλεοπτικός παραγωγός Φρεντ Σίλβερμαν ζητούσε μια νεανική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία ωστόσο αρχικά δεν είχε ως κεντρική φιγούρα έναν σκύλο. Συμβούλευσε τους δημιουργούς της να προσθέσουν έναν ως δευτερεύοντα χαρακτήρα, αφού όπως είπε, μια φιγούρα θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει κουκλάκι και να πωλείται.

Δημιουργοί του διάσημου σκύλου, αλλά και της παρέας της «Μυστήριο Α.Ε.» είναι ο Κεν Σπίαρς και ο Τζο Ράμπι. Και οι δύο άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2020, με τον Σπίαρς να φεύγει σε ηλικία 82 ετών την περασμένη εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά με την ροκ μπάντα που... ναυάγησε

Οι χαρακτήρες της σειράς «Scooby-Doo» δημιουργήθηκαν το 1969, βασισμένοι στην εφηβική κωμική σειρά 1959-63 «The Many Loves of Dobie Gillis» του CBS. Μια πεντάδα νέων που εκτός από ροκ συγκρότημα, επέλυαν και αστυνομικά μυστήρια. Η αρχική ιδέα τροποποιήθηκε αρκετές φορές, καθώς τα τηλεοπτικά δίκτυα επιζητούσαν κάτι πιο... «πιασάρικο».

Παράλληλα με τους πρωταγωνιστές, οι δημιουργοί είχαν σκεφτεί και έναν σκύλο μουσικό, ονόματι «Too Much» που έπαιζε πόντσο. Σε εκείνο το στάδιο, οι δημιουργοί δεν είχαν ακόμη αποφασίσει αν ο σκύλος θα ήταν πελώριος – όπως ο Scooby – και φοβητσιάρης ή μικρόσωμος και θαρραλέος.

Τελικά επιλέχτηκε ο Μεγάλος Δανός, η ράτσα στην οποία ανήκει ο δημοφιλής σκύλος της σειράς κινουμένων σχεδίων. Ο σκιτσογράφος του, Ιουάο Τακαμότο, συμβουλεύτηκε ακόμη και εκτροφέα Μεγάλων Δανών προκειμένου να αποτυπώσει σωστά τα χαρακτηριστικά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς βαφτίστηκε ο σκύλος Scooby Doo

Ως εκείνη τη στιγμή, ο σκύλος παρέμενε δευτερεύων ρόλος στη σειρά. Ωστόσο, ο Σίλβερμαν άλλαξε γνώμη, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στην οποία άκουσε το κλασικό πλέον κομμάτι του Φρανκ Σινάτρα, Strangers In The Night.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός παράκουσε στο σημείο που ο ερμηνευτής έκανε ακατανόητους ήχους, το γνωστό «ντούμπι, ντούμπι ντου», ακούγοντας «Σκούμπι Ντούμπι Ντου». Κι έτσι γεννήθηκε ένα από τα πιο διάσημα σκυλιά στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων.

Η παρέα παράτησε τα μουσικά όργανα, μειώθηκε σε τέσσερα πρόσωπα και γεννήθηκε η πρώτη σειρά «Scooby Doo, Where Are You?» που έκανε πρεμιέρα το 1969.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Η αναφορά στο Strangers In The Night, στην ταινία του Scooby Doo

Σε μια σκηνή της lice action ταινίας με τις περιπέτειες του Scooby Doo για τους κινηματογράφους, που κυκλοφόρησε το 2004, ο συμπαθής σκύλος τραγουδά το κομμάτι που αποτέλεσε την αφορμή να γεννηθεί το όνομα, αλλά και ο χαρακτήρας του, μαζί με τον επιστήθιο φίλο του στην ταινία Σάγκι.

Γιατί ο Φρανκ Σινάντρα αντιπαθούσε το Strangers In The Night

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φρανκ Σινάτρα, πως παρότι ο τραγουδιστής σημείωσε τεράστια επιτυχία με το Strangers In The Night, ποτέ του δεν το συμπάθησε. «Αυτό είναι ένα τραγούδι που το μισούσα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Και περιέργως συνεχίζω να λέω στον εαυτό μου “γιατί εξακολουθείς και το τραγουδάς;”» δήλωνε ο ερμηνευτής το 1993.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τέταρτη σύζυγος του Φραν Σινάτρα, Μπάρμπαρα, στο βιβλίο της για τον θρυλικό ερμηνευτή ανέφερε πως το τραγούδι αυτό δεν σήμαινε απολύτως τίποτα για εκείνον. «Συνήθιζε να λέει πως οι στόχοι δεν ήταν αρκετά διακριτικοί και αντίθετα ήταν πολύ “ρινικοί”» σημείωνε η σύζυγός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ