Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια υποκλίθηκε στον Τομ -Τον 100χρονο βετεράνο που συγκέντρωσε 40 εκατ. δολάρια για τον κορωνοϊό - iefimerida.gr

Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια υποκλίθηκε στον Τομ -Τον 100χρονο βετεράνο που συγκέντρωσε 40 εκατ. δολάρια για τον κορωνοϊό

Ο Λοχαγός Τομ Μουρ που έγινε σύμβολο της ελπίδας στη Βρετανία
Ο Λοχαγός Τομ Μουρ που έγινε σύμβολο της ελπίδας στη Βρετανία / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα μέσα του Απρίλη ένα απόστρατος Λοχαγός από τη Βρετανία, βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μετρώντας μέρες πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια, αποφάσισε να κάνει κάτι για την κρίση του κορωνοίού.

Ο Τομ Μουρ, που το πέτο του κοσμούν βαριά παράσημα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφάσισε να βγει και να κάνει 100 γύρους στην αυλή του σπιτιού του, σε μια συμβολική κίνηση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων σήμερα. Ο Τομ είναι όπως είπαμε 100 χρόνων, ενώ πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο ισχίο, οπότε οι βόλτες στην αυλή θα έπρεπε να γίνουν με «Π».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Λοχαγός Τομ Μουρ που έγινε σύμβολο της ελπίδας στη Βρετανία
Ο Λοχαγός Τομ Μουρ που έγινε σύμβολο της ελπίδας στη Βρετανία / Φωτογραφία: AP Photos

«Οσα περισσότερα χρήματα συγκεντρωθούν, τόσο το καλύτερο, γιατί όταν εγώ ήμουν στο νοσοκομείο για το ισχίο μου και έπειτα για το κεφάλι μου, η νοσηλεία που δέχθηκα… ήταν απολύτως απίστευτη», έλεγε τότε ο Μουρ, καθώς τα χρήματα που συγκεντρώνονταν από τον έρανό του συνέχιζαν να αυξάνονται. «Ανά πάσα στιγμή, ήταν τόσο καλοί, τόσο χαρωποί, τόσο φιλικοί», συνέχιζε.

Βίντεο: Η συμβολική κίνηση που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες

Παρότι καταπονημένος, ο βετεράνος κατάφερε να πραγματοποιήσει τους γύρους στην αυλή του σπιτιού του και κυρίως να κινητοποιήσει συμπολίτες του να προσφέρουν για το σύστημα υγείας στη Βρετανία. Κάπως έτσι, σήμερα ο Τομ έχει συγκεντρώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People, 40 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό, που τοποθετεί τον βετεράνο στο βιβλίο Γκίνες για το υψηλότερο χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε άνθρωπος περπατώντας (μόνος).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τύχη ευνοεί τους γενναίους, και αυτό είναι εκείνοι, είναι γενναίοι» έλεγε βετεράνος, που υπηρέτησε στην Ασία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, για τους ανθρώπους που εργάζονται στο σύστημα υγείας της Βρετανίας. «Αυτός είναι ο τρόπος που νομίζω ότι πάντα έβλεπα τα πράγματα: αύριο θα είναι μια καλή μέρα» συνέχιζε.

Το δώρο της βασίλισας Ελισάβετ στον βετεράνο

Η ημέρα λοιπόν των γενεθλίων του έφτασε. Ο Λοχαγός Τομ γιόρτασε την Πέμπτη στις 30 Απριλίου τα 100α του γενέθλια. Εκείνο όμως στο οποίο δεν υπολόγιζε ο βετεράνος ήταν ένα δώρο από την ίδια τη βασίλισα της Αγγλίας. «Μόλις έλαβα ένα ξεχωριστό δώρο γενεθλίων, μια κάρτα από την Αυτού Μεγαλειότης την Βασίλισσα Ελισάβετ» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο εορτάζοντας ποζάροντας με μια κάρτα με την εικόνα της βασίλισας Ελισάβετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαρούμενα 100α γενέθλια στον υπέροχο μοναδικό άνθρωπο «μηχανή συγκέντρωσης χρημάτων» ευχήθηκε από την πλευρά του το παλάτι στον βετεράνο που έδειξε ενθουσιασμένος με τη συμβολική κίνηση της βασίλισας.

Όπως διαβάζουμε στα βρετανικά μέσα, ο Λοχαγός Τομ δεν είναι πλέον Λοχαγός. Το δεύτερο δώρο της βασίλισας Ελισάβετ για τα 100α του γενέθλια ήταν να τον προάγει σε συνταγματάρχη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εγκωμιαστικά σχόλια όλης της βασιλικής οικογένειας για τον βετεράνο

«Υπήρξε στα μέρη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, γνωρίζει τα πάντα και είναι υπέροχο που όλοι μας εμπνεόμαστε από την ιστορία του» δήλωνε πριν από δύο εβδομάδες για τον βετεράνο, ο πρίγκιπας Γούλιαμ.

Ο Λοχαγός Τομ Μουρ που έγινε σύμβολο της ελπίδας στη Βρετανία
Ο Λοχαγός Τομ Μουρ που έγινε σύμβολο της ελπίδας στη Βρετανία

«Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος, ο Κάπτεν Τομ, περπατά και συγκεντρώνει όλα αυτά τα χρήματα – τέτοια πράγματα μας κάνουν περήφανους που είμαστε Βρετανοί, δεν είναι έτσι;» έγραψε από την πλευρά του ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μουρ ήλπιζε να συγκεντρώσει 500.000 λίρες, αλλά έχει πολλαπλασιάσει στον υπερθετικό βαθμό το ποσό του αρχικού στόχου του και σκοπεύει να συνεχίσει. «Θα συνεχίσω και μετά τα γενέθλιά μου. Θα συνεχίσω να πηγαίνω όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», λέει. Προς τιμήν του βρετανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το σπίτι του στο Μπέντφορντ της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ