Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα παιδικά χρόνια, ο γάμος με τον Φίλιππο και η δύσκολη σχέση με τις νύφες της -Η ζωή της - iefimerida.gr

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα παιδικά χρόνια, ο γάμος με τον Φίλιππο και η δύσκολη σχέση με τις νύφες της -Η ζωή της

Βασίλισσα Ελισάβετ
Φώτο: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Από ανιψιά του μελλοντικού Βασιλιά κατάφερε να ανέβει στο θρόνο και να παραμείνει για 70 χρόνια. Αυτή είναι η ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα μπορούσε να ήταν μια χάρτινη ηρωίδα, από αυτές που τραβούν σαν μαγνήτης τους αναγνώστες των best seller, καθώς η ζωή της είχε πάντα ενδιαφέρον. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι ειδήσεις που αφορούν τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας συγκεντρώνουν σαν μαγνήτης το αναγνωστικό κοινό κάτι που δεν έχει συμβεί για καμία άλλη βασιλική οικογένεια στον πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ντροπαλή πριγκίπισσα που γεννήθηκε στη σκιά του θείου της και μελλοντικού βασιλιά της Αγγλίας, Εδουάρδου κατάφερε να ανέβει στο θρόνο και να παραμείνει για 70 ολόκληρα χρόνια στρέφοντας την προσοχή του πλανήτη πάνω της. Η ίδια ερωτεύτηκε σε ηλικία 13 ετών τον μετέπειτα σύζυγο της, πρίγκιπα Φίλιππο, απέκτησε οικογένεια και παρά τις δυσκολίες κατάφερε να μείνει και να υπηρετήσει πιστά το Στέμμα μέχρι την τελευταία της στιγμή.

Τα παιδικά χρόνια της

Το πρώτο παιδί του πρίγκιπα Αλβέρτου, δευτερότοκου γιου του Βασιλιά της Αγγλίας, και της συζύγου του Ελισάβετ, πήρε το όνομα Ελισάβετ -Αλεξάνδρα -Μαρία. Γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, μεσημεριανή ώρα, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Επίσημα το όνομα της το πήρε τον επόμενο Μάιο με το Ελισάβετ να είναι προς τιμήν της μητέρα της, το Αλεξάνδρα προς τιμήν της μητέρας του παππού της Γεωργίου Ε΄ και Μαρία προς τιμήν της μητέρας του πατέρα της. Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων η οικογένεια της χαριτωμένα τη φώναζε Λίλιμπετ, όπως και ο μετέπειτα σύζυγος της πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος απεβίωσε πριν ενάμισι χρόνο.

βασίλισσα Ελισαβετ η ζωή τη
Η πριγκίπσσα Ελισάβετ με τον θείο της Εδουάρδο. Φώτο:AP IMages

Τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της πριγκίπισσας Ελισάβετ, η οικογένεια απέκτησε τη δεύτερη κόρη της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Οι δύο αδερφές μεγάλωσαν αγαπημένες μαζί, η εκπαίδευση τους γινόταν κατ’ οίκον υπό το αυστηρό βλέμμα της μητέρας τους και της γκουβερνάντας τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μικρή ηλικία η πριγκίπισσα Ελισάβετ έδειξε την αγάπη της για τα ζώα, μάλιστα πήρε δώρο το πρώτο της πόνι όταν ήταν μόλις 4 ετών, ενώ σύμφωνα με βιογραφίες και μαρτυρίες ανθρώπων που την έζησαν από κοντά ήταν πάντα ένα ήσυχο και καλότροπο παιδί.

Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

Με την αδερφή της παρέμειναν πάντα πολύ κοντά, ακόμα και όταν η Ελισάβετ, όντας Βασίλισσα, αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεση της για να παντρευτεί η πριγκίπισσα Μαργαρίτα τον διαζευγμένο σμήναρχο Πήτερ Τάουνσεντ.

Οι πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα
Οι πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα. Φώτα:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελισάβετ δεν ήταν αναμενόμενο πως θα ανέβει στο βασιλικό θρόνο, καθώς μετά τον παππού της τον Βασιλιά της Αγγλίας την σκυτάλη θα έπαιρνε ο θείος της, πρίγκιπας της Ουαλίας και μόλις εκείνος δημιουργούσε οικογένεια στη σειρά διαδοχής προτεραιότητα θα είχαν τα παιδιά του.

Όμως, η ιστορία γράφτηκε εντελώς διαφορετικά μετά την παραίτηση του θείου της,. Εδουάρδου προκειμένου να ακολουθήσει τη γυναίκα που αγαπούσε και η ίδια δεν ήταν αποδεκτή λόγω των δύο διαζυγίων της.

Ο πατέρας της Ελισάβετ, μετονομάστηκε σε Γεώργιο ΣΤ’, και η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε δεύτερη στη διαδοχή του αγγλικού θρόνου. Η Ελισάβετ έλαβε ιδιαίτερα μαθήματα στη συνταγματική ιστορία από τον Χένρυ Μάρτεν, αντιπρύτανη του Κολεγίου Ήτον, ενώ διδάχτηκε γαλλικά από γαλλόφωνες γκουβερνάντες που την είχαν αναλάβει.

Τα πριγκιπικά χρόνια πριν ανέβει στο θρόνο

Όταν τον Σεπτέμβριο του 1939 η Βρετανία εισέρχεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών βομβαρδισμών αρχίζει να πλήττει το Λονδίνο με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να απομακρυνθούν και να πάνε σε ασφαλέστερα μέρη. Εκείνη την περίοδο, ένας υψηλόβαθμος πολιτικός προτείνει οι δύο μικρές πριγκίπισσες, Ελισάβετ και Μαργαρίτα, να φύγουν για τον Καναδά, ωστόσο η βασιλομήτωρ απορρίπτει την πρόταση μένοντας ανένδοτη στο γεγονός πως η οικογένεια της δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη Βρετανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βασίλισσα Ελισαβετ
Φώτο:AP IMages

Τελικά οι πριγκίπισσες εγκαταστάθηκαν στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για ένα χρονικό διάστημα κι έπειτα μετακινήθηκαν στην Οικία Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέρος παρέμεινε από τα αγαπημένα της Ελισάβετ. Οι μετακινήσεις συνεχίστηκαν αφού από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 1940 έζησαν στο Βασιλικό Οίκημα των Ουίνδσορ, ώσπου εγκαταστάθηκαν στο Κάστρο Ουίνδσορ, και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος των επόμενων πέντε ετών του πολέμου. Εκεί η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ανέβαζαν έργα παντομίμας τα Χριστούγεννα προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά το έργο της μητέρας τους, η οποία είχε ιδρύσει ένα οργανισμό για τη δημιουργία στρατιωτικών ενδυμασιών. Ήταν το 1940 όταν η 14χρονη Ελισάβετ έκανε την πρώτη της ραδιοφωνική εκφώνηση στο BBC, μέσω του οποίου απευθύνθηκε σε άλλα παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από τις πόλεις και κάνοντας ουσιαστικά μια πρόβα για τον μελλοντικό της ρόλο.

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ, σε ηλικία μόλις 16 ετών, το 1943, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, σε μια επίσκεψη στους φρουρούς Γρεναδιέρους, καθώς είχε διοριστεί συνταγματάρχης. Πλησιάζοντας στην ενηλικίωση της, έγινε μέλος του Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ανικανότητας ή απουσίας του πατέρα της στο εξωτερικό μπορούσε να αναλάβει επίσημα καθήκοντα.

Βασιλισσα Ελισαβετ
Με τα αγαπημένα της άλογα. Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος του πολέμου στην Ευρώπη οι πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα ανακατεύτηκαν ανώνυμα με τα πλήθη που πανηγύριζαν στους δρόμους του Λονδίνου. Η Ελισάβετ αργότερα δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι η ίδια με την αδερφή της ήταν φοβισμένες μήπως αναγνωρίζονταν από τον κόσμο, ενώ όπως θυμάται όλοι γύρω της ήταν ευτυχισμένοι και ανακουφισμένοι για το τέλος του πολέμου.

Η γνωριμία και ο γάμος με τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν στεφθεί Βασίλισσα της Αγγλίας

Η πρώτη φορά που η πριγκίπισσα Ελισάβετ είδε τον μελλοντικό της σύζυγο, τον πρίγκιπα Φίλιππο, της Ελλάδας και της Δανίας, όπως ήταν τότε ο τίτλος του, ήταν το 1934. Εκείνη ήταν μόλις 13 ετών και είχε εξομολογηθεί πως ήταν ερωτευμένη μαζί του. Η επόμενη συνάντηση τους ήταν τέσσερα χρόνια μετά, όπου οι δυο τους ξεκίνησαν να αλληλογραφούν για επτά χρόνια.

Στις 9 Ιουλίου του 1947 το πριγκιπικό ζευγάρι αρραβωνιάστηκε, ωστόσο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις μιας και ο Φίλιππος δεν είχε οικονομική ισχύ, ήταν γεννημένος σε άλλη χώρα και είχε αδελφές που είχαν παντρευτεί Γερμανούς ευγενείς με ναζιστικές διασυνδέσεις. Σύμφωνα με τους βασιλικούς συμβούλους ο Φίλιππος είχε τον τίτλο του πρίγκιπα, αλλά δεν είχε βασίλειο. Η μητέρα της Ελισάβετ είχε αναφέρει, σε μετέπειτα βιογραφίες της, ότι ήταν αρνητική σε αυτόν τον γάμο αρχικά, μετέπειτα όμως σχολίασε στο βιογράφο Τιμ Χελντ ότι ο Φίλιππος ήταν «ένας Άγγλος τζέντλεμαν».

βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ- Πρίγκιπας Φίλιππος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκειμένου ο Φίλιππος να παντρευτεί την μετέπειτα βασίλισσα της Αγγλίας έπρεπε να αποποιηθεί τους ελληνικούς και δανικούς τίτλους που είχε μέχρι τότε, προσηλυτίστηκε στον Αγγλικανισμό από την Ορθοδοξία και υιοθέτησε τον τίτλο Υπολοχαγός Φίλιπ Μαουντμπάττεν- δηλαδή πήρε το επώνυμο της βρετανικής οικογένειας της μητέρας του. Στη συνέχεια πήρε τον τίτλο Δούκας του Εδιμβούργου και κατά την προσφώνηση του ήταν Αυτού Βασιλική Υψηλότητα.

βασίλισσα Ελισάβετ ζωή
Την ημέρα του γάμου τους. Φώτο:AP Images
βασίλισσα Ελισάβετ ζωή
έμειναν μαζί για 70 χρόνια. Φώτο:AP Images

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Το νυφικό της μέλλουσας διαδόχου του θρόνου σχεδίασε ο Νόρμαν Χάρντελ και η Ελισάβετ ζήτησε να χρησιμοποιηθούν κουπόνια για να αγοραστούν τα υλικά για το νυφικό της, μιας και ακόμα υπήρχαν πολλές δυσκολίες από το τέλος του πολέμου. Στο γάμο τους δεν προσκλήθηκαν ούτε οι αδερφές του Φίλιππου,ούτε ο ο θείος της Ελισάβετ και πρώην βασιλιάς της χώρας. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά με τα δύο μεγαλύτερα τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα να έχουν γεννηθεί πριν η μητέρα τους γίνει Βασίλισσα της Αγγλίας. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για πάνω από 70 χρόνια μέχρι που ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε πριν ενάμισι χρόνο. Μάλιστα, μετά την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες με την υγεία της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άνοδος στο θρόνο

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, πατέρας της πριγκίπισσας Ελισάβετ, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και μέσα στο 1951 επιδεινώθηκε η κατάσταση του με αποτέλεσμα η διάδοχος του θρόνου να τον αντικαθιστά σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η Ελισάβετ με τους γονείς και την αδερφή της στα ανάκτορα.Φώτο:AP Images
Η Ελισάβετ με τους γονείς και την αδερφή της στα ανάκτορα.Φώτο:AP Images

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στον Καναδά κι έπειτα στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 1851, ο ιδιωτικός της γραμματέας Μάρτιν Τσάρτερις, έφερε μαζί του μια πρόχειρη διακήρυξη ανόδου στο θρόνο της Ελισάβετ, σε περίπτωση που ο βασιλιάς πέθαινε ενώ εκείνη βρισκόταν στην περιοδεία.

Αρχές της επόμενης χρονιάς η Ελισάβετ και ο Φίλιππος σχεδίαζαν περιοδεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ βρίσκονταν στην Κένυα. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 όταν ήταν ακόμα στην Κένυα, διαδόθηκε η είδηση για το θάνατο του Βασιλιά. Ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος ήταν εκείνος που μετέφερε τα δυσάρεστα νέα στην Ελισάβετ, η οποία πλέον ήταν η νέα βασίλισσα της Αγγλίας. Ο ιδιωτικός της γραμματέας της ζήτησε να επιλέξει όνομα για τη βασιλεία της, όμως εκείνη επέλεξε να κρατήσει το όνομα Ελισάβετ. Επιστρέφοντας εσπευσμένα από την περιοδεία της ανακηρύχτηκε βασίλισσα και η επίσημη πλέον κατοικία της ήταν ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βασίλισσα Ελισάβετ
Φώτο:AP Images

Η βασίλισσα Ελισάβετ κατάφερε να ...σπάει τα κοντέρ, καθώς παρέμεινε για 70 χρόνια στο θρόνο και να γίνει η μακροβιότερη βασίλισσα του πλανήτη. Το περσινό καλοκαίρι γιόρτασε το πλατινένιο Ιωβηλαίο, κάτι που δεν έχει ξανά γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εκδηλώσεις κράτησαν τέσσερις ημέρες και οι φωτογραφίες από το χαρμόσυνο γεγονός έκαναν το γύρο του κόσμου.

βασίλισσα Ελισάβετ
Φώτο:AP Images

Οι γάμοι και τα διαζύγια των παιδιών της

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο απέκτησαν τέσσερα παιδιά: τον πρίγκιπα Κάρολο, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Έντουαρντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο:AP Images
Φώτο:AP Images

Ο γάμος του τότε διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Κάρολου με την Νταϊάνα κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα του αγγλικού λαού, ενώ η Νταϊάνα κατάφερνε να τραβάει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας κάτι που ενοχλούσε ιδιαίτερο τον διάδοχο του θρόνου.

βασίλισσα Ε΄λισάβετ Νταιανα
Φώτο:AP Images

Η σχέση του ζευγαριού πέρασα από σαράντα κύματα και πολλές φορές ο ξένος τύπος ασχολούνταν με την προσωπική τους ζωή. Το ζευγάρι έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, μελλοντικό διάδοχο του θρόνου και τον πρίγκιπα Χάρι που πλέον έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και ζει στην Αμερική με την οικογένεια του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το διαζύγιο του Κάρολου με την Νταϊάνα εκδόθηκε το 1996, ενώ τα δημοσιεύματα έγραφαν για την σχέση που διατηρούσε ο Κάρολος με την Καμίλα, την οποία παντρεύτηκε το 2005.

Τόσο το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου όσο και ο ξαφνικός θάνατος της Νταϊάνα έστρεψαν τα βλέμματα του λαού και των ΜΜΕ στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση που είχε ξεσπάσει.

βασίλισσα Ελισάβετ
Φώτο:AP Images
βασίλισσα Ελισάβετ
Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν λίγους μήνες, στις 6 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που η Ελισάβετ είχε ανέβει στο θρόνο και συμπλήρωνε επίσημα 70 χρόνια στο θρόνο σε επίσημη ανακοίνωση της είχε αναφέρει πως η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, θα πάρει τον τίτλο της (συζύγου) βασίλισσας όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Τόσο η πριγκίπισσα Άννα όσο και ο πρίγκιπας Άντριου δεν κατάφεραν να κρατήσουν τους γάμους τους με την βασίλισσα Ελισάβετ να μην θέλει να έχει καμία σχέση με την πρώην νύφη της, Σάρα Φέργκιουσον. Οι γυμνές φωτογραφίες της πρώην Δούκισσας της Υόρκης σε σκάφος αναψυχής ενόχλησαν την βασίλισσα με αποτέλεσμα να την κρατήσει σε απόσταση.

Από την άλλη, η βασίλισσα Ελισάβετ διατήρησε μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή μια εξαιρετική σχέση με την γυναίκα του μικρότερου γιου της, την Σόφι, Κόμμισα του Ουέσσεξ. Σύμφωνα με τον ξένο τύπο η Σόφι ήταν ουσιαστικά δίπλα της και της έκανε στενή παρέα μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Το Megxit και η μικρή Λίλιμπετ

Ήταν το 2020 όταν ο τύπος θα στρεφόταν πάλι στην αγγλική μοναρχία μετά την ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι πως παρατείται από τα βασιλικά του καθήκοντα και φεύγει με την γυναίκα του και το γιο τους στην Αμερική. Όλοι περίμεναν την αντίδραση της μονάρχη, η οποία κράτησε χαμηλό προφίλ και ανέφερε σε δήλωση της πως στέκεται στο πλευρό του εγγονού της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο:AP Images
Φώτο:AP Images

Το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ είναι κορίτσι και το ζευγάρι αποφάσισε να της δώσει το όνομα Λίλιμπετ-Νταϊάνα, μόνο που η βασίλισσα Ελισάβετ έχει δει μόνο μια φορά τη δισέγγονη της και αυτό για μόνο μερικά λεπτά.

Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εγγόνια και δισέγγονα όπου κάθε χρόνο σε γιορτές και καλοκαιρινές διακοπές φρόντιζαν πάντα να βρίσκονται γύρω από τη γιαγιά τους και να γεύονται λιχουδιές και τα αγαπημένα μπισκότα της Ελισάβετ. Και μπορεί να ήταν πάντα η Βασίλισσα της χώρας τους για την στενή της οικογένεια παρέμεινε πάντα η Λίλιμπετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο:AP Images
Φώτο:AP Images

Πλέον η μακροβιότερη βασίλισσα της Αγγλίας «πέταξε» μακριά, πηγαίνοντας να βρει τον έρωτα της ζωή της στα ουράνια αφήνοντας, όμως, ανεξίτηλο το σημάδι της στη γη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ