Η πιο συγκλονιστική στιγμή του Μάικλ Τζόρνταν: Η δολοφονία του πατέρα του, το κλάμα σαν μικρό παιδί -Ποιοι τον σκότωσαν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η πιο συγκλονιστική στιγμή του Μάικλ Τζόρνταν: Η δολοφονία του πατέρα του, το κλάμα σαν μικρό παιδί -Ποιοι τον σκότωσαν [εικόνες & βίντεο]

Ο Μάικλ Τζόρνταν κλαίει στα αποδυτήρια
Ο Μάικλ Τζόρνταν κλαίει στα αποδυτήρια μετά το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από τη δολοφονία του πατέρα του /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Ο Μάικλ Τζόρνταν παραμένει ο αθλητής-σύμβολο παγκοσμίως, 19 χρόνια μετά το φινάλε της καριέρας του.

Ο Νο1 στο NBA, ο κορυφαίος στην Ιστορία του μπάσκετ, ο άνθρωπος παράδειγμα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Στο ξεκίνημα του χρειάστηκε να κοπεί από την ομάδα μπάσκετ του λυκείου για να πατήσει… γκάζι. Η συμβουλή της μητέρας του Ντελόρις ήταν ξεκάθαρη, ότι έπρεπε να δουλέψει σκληρά, όλο το καλοκαίρι για να γίνει καλύτερος. Και το έκανε. Και εκεί ξεκίνησε ο μύθος του Μάικλ. Από εκεί καιμ πέρα όλα είναι... Ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα όσα έκανε και γνωρίζαμε, είτε όχι, έγιναν γνωστά μέσω του Netflix και του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο αθλητή μπάσκετ που πάτησε το πόδι του στον πλανήτη, για τον άνθρωπο που στα 57 του το brand του ξεπουλάει παγκοσμίως και κάνει τεράστιες συμφωνίες (τελευταία με την ποδοσφαιρική ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν για να φοράει τα ρούχα του) με μυθικά έσοδα.

Στα πρώτα 8 επεισόδια είδαμε… όσα γνωρίζαμε, όσα δεν γνωρίζαμε, μάθαμε, θυμηθήκαμε, νοσταλγήσαμε τη δεκαετία του 1990 και το μπάσκετ που πρέσβευε ο Μάικλ και οι Σικάγο Μπουλς του Φιλ Τζάκσον, του Σκότι Πίπεν και του τρελό Ντένις Ρόντμαν. Απομένουν δύο επεισόδια ακόμη και άπαντες αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον το φινάλε του ντοκιμαντέρ την προσεχή Δευτέρα που έκανε άπαντες να… ξεχάσουν για λίγο την καραντίνα με το Netflix να πετυχαίνει… τρίποντο στην απόφαση να το βγάλει τώρα.

Η δραματική στιγμή του Μάικλ Τζόρνταν

Ομως το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Τζόρνταν έχει και δραματικές, δύσκολες, πικρές στιγμές. Η πιο έντονη εξ’ αυτών, με τον μύθο του μπάσκετ να κλαίει σαν μωρό στα αποδυτήρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις είχε κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην επιστροφή του στο μπάσκετ, το πρώτο χωρίς τον πατέρα του Τζέιμς στην ζωή. Η δολοφονία του τον είχε στιγματίσει, τον κλόνισε, τον έστειλε… εκτός μπάσκετ. Τα παράτησε όλα και πήγε να παίξει μπέιζμπολ. Για χάρη του πατέρα του, επειδή το λάτρευε. Έψαχνε να βρει τον εαυτό του ξανά, «σκότωσε» ότι αγαπούσε, με σκοπό να τα ξαναβρεί όλα από την αρχή.

Ο Τζέιμς τον ήθελε αθλητή του μπέιζμπολ και αυτή η θέληση του έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Οπερ και εγένετο. Με συνοπτικές διαδικασίες, με κάθε κόστος. Προσωπικό, επαγγελματικό και ψυχολογικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάικλ Τζόρνταν: Η δολοφονία του Τζέιμς

Το ημερολόγιο έγραφε: 22 Ιουλίου 1993. Ο Τζέιμς Τζόρνταν, πατέρας 6 παιδιών, πήγαινε στο Σάρλοτ για να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για το Σικάγο.

Στο Γουίλμινγκτον, εκείνο το διάστημα, ο Τζέιμς είχε πάει μόνος του, για να παραστεί σε μια κηδεία συγγενικού του προσώπου. Οδηγούσε ένα κουπέ Lexus και, καθώς είχε βραδιάσει και ένιωσε κόπωση, καθ' οδόν προς τη Σαρλότ αποφάσισε να σταματήσει σε ένα χώρο στάθμευσης του αυτοκινητοδρόμου για να κοιμηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δολοφόνοι του πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν

Μέσα στη νύχτα δύο άγνωστοι, ο 18χρονος Ντάνιελ Γρκιν και ο 17χρονος Λάρι Ντέμερι έσπευσαν στο πολυτελές όχημα για να το κλέψουν. Ξύπνησαν και απείλησαν τον Τζέιμς Τζόρνταν.

Αμέσως τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Το πτώμα του το πέταξαν σε μια λίμνη 100 χλμ μακριά από το σημείο δολοφονίας του. Για τρεις εβδομάδες έψαχναν την σορό του. Είχαν βρει μόνο το όχημα που είχαν κλέψει και καταστρέψει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντόπισαν τους δράστες από το κινητό του Τζέιμς, το οποίο και χρησιμοποίησαν. Μετά την σύλληψη τους, ο ένας τα έριξε στον άλλον και ομολόγησαν. Τώρα πια αμφότεροι καταθέτουν αιτήσεις αποφυλάκισης.

Χτύπησαν... ύπουλα τον Μάικλ Τζόρνταν για τη δολοφονία

Τα ΜΜΕ τότε χρησιμοποίησαν τη δολοφονία του Τζέιμς για να χτυπήσουν ύπουλα τον Μάικλ Τζόρνταν. Συνέδεσαν τη δολοφονία με το πάθος του Μάικλ για τον τζόγο και κάποιοι του χρέωσαν τον χαμό του πατέρα του. Άδικα… Αυτό τον έπληξε ψυχολογικά.

Η Lotus του Τζέιμς Τζόρνταν μετά την επίθεση και δολοφονία
Η ρημαγμένη Lotus του Τζέιμς Τζόρνταν μετά την επίθεση και δολοφονία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσπαθώ, με τρόπο που να έκανε τον πατέρα μου περήφανο, να αντιμετωπίσω συναισθήματα που με έχουν συντρίψει, την απώλεια και το πένθος» έγραφε ο Μάικλ Τζόρνταν σε ανακοίνωσή του εκείνη την περίοδο.

Η λίμνη που βρέθηκε νεκρός ο Τζέιμς Τζόρνταν
Η λίμνη που βρέθηκε νεκρός ο Τζέιμς Τζόρνταν

«Αλλά απλώς αδυνατώ να κατανοήσω πώς μπορούν κάποιοι, εσκεμμένα, να τρίβουν αλάτι στην ανοιχτή μου πληγή, με υπαινιγμούς ότι κάποια δικά μου ελαττώματα και δικά μου σφάλματα μπορούν να είναι κάπως συνδεδεμένα με το φόνο του πατέρα μου».

Ο τάφος του Τζέιμς Τζόρνταν
Ο τάφος του Τζέιμς Τζόρνταν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολα όσα έγιναν τότε, το 1993, δεν τα ξέχασε ποτέ. Και αποφάσισε να δώσει απαντήσεις. Όπως ήξερε. Με μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια. Ως ένας (Μάικλ) Τζόρνταν, τιμώντας την μνήμη ενός άλλου (Τζέιμς) Τζόρνταν. Του ανθρώπου που λάτρευε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάικλ Τζόρνταν Netflix ντοκιμαντέρ NBA Last Dance
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ