Viral: Η παγωμένη πόλη-φάντασμα της Ρωσίας -Πάγος και χιόνι και μέσα στα σπίτια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Viral: Η παγωμένη πόλη-φάντασμα της Ρωσίας -Πάγος και χιόνι και μέσα στα σπίτια [εικόνες & βίντεο]

Παγωμένο σπίτι στη Ρωσία
Απίστευτες εικόνες από τη Ρωσία/Getty-ideal images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εικόνες, στις αρχές του μήνα, από έναν εγκαταλελειμμένο οικισμό κοντά στη ρωσική πόλη Βορκουτά έκαναν το γύρο του κόσμου. Τα πάντα, εκείνες τις ημέρες σε αυτή την έρημη ρωσική πόλη έμοιαζαν να έχουν βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το χιόνι και ο πάγος είχαν καλύψει τα πάντα.

Τα πάντα πάγωσαν στην κυριολεξία. Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες προέρχονταν από έναν οικισμό, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη των ορυχείων, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου και σχεδόν 2.000 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιοχή είναι γνωστή για τις ακραίες καιρικές συνθήκες της. Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, καταγράφονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και -50 βαθμοί Κελσίου, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Οι εικόνες από τον εγκατελειμμένο οικισμό έδειχναν το χιόνι έχει καλύψει τα πατώματα και τα έπιπλα των κτιρίων, ενώ τεράστιοι παγοκρύσταλλοι είχαν σχηματιστεί στα παράθυρα.

Μια εικόνα από ψηλά έδειχνε το χιόνι να έχει σχηματίσει ένα παχύ στρώμα πάνω από τις στέγες των κτιρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες εικόνες έδειχναν τα εγκαταλελειμμένα φορτηγά να έχουν θαφτεί κάτω από το χιόνι, ενώ οι πολυκατοικίες εμφανίζονται ολόλευκε καθώς είχαν χτυπηθεί από χιονοθύελλες.

Από το 2013 ορισμένοι από τους οικισμούς στην περιοχή έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φαντάσματα, με τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες να έχουν παίξει το ρόλο τους, πέρα φυσικά από την αυξανόμενη ανεργία.

Η Βορκουτά είναι γνωστή ως η πιο ανατολική και η πιο κρύα πόλη της Ευρώπης, με σύντομα, δροσερά καλοκαίρια και εξαιρετικά κρύους και χιονισμένους χειμώνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πληθυσμός της υπολογίζεται σε 70.548 κατοίκους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο στρατοπέδων γκούλαγκ στην πρώην ΕΣΣΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ