Η αποδόμηση του Έλον Μασκ: Γιατί οι προσωπικές... ατασθαλίες βλάπτουν τις επαγγελματικές φιλοδοξίες - iefimerida.gr

Η αποδόμηση του Έλον Μασκ: Γιατί οι προσωπικές... ατασθαλίες βλάπτουν τις επαγγελματικές φιλοδοξίες

Έλον Μασκ
Τα σκάνδαλα συνοδεύουν το όνομα του Έλον Μασκ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που όλοι θεωρούσαν ότι ο Έλον Μασκ θα κρατήσει χαμηλά τους τόνους γύρω από το όνομά του, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας «ξαναχτυπά».

Θα σκεφτόταν κανείς ότι θα προτιμήσει να επικεντρωθεί στη διαχείριση των πολλών εταιρειών του, στην υψηλού κινδύνου δικαστική μάχη με το Twitter ή σε εποικοδομητικό χρόνο με κάποιο από τα 10 παιδιά του. Κι όμως, ξεσπά και πάλι νέο σκάνδαλο για να τροφοδοτήσει τον «ανεμοστρόβιλο του δράματος» που αποτελεί συνώνυμο του Έλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και η Wall Street Journal ασχολήθηκε με την -κατά τα άλλα, αντικείμενο κουτσομπολιού- σύντομη σχέση που είχε ο ιδρυτής της Tesla με τη Νικόλ Σάναχαν, σύζυγο του συνιδρυτή της Google και πρώην κολλητού του Μασκ, Σεργκέι Μπριν, ο οποίος κάποτε έδωσε στον Έλον μισό εκατομμύριο δολάρια για να σώσει την Tesla από την κατάρρευση.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, αυτή η σύντομη σχέση ώθησε τον Μπριν να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Έλον Μασκ: «Δουλεύω πολύ, δεν έχω χρόνο για γελοιότητες»

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, ο Μασκ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «απόλυτη βλακεία» σε ένα tweet τη Δευτέρα, προσθέτοντας: «Δουλεύω τρελές ώρες, οπότε δεν υπάρχει πολύς χρόνος για γελοιότητες». Το CNN, πάντως, τονίζει ότι οι πληροφορίες που θέλουν τον Μασκ να γίνεται πρόσφατα πατέρας σε δίδυμα από μια γυναίκα που εργάζεται στο Neuralink ενδεχομένως να υποδηλώνει ότι... υπάρχει χρόνος για γελοιότητες.

Γιατί, όμως, μια τέτοια σχέση μπορεί να έχει σημασία; Υπό κανονικές συνθήκες, κανένας δεν θα ενδιαφερόταν με ποιον θα αποφασίσει να κοιμηθεί ο Μασκ. Αλλά υπάρχει ένας λόγος που η WSJ θεώρησε ότι είναι σημαντικό να φέρει στο φως κάποια στοιχεία για τη ζωή των πιο ισχυρών και πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

CNN: Οι δονκιχωτικές φιλοδοξίες του Μασκ φέρνουν στο στόχαστρο και την προσωπική του ζωή

Ως διευθύνων σύμβουλος της Tesla, της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, ο Μασκ είναι ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι όσον αφορά το μέλλον των αμιγώς ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων. Ως επικεφαλής της SpaceX, εκτοξεύει ανθρώπους στο Διάστημα και ελπίζει μια μέρα να αποικίσει τον Άρη. Τέλος, μέσω της Neuralink θέλει να αναπτύξει ένα τσιπ υπολογιστή που θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του CNN, δεν μπορείς να έχεις φιλοδοξίες τέτοιας κλίμακας χωρίς να αντιμετωπίσεις κάποια κριτική του χαρακτήρα σου. Μέχρι στιγμής, αυτή η κριτική έχει εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά του Μασκ, ακόμη και πέρα ​​από τις καθημερινές του εκρήξεις στο Twitter και τις περιστασιακές δονκιχωτικές εταιρικές επιδρομές.

Ο Μασκ κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από αεροσυνοδό του SpaceX, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε. Ένα από τα παιδιά του τον έχει αποκηρύξει ανοιχτά. Ένας πρώην υπάλληλος της Tesla μηνύει την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι καλλιεργεί κλίμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Η Tesla φέρεται να πλήρωσε μια εταιρεία για να παρακολουθεί την αλληλεπίδραση των εργαζομένων στο Facebook, και κάποιοι από αυτούς θέλησαν να ιδρύσουν ένα σωματείο.

Τα σκάνδαλα της προσωπικής ζωής που κάνουν τους μετόχους να ανησυχούν

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των πολυμετοχικών εταιρειών είναι δημόσια πρόσωπα και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις προσωπικές τους υποθέσεις προσφέρει μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο διοικούν τις εταιρείες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη WSJ, όταν ο Μπριν έμαθε για την υποτιθέμενη προδοσία του Μασκ, είπε στους συμβούλους του να πουλήσουν όλες τις μετοχές που διατηρούσε ο ίδιος στις εταιρείες του Μασκ. Δεν είναι σαφές σε τι ποσό αντιστοιχούσαν αυτές οι επενδύσεις ή αν οι πωλήσεις τελικά πραγματοποιήθηκαν. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το είδος της σύγκρουσης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής που θα πρέπει να κάνει τους μετόχους να ανησυχούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ