Η νέα Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων, Μαριάνθη Δημοπούλου, ανοίγει τα χαρτιά της στο iefimerida.gr [βίντεο] - iefimerida.gr

Η νέα Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων, Μαριάνθη Δημοπούλου, ανοίγει τα χαρτιά της στο iefimerida.gr [βίντεο]

Η Μαριάνθη Δημοπούλου είναι η πρώτη ειδική γραμματέας του ΥΠΕΣ για την προστασία των ζώων
Η Μαριάνθη Δημοπούλου είναι η πρώτη ειδική γραμματέας του ΥΠΕΣ για την προστασία των ζώων

Η Μαριάνθη Δημοπούλου είναι η Επικεφαλής της νεοσύστατης Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Η Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φιλοδοξεί να εφαρμόσει όλα όσα αποτελούν πάγια αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας επί δεκαετίες στη χώρα μας, αναβαθμίζοντας την προστασία, όσο και την ευζωία, των κατοικίδιων και των αδέσποτων ζώων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με «βαρύ» βιογραφικό στις φιλοζωικές δράσεις αλλά και σε θέματα Δικαίου των Ζώων, η Μαριάνθη Δημοπούλου τα τελευταία χρόνια είναι πάντα εκεί, στις δικαστικές αίθουσες και στους δρόμους, αξιοποιώντας την ιδιότητά της ως δικηγόρος για να υπερασπιστεί αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Η ίδια, συνεργάζεται με φιλοζωικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα καθώς και με δήμους, συμβουλευτικά, σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, Συμμετέχει στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία», ενώ είναι και καθηγήτρια στο μάθημα «Νομικά (II)» του Zero Stray Academy.

H Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων στο Iefimerida

Μιλώντας στο Iefimerida.gr για τη νέα της θέση, η νομικός ιεραρχεί τις άμεσες προτεραιότητες με τις οποίες θα ασχοληθεί ως Ειδική Γραμματέας: Στόχος, η πλήρης εφαρμογή του Νόμου 4830/2021 σχετικά με την τήρηση των δικαιωμάτων των ζώων συντροφιάς, ο μηδενισμός των αδέσποτων ζώων αλλά και των κακοποιήσεων, και, η λειτουργία ενός αποτελεσματικούς πλαισίου στειρώσεων.

«Μέγα πρόβλημα είναι και η διαχείριση των αδέσποτων από τους Δήμους», επισημαίνει η Μαριάνθη Δημοπούλου, η οποία σκοπεύει να τους επισκεφτεί και τους 332, προκειμένου να επέλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να εκλείψουν οι ντροπιαστικές σκηνές όπως στο κυνοκομείο Σπάρτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα είμαι στη διάθεση όλων των αρμόδιων αλλά και των πολιτών που θέλουν να βοηθήσουν. Με την εκπαίδευση των οργάνων, την ενημέρωση των πολιτών -που δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν - και με την πολλή δουλειά, θα έχουμε αποτέλεσμα», υπογραμμίζει.

Δείτε τη συνέντευξη της Μαριάνθης Δημοπούλου στο Iefimerida:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ