Μεγαλείο ψυχής: Φοιτητές από το Ντελφτ στη Σόφια με ποδήλατα -3.000 χιλιόμετρα για καλό σκοπό - iefimerida.gr

Μεγαλείο ψυχής: Φοιτητές από το Ντελφτ στη Σόφια με ποδήλατα -3.000 χιλιόμετρα για καλό σκοπό

Οι οκτώ φοιτητές από την Ολλανδία
Οι οκτώ φοιτητές από την Ολλανδία -Φωτογραφία: hearttohandle.nl
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ φοιτητές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία, θα διανύσουν 3.000 χιλιόμετρα από την πόλη τους έως τη Σόφια της Βουλγαρίας προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού βοηθού-chatbot για τους ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πρόκειται για μια διαδραστική εφαρμογή για την πρόληψη και την έγκαιρη πρόγνωση συμπτωμάτων της νόσου. Οι περισσότεροι από τους φοιτητές της ομάδας δεν έχουν ανάλογη εμπειρία, είναι μάλλον άπειροι και θα χρειαστεί να προπονηθούν σκληρά προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους, επισημαίνει η κοινωνική «Heart to Handle», που διοργανώνει το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία πίσω από την ομάδα «Heart to Handle»

Την οργάνωση «Heart to Handle» ίδρυσε το 2013 η Ντάφνι Κούλεν, μετά τον θάνατο του πατέρα της από καρδιακή πάθηση. Hταν τότε που αποφάσισε να κάνει κάτι προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να βρεθεί ένα φάρμακο που θα καταπολεμά τέτοιου είδους παθήσεις. Ετσι, το καλοκαίρι του 2014, η ίδια και τέσσερις φίλοι της ταξίδεψαν με το ποδήλατο από το Χρόνινγκεν της Ολλανδίας έως τη Βαρκελώνη της Ισπανίας και κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το ποσό των 22.525 ευρώ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι φοιτητές
Ο χάρτης της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι φοιτητές

Εκτοτε, κάθε χρόνο, μια ομάδα φοιτητών αναλαμβάνει αυτό το επίπονο σωματικά εγχείρημα προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα προκειμένου να δοθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση της νόσου.

Ο ρόλος του «chatbot»

Το «chatbot», για το οποίο θα προσπαθήσουν οι οκτώ φοιτητές να συγκεντρώσουν χρήματα αυτή τη χρονιά, θα μπορεί να αναγνωρίζει συμπτώματα της νόσου, κάνοντας χρήση διαδραστικών μεθόδων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σ' έναν ασθενή να αποταθεί σε ειδικό από την πρώτη στιγμή. Την τεχνολογία του εν λόγω «chatbot» αναπτύσσουν επιστήμονες (καρδιολόγοι) από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Χρόνινγκεν (University Medical Center Groningen-UMCG).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος να συγκεντρωθούν 30.000 ευρώ!

Στόχος του ταξιδιού είναι η συγκέντρωση 30.000 ευρώ, ποσό που απαιτείται προκειμένου η οργάνωση «Heart to Handle» να μπορέσει να στηρίξει πλήρως τη σχετική έρευνα και τη δημιουργία του «chatbot» προκειμένου να φτάσει σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.

Η ομάδα των οχτώ Ολλανδών φοιτητών αναμένεται να φτάσει στη Σόφια, στις 3 Αυγούστου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημά τους είναι διαθέσιμες στη σελίδα του «Heart to Handle», στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ