Business Insider: Γιατί τα Christian Louboutin κοστίζουν -στην καλύτερη περίπτωση- από 1.000 ευρώ και πάνω - iefimerida.gr

Business Insider: Γιατί τα Christian Louboutin κοστίζουν -στην καλύτερη περίπτωση- από 1.000 ευρώ και πάνω

Christian Louboutin
Ο Christian Louboutin και οι χαρακτηριστικές γόβες του / Φωτογραφίες: SHUTTERSTOCK / AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Christian Louboutin μπήκε στον κόσμο της μόδας το 1991. Αρκούσε όμως μόνο μια στιγμή για να απογειώσει την καριέρα του.

Ο Louboutin, που έχει ως σήμα κατατεθέν τις κόκκινες σόλες, έχει εξομολογηθεί ότι μεγάλωσε κοντά στο μουσείο Palais de la Porte Dorée (Παλάτι της Χρυσής Πύλης), σε μια ταπεινή εργατική συνοικία. Παράτησε το σχολείο στην ηλικία των 12 ετών, εγκαταλείποντας το σπίτι του, και κατά την εφηβεία του ταξίδεψε στην Αίγυπτο και την Ινδία. Τη δεκαετία του '80 εργάστηκε σε διάσημο καμπαρέ στο Παρίσι και στη συνέχεια έπιασε την πρώτη του δουλειά ως υποδηματοποιός. Το πρώτο «κλειδί» στην καριέρα του ήταν η γνωριμία του με τον γνωστό υποδηματοποιό Βιβιέ.

Christian Louboutin: Πώς «γεννήθηκε» η κόκκινη σόλα που τον απογείωσε

Η κόκκινη σόλα, ωστόσο, δεν ήταν ένα χαρακτηριστικό που είχε από το ξεκίνημά του.

Διαβάστε στο economistas το μίνι αφιέρωμα του Business Insider στον Christian Louboutin, την ιστορία της κόκκινης σόλας και το γιατί τα παπούτσια του κοστίζουν έως και 6.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Christian Louboutin γόβες σχεδιαστής Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ