Δολοφονία Gucci: Η «Μαύρη Χήρα» και το μοιραίο λάθος με τη λέξη «Paradeisos» στο Cartier ημερολόγιο - iefimerida.gr

Δολοφονία Gucci: Η «Μαύρη Χήρα» και το μοιραίο λάθος με τη λέξη «Paradeisos» στο Cartier ημερολόγιο

Χήρα Gucci
Χήρα Gucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια δολοφονία που συντάραξε την Ιταλία και όχι μόνο αφορούσε τον απόγονο του οίκου Gucci. Πίσω όμως από αυτήν κρυβόταν η πρώην σύζυγος του Maurizio Gucci που πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα.

Εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό ήταν ζεστό, όταν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, ο Maurizio Gucci, γοητευτικός απόγονος του φημισμένου οίκου μόδας, βγήκε από το διαμέρισμά του στο Μιλάνο για να κάνει την σύντομη διαδρομή μέχρι το γραφείο του στην Via Palestro 20.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Maurizio Gucci
Ο Maurizio Gucci

Κρατώντας μερικά περιοδικά ντυμένος με κοστούμι, γραβάτα και – τι άλλο; - τα Gucci loafers, περπάτησε μέσα από τους δημόσιους κήπους και έκανε την σύντομη διαδρομή μέχρι το γραφείο του.

Ωστόσο, χωρίς να το γνωρίζει, ένας άλλος άνδρας τον ακολουθούσε και, προτού ο Maurizio προλάβει να μπει μέσα στο κτίριο για να ξεκινήσει άλλη μία ημέρα στο τιμόνι της αυτοκρατορίας Gucci, ο ένοπλος έριξε τρεις σφαίρες στην πλάτη του. Την ώρα που έπεφτε στο κόκκινο μαρμάρινο πάτωμα, ο δράστης του έριξε μια τελική βολή στο κεφάλι.

Επί δύο χρόνια έψαχναν τον δολοφόνο του Gucci

Αυτή η συγκλονιστική πράξη αγριότητας, τον Μάρτιο του 1995, έγινε σύντομα μία από τις πιο διαβόητες δολοφονίες στην σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας, και επί δύο χρόνια οι ερευνητές πάλευαν να βρουν όχι μόνο τον δολοφόνο, αλλά και αυτόν που τον είχε προσλάβει για να διαπράξει τη δολοφονία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως είχε ο Μαουρίτσιο κάποιο δυσβάσταχτο χρέος σε μια προσπάθεια χρηματοδότησης του ολοένα και πιο πολυτελούς τρόπου ζωής του; Ή μήπως υπήρξε κάποια μοιραία ρήξη σε μια οικογένεια γνωστή για την πικρή εσωτερική διαμάχη της; Τελικά, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το άτομο που είχε ζητήσει από έναν δολοφόνο να βάλει τέλος στη ζωή του Maurizio Gucci ήταν η μητέρα των δύο παιδιών του, η Πατρίτσια Ρετζιάνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι λάμβανε μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως σε οικονομική υποστήριξη μετά τον πικρό χωρισμό της και τρομοκρατημένη με την προοπτική ότι ίσως να παντρευόταν ξανά ο Maurizzio, η Πατρίτσια διέταξε την δολοφονία του άνδρα της.

Το πτώμα του Maurizio Gucci μεταφέρεται από τον τόπο της δολοφονίας του
Το πτώμα του Maurizio Gucci μεταφέρεται από τον τόπο της δολοφονίας του

Η νέα ταινία με πρωταγωνίστρια την Lady Gaga

Αυτή η απίστευτη ιστορία – ένα μείγμα υψηλής γοητείας, χρημάτων και βαρβαρότητας- έχει έρθει ξανά στο φως της δημοσιότητας μετά την κυκλοφορία των πρώτων φωτογραφιών από τα γυρίσματα της ταινίας «House of Gucci» - μια δραματοποίηση των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του Maurizio. Σκηνοθετημένη από τον Ρίντλεϊ Σκοτ, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία έχουν ο Άνταμ Ντράιβερ ως Maurizio Gucci και η Lady Gaga ως Πατρίτσια Ρετζιάνι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία έχει όλα όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί από έναν διάσημο οίκο μόδας συνώνυμο με την πολυτέλεια. Όπως εξήγησε η Πατρίτσια όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο γιατί δεν τον σκότωσε η ίδια: «Η όρασή μου δεν είναι τόσο καλή. Δεν ήθελα να αποτύχω». Ο ιταλικός Τύπος την χαρακτήρισε «Μαύρη Χήρα» και η δίκη της Πατρίτσια Ρετζιάνι το 1998 γοήτευσε και τρομοκράτησε τους κατοίκους του Μιλάνου.

Ο οίκος Gucci ξαφνικά έγινε συνώνυμο ενός σκανδάλου. Όταν η Πατρίτσια κρίθηκε τελικά ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της, φημολογείται ότι τα καταστήματα Gucci σε όλη την Ιταλία είχαν κρεμάσει συμβολικά σετ ασημένιες χειροπέδες στις βιτρίνες τους.

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι στη δίκη για τη δολοφονία του συζύγου της
Η Πατρίτσια Ρετζιάνι στη δίκη για τη δολοφονία του συζύγου της

Η ιστορία αγάπης του ζευγαριού

Ωστόσο, η ιστορία αγάπης μεταξύ της Πατρίτσια και του Maurizio είχε ξεκινήσει, όπως όλες, τόσο ελπιδοφόρα. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι στην Ιταλία, όπου ο Maurizio λέγεται ότι ρώτησε έναν φίλο: «Ποια είναι αυτή η όμορφη γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα που μοιάζει με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όπως ισχυρίστηκε σε μια μεταγενέστερη συνέντευξη της η Πατρίτσια: «Με ερωτεύτηκε τρελά. Ήμουν συναρπαστική και διαφορετική». Πράγματι, οι δυο τους ήταν πολύ διαφορετικοί. Ο Maurizio ήταν εγγονός του Guccio Gucci – ιδρυτή του επώνυμου οίκου μόδας – ενώ η Πατρίτσια προερχόταν από μια πιο ταπεινή οικογένεια.

Για να βγει ραντεβού μαζί του, του ζήτησε να της αγοράσει μία Ferrari

Η μητέρα της Σιλβάνα ήταν μια σερβιτόρα που αργότερα παντρεύτηκε τον Φερντινάντο Ρετζιάνι, έναν μεγαλύτερο σε ηλικία, πλουσιότερο άνδρα που είχε κάνει περιουσία σε επιχείρηση μεταφοράς. Στην συνέχεια, υιοθέτησε την κόρη της, Πατρίτσια και τους έκανε πολλά δώρα, όπως παλτό βιζόν. Και η Πατρίτσια είχε εθιστεί τόσο πολύ στα ακριβά πράγματα που όταν χρόνια αργότερα, ο Maurizio άρχισε να την φλερτάρει και έφτασε στην πόρτα του σπιτιού της με ένα μικρό αυτοκίνητο, τον θεώρησε «χαμένο». Αφού συμφώνησε τελικά να βγει ραντεβού μαζί του, η ίδια επέμεινε να της αγοράσει μία Ferrari.

Η οικογένεια Gucci ήταν αρχικά δύσπιστη με την νέα αγάπη του Maurizio. Αφότου η μητέρα του πέθανε όταν ήταν μόλις 5 ετών, ο πατέρας του Ροντόλφο, πρώην ηθοποιός στην Ιταλία, διεύθυνε την εταιρεία Gucci μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Άλντο και ανησυχούσε τόσο πολύ πιστεύοντας πως η Πατρίτσια ήθελε να παντρευτεί τον μοναχογιό τους για τα χρήματά του, που έκοψε την χρηματοδότησή του και ζήτησε από τον καρδινάλιο του Μιλάνου να σταματήσει τον προγραμματισμένο γάμο τους. Αλλά μάταια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Maurizio και η Πατρίτσια παντρεύτηκαν το 1972 όταν ήταν και οι δύο περίπου 24 ετών και στη συνέχεια απέκτησαν δύο κόρες, την Αλεσάντρα και την Αλέγκρα.
Για τουλάχιστον μία δεκαετία, το ζευγάρι ήταν ευτυχισμένο και ακόμη και ο Ροντόλφο (τον οποίο υποδύεται ο Τζέρεμι Άιρονς, με τον Αλ Πατσίνo να παίζει τον αδερφό του Άλντο), χαλάρωσε τη στάση του μετά την γέννηση των εγγονιών του, αγοράζοντας στην οικογένεια πολλά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς ρετιρέ στο Olympic Tower της Νέας Υόρκης.

Η πολυτελή ζωή του Maurizio Gucci και της Πατρίτσια Ρετζιάνι

Η αμερικανική πόλη έγινε το αγαπημένο μέρος της οικογένειας που έκανε παρέα με την Τζάκι Κένεντι και τα παιδιά της, και έκαναν βόλτες στο Μανχάταν με ένα αυτοκίνητο, οι πινακίδες του οποίου έγραφαν «Mauizia».

Έκαναν πολυτελή πάρτι, που ταίριαζαν απόλυτα στις υπερβολές της δεκαετίας του ‘80 και ταξίδια σε ιδιωτικά νησιά με το γιοτ τους, The Creole. Είχαν επίσης ένα σπίτι στο Ακαπούλκο και ένα σαλέ στο Σεν Μόριτζ.

Αλλά τότε, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Το 1983, ο Ροντόλφο πέθανε και καθώς ο Maurizio ανέλαβε τον έλεγχο της οικογενειακής επιχείρησης, σύντομα άρχισε να καταρρέει. Αυτό, σύμφωνα με την Πατρίτσια, οφειλόταν στο γεγονός ότι «σταμάτησε να με ακούει» και δεν είχε καμία δική του ιδέα. Όπως μάλιστα το είπε η ίδια: «Ο άνδρας μου ήταν σαν ένα μαξιλάρι – είχε το αποτύπωμα του τελευταίου που καθόταν επάνω του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Πατρίτσια Ρετζιάνι εξέτισε 16 από τα 29 χρόνια της ποινής της
Η Πατρίτσια Ρετζιάνι εξέτισε 16 από τα 29 χρόνια της ποινής της

Ίσως να ένιωθε μια έλλειψη υποστήριξης από την σύζυγό του, όταν τον Μάιο του 1985 ο Maurizio μάζεψε τις βαλίτσες του για ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Φλωρεντία και δεν επέστρεψε ποτέ. Κι ενώ οι αμφιβολίες της για το επιχειρηματικό πνεύμα του συζύγου της τελικά αποδείχθηκαν σωστές (το 1993 πούλησε το μερίδιό του στην Gucci σε μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Μπαχρέιν έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων), τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη.

Τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο σχεδιασμό της δολοφονίας του Maurizio Gucci

Αν και χώρισαν το 1991, η Πατρίτσια συνέχισε να τον αποκαλεί «σύζυγό μου» και αφότου απέρριψε έναν διακανονισμό 2,7 εκατομμυρίων ευρώ συν 700.000 ευρώ ετησίως αποκαλώντας τα «ένα μπολ με φακές», κατέληξε τελικά με οικονομική υποστήριξη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Η «Μαύρη Χήρα» Πατρίτσια Ρετζιάνι
Η «Μαύρη Χήρα» Πατρίτσια Ρετζιάνι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο ανησυχητικό όμως για την Πατρίτσια, ήταν το γεγονός πως ο Maurizio επρόκειτο να παντρευτεί την Πάολα Φράνκι, μια νεότερη, λαμπερή ξανθιά. Όπως έγινε γνωστό στη δίκη, η Πατρίτσια φοβόταν ότι εάν ο Maurizio ξαναπαντρευόταν, η εξουσία, τα χρήματα και το στάτους που είχε αποκτήσει θα εξαφανίζονταν και εάν το ζευγάρι έκανε παιδιά, θα έχαναν την κληρονομιά και οι κόρες της. Κάτι έπρεπε να γίνει.

Αυτό το κάτι, ήρθε με τη μορφή του Μπενεντέτο Τσεραούλο, ενός ιδιοκτήτη πιτσαρίας, ο οποίος ζήτησε ένα εξαψήφιο νούμερο για το κεφάλι του Maurizio Gucci. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εγκληματίας, οι αρχές προσπάθησαν να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

Οι έρευνες αρχικά επικεντρώθηκαν στους πολλούς επιχειρηματικούς εχθρούς του Maurizio και στις παρατυπίες των συναλλαγών του. Είχε πολλά χρέη εξαιτίας του υπερβολικού τρόπου ζωής του και μάλιστα είχε κατηγορηθεί από την οικογένειά του ότι πλαστογράφησε την υπογραφή του πατέρα του για να πάρει την τύχη του οίκου Gucci.

Το μοιραίο λάθος με τη λέξη «Paradeisos»

Αλλά η σύντροφός του, Πάολα, συνέχισε να υποψιάζεται πως η Πατρίτσια είχε βάλει το χέρι της στην δολοφονία του και αφότου έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία περίπου δύο χρόνια μετά, η αστυνομία αναγκάστηκε τελικά να ακολουθήσει αυτό το στοιχείο. Όπως αποδείχθηκε, η Πατρίτσια δεν είχε καλύψει επαρκώς τα ίχνη της οργής της απέναντι στον πρώην σύζυγό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πιτσαδόρος - δολοφόνος του Maurizio Gucci
Ο πιτσαδόρος - δολοφόνος του Maurizio Gucci

Την ημέρα που ο σύζυγός της δολοφονήθηκε, είχε γράψει τη λέξη «Paradeisos», στο Cartier ημερολόγιό της.

Στο ντοκιμαντέρ «Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani» που μεταδόθηκε φέτος, παραδέχτηκε: «Ήμουν εξοργισμένη με τον Maurizio (μετά το διαζύγιο). Γυρνούσα στους δρόμους ρωτώντας τους πάντες, ακόμη και τον παντοπώλη: ‘Υπάρχει κάποιος που να έχει το θάρρος να δολοφονήσει τον άντρα μου;’».

Το μέντιουμ - φίλη της Πατρίτσια Ρετζιάνι ήταν αυτή που βρήκε τον εκτελεστή για την δολοφονία Gucci

Στο τέλος δεν ήταν ο παντοπώλης, αλλά ο πιτσαδόρος που την βοήθησε να πραγματοποιήσει το σχέδιο. Όταν η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια το 1998 άρχισαν να εμφανίζονται αντικρουόμενες ιστορίες. Μια μακροχρόνια φίλη της Πατρίτσια, η Πίνα Αουριέμα – ένα μέντιουμ της υψηλής κοινωνίας – που πάλευε με τα δικά της χρέη, ισχυρίστηκε ότι «σε μια στιγμή αδυναμίας» παραδόθηκε στα αιτήματα της φίλη της να βρει έναν δολοφόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο οδηγός που βοήθησε τον δολοφόνο καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης
Ο οδηγός που βοήθησε τον δολοφόνο καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης

Από την πλευρά της, η Πατρίτσια, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ντυμένη πατώκορφα με Gucci, ισχυρίστηκε πως η Πίνα προσέλαβε το δολοφόνο χωρίς την έγκρισή της και στη συνέχεια την εκβίαζε μετά την δολοφονία. Ωστόσο, η Πίνα, το μέντιουμ, απέτυχε να προβλέψει τι θα ακολουθούσε: καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο της στην οργάνωση του εγκλήματος.

Ο Μπενεντέτο, ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και ο οδηγός απόδρασης με έναν αχθοφόρο που συμμετείχαν επίσης στη δολοφονία, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 29 και 26 ετών αντίστοιχα.

Η κόρη του Maurizio Gucci, Αλεσάντρα
Η κόρη του Maurizio Gucci, Αλεσάντρα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποινή φυλάκισης 29 χρόνια για την Πατρίτσια

Όσο για την Πατρίτσια, της επιβλήθηκε ποινή 29 ετών, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να οργανώσει ένα τέτοιο έγκλημα, λόγω μιας επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί το 1992 για έναν όγκο στον εγκέφαλο. Παραδόξως, όμως, ομολόγησε: «Δεν πίστευα ότι θα με έπιαναν».

Η Πατρίτσια πέρασε τον χρόνο της στη φυλακή San Vittore του Μιλάνου, με πολύ ύπνο και φροντίδα των φυτών της. Της επιτράπηκε επίσης να έχει μαζί της το κατοικίδιο κουνάβι της, Bambi – ένα ιδιαίτερο προνόμιο που πέτυχαν οι δικηγόροι της- αν και η Bambi βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας άλλος τρόφιμος κάθισε τυχαία επάνω του.

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι με τον παπαγάλο της κάνει βόλτα στους δρόμους του Μιλάνου
Η Πατρίτσια Ρετζιάνι με τον παπαγάλο της κάνει βόλτα στους δρόμους του Μιλάνου

Το 2011, η Πατρίτσια απέρριψε την ευκαιρία να μεταφερθεί σε μια ανοιχτή φυλακή όπου οι κρατούμενοι εργάζονται, λέγοντας: «Δεν έχω εργαστεί ποτέ στη ζωή μου και σίγουρα δεν πρόκειται να ξεκινήσω τώρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ η ποινή της μειώθηκε σε 26 χρόνια κατόπιν έφεσης, κατέληξε τελικά να εκτίσει τα 16 μέχρι την αποφυλάκισή της τον Οκτώβριο του 2014. Μετά την αποφυλάκισή της, συνέχισε να προσελκύει την προσοχή κάνοντας βόλτες στο Μιλάνο με έναν παπαγάλο στον ώμο της. Ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι εξακολουθούσε να δικαιούται το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως παρά τη δολοφονία του συζύγου της και της έδωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για το χρόνο που πέρασε στη φυλακή.

Τώρα 72 ετών, μοιράζεται το σπίτι της με τον παπαγάλο και τον σκύλο της και ενώ έχουν περάσει πολλοί μνηστήρες, συνεχίζει να ισχυρίζεται πως ο άντρας τον οποίο σκότωσε, ήταν η «μόνη αληθινή αγάπη» της. Οι κόρες της, η 44χρονη Αλεσάντρα και η 40χρονη Αλέγκρα, που πιστεύεται ότι ζουν στην Ελβετία, δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 16 χρόνια στη φυλακή
Η Πατρίτσια Ρετζιάνι αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 16 χρόνια στη φυλακή

Ποια είναι η άποψη της Πατρίτσια Ρετζιάνι για την ταινία;

Έχοντας ζήσει μια ζωή τόσο πολύχρωμη όσο τα ρούχα του οίκου Gucci, θα φανταζόταν κανείς πως η Πατρίτσια θα ενθουσιαζόταν με το γεγονός ότι θα την υποδυθεί η Lady Gaga. Ωστόσο, ερωτηθείς από την ιταλική τηλεοπτική εκπομπή «Storie Italiane» για το πώς νιώθει για την ταινία, η απάντησή της ήταν ασυνήθιστα επιφυλακτική. «Έχω δύο κόρες» απάντησε με απογοήτευση. «Δεν μου αρέσει που ξαναζούν την ιστορία του πατέρα τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε τους αρέσει είτε όχι, η εξαιρετική ιστορία της τερατώδους ζήλιας της μητέρας τους, πρόκειται να γίνει ξανά διάσημη.

Φωτογραφίες: AP, Splash News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ