Η Βανέσα Αρχοντίδου και ο φοβερός της άθλος -Έχει κατακτήσει τις 7 ψηλότερες κορυφές στον κόσμο - iefimerida.gr

Η Βανέσα Αρχοντίδου και ο φοβερός της άθλος -Έχει κατακτήσει τις 7 ψηλότερες κορυφές στον κόσμο

Η Βανέσα Αρχοντίδου μίλησε στο iefimerida.gr για τον άθλο της, όσο και για τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής
Η Βανέσα Αρχοντίδου μίλησε στο iefimerida.gr για τον άθλο της, όσο και για τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής

Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν καταφέρει έναν αδιανόητο άθλο: Έχει κατακτήσεις τις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου!

Η αλπινίστρια, στέλεχος μάρκετινγκ, μητέρα δύο παιδιών αλλά και Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνδύασε τη λατρεία της για τη φύση και τα βουνά με τη μετάδοση ενός κρίσιμου μηνύματος -του κρισιμότερου ίσως – που απασχολεί ή πρέπει να απασχολεί την ανθρωπότητα: Την ανάγκη ανάληψης άμεσης δράσης, από τα κράτη και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια έχει δει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, και έχει διακρίνει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση, πριν να είναι αργά.

Βανέσα Αρχοντίδου
Η Βανέσα Αρχοντίδου μίλησε στο iefimerida.gr μεταξύ άλλων για το πώς κατέκτησε τους στόχους της

Κι αυτό διότι, μία ακόμα, εμφατική απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και απειλεί το μέλλον μας, είναι αυτό που αντίκρυσε η Βανέσσα στις κορυφές που κατέκτησε: Ελάχιστο χιόνι, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι η φύση αλλάζει, και αλλάζει ραγδαία, με τη μεταβολή αυτή να απειλεί άμεσα την ανθρωπότητα.

Χαρακτηριστικά, σε μια από τις κορυφές που κατέκτησε, η θερμοκρασία που επικρατούσε ήταν η αντίστοιχη μια ελληνικής ανοιξιάτικης ημέρας – 21 βαθμούς Κελσίου!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο άνθρωπος και η δραστηριότητά του είναι υπεύθυνος για αυτό – είναι στο χέρι μας όμως το τι μέλλον θα έχουμε», επισημαίνει η Βανέσα Αρχοντίδου. «Σενάρια που τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας τα βλέπουμε πια κοντά μας», τονίζει.

Η ίδια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, τα Peer Parliaments, διοργάνωσε μια συζήτηση στην καρδιά της Ανταρκτικής με συμμετέχοντες ορειβάτες από την Ελβετία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα.

Βανέσα Αρχοντίδου
Η Βανέσα Αρχοντίδου σε μία από τις αναβάσεις της σε κάποια από τις κορυφές του κόσμου
Βανέσα Αρχοντίδου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βανέσα Αρχοντίδου

Βανέσα Αρχοντίδου: Οι μεγάλες προκλήσεις

Η Βανέσα Αρχοντίδου μίλησε στο iefimerida.gr για τις μεγάλες και εξωπραγματικές για τους περισσότερους προκλήσεις που αντιμετώπισε σε ασύλληπτα υψόμετρα. Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που κατορθώνει να συνδυάσει καριέρα, ως στέλεχος μάρκετινγκ, μητρότητα -είναι μάνα δύο εφήβων και… τους σύγχρονους αυτούς άθλους…

«Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου δεν είναι απλά ισοδύναμο της επιτυχίας. Είναι ισοδύναμο της ευτυχίας», μας λέει χαμογελώντας. Ειδικά όταν δεν είναι απλά προσωπικός, αλλά έχει απώτερο όραμα για το συλλογικό καλό.

Με την ελληνική σημαία, σε μια από τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη
Με την ελληνική σημαία, σε μια από τις υψηλότερες κορυφές του πλανήτη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήσαμε επίσης την έμπειρη ορειβάτρια για το σοβαρό αίτημα της δημιουργίας υπηρεσιών διάσωσης στα ελληνικά βουνά, ένα αίτημα το οποίο εκφράστηκε πρόσφατα και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. «Οφείλουμε να διαθέτουμε τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες για την ασφάλεια όλων όσοι θέλουν να χαρούν τα βουνά μας», απαντάει, περιγράφοντας και τα μέτρα που ακολουθούν σε άλλες χώρες.

Απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή
Απαραίτητες στιγμές χαλάρωσης, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή

Η αλπινίστρια δεν ασχολείται μόνο με την κλιματική αλλαγή, καθώς φροντίζει να περνάει και άλλα σημαντικά μηνύματα, με την ακτιβιστική της δράση στον οργανισμό «a woman can be», σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω των δραστηριοτήτων στη φύση. «Νομίζω ότι δίνω και ένα πολύ καλό παράδειγμα στους γιους μου, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν το αντίθετο φύλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά...

Δείτε τη συνέντευξη της Βανέσας Αρχοντίδου στο iefimerida.gr:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ