Οι 33 σοκαριστικές φωτογραφίες του AP από τη φωτιά στην Πεντέλη -Η Ακρόπολη σκεπασμένη με ένα σύννεφο καπνού - iefimerida.gr

Οι 33 σοκαριστικές φωτογραφίες του AP από τη φωτιά στην Πεντέλη -Η Ακρόπολη σκεπασμένη με ένα σύννεφο καπνού

Φωτιά στην Πεντέλη, η Ακρόπολη στους καπνούς
Φωτιά στην Πεντέλη, η Ακρόπολη στους καπνούς / ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά της Πεντέλης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΓΓΠΠ. Ωστόσο, οι δυνάμεις στο σημείο παραμένουν υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι άνδρες στο έδαφος και οι πιλότοι των αεροπλάνων και ελικοπτέρων από αέρος, έδωσαν μια πραγματικά τιτάνια μάχη για να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από την Πεντέλη υπό έλεγχο, έχοντας τη βοήθεια των εθελοντών πυροσβεστών αλλά και της αστυνομίας, άνδρες της οποίας πήγαν πόρτα πόρτα στις περιοχές που ζητήθηκε εκκένωση, για να βοηθήσουν στη διαδικασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες, αλλά και για να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Δραματικές εικόνες στη φωτιά στην Πεντέλη

Χθες το βράδυ η κατάσταση στην περιοχή της Πεντέλης και γύρω από αυτή ήταν δραματική, με τους ισχυρότατους ανέμους να δυσκολεύουν την προσπάθεια κατάσβεσης και τη φωτιά να επεκτείνεται διαρκώς.

Καταγράφηκαν ριπές ανέμου άνω των 110 χλμ./ώρα κάποια στιγμή τα ξημερώματα, σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ζώα διεσώθησαν την τελευταία στιγμή, ενώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Υπήρξαν τουλάχιστον τρεις που μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά εγκαύματα.

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε και το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός 84χρονου, κατοίκου Ανθούσας, ο οποίος δεν άντεξε την εικόνα του σπιτιού του να καίγεται, για τρίτη φορά μάλιστα, και έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες από τη φωτιά στην Πεντέλη έκαναν το γύρο του κόσμου, σε κάποιες περιπτώσεις παράλληλα με τις mega-φωτιές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Βρετανία, στην οποία καταγράφηκαν εικόνες πραγματικά πρωτόγνωρες.

Το Αssociated Press με τους φωτορεπόρτερ του κατέγραψε τόσο χθες όσο και σήμερα τη φωτιά στην Πεντέλη. Ηλικιωμένοι και άνθρωποι ανήμποροι, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, πυροσβέστες που έδωσαν τις μάχες με τη φωτιά, απλοί άνθρωποι, πολίτες, κάτοικοι, εθελοντές με ό,τι μέσο διέθεταν επιχειρούσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Και, φυσικά, οι πανοραμικές, συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτύπωναν την έκταση του μετώπου με το δαχτυλίδι της φωτιάς στα βουνά της Αττικής και οι επίσης συγκλονιστικές φωτογραφίες της Ακρόπολης, σκεπασμένης με ένα σύννεφο καπνού, να αποτυπώνει την τραγικότητα των στιγμών...

Οσα κατέγραψε ο φακός του ΑP χθες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του ΑΡ από τη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη σήμερα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ