Αττίκ: Ο μελαγχολικός τροβαδούρος της αγάπης -Γαλλομαθής, εκλεπτυσμένος, δημιούργησε την περιβόητη «Μάντρα» - iefimerida.gr

Αττίκ: Ο μελαγχολικός τροβαδούρος της αγάπης -Γαλλομαθής, εκλεπτυσμένος, δημιούργησε την περιβόητη «Μάντρα»

Ο Αττίκ
Δημιουργικό: Bovary.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αττίκ δεν ήταν ένας ακόμη μουσικός, αλλά ο εκφραστής μιας ολόκληρης εποχής. Γεννήθηκε το 1895 στην Αίγυπτο, ως Κλέων Τριανταφύλλου, από Ελληνες γονείς.

Οι φινετσάτες μελαγχολικές του μελωδίες, οι ευαίσθητοι στίχοι αλλά και η εκρηκτική του προσωπικότητα έκαναν τον Αττίκ συνώνυμο του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού αλλά και εκπρόσωπο της παλιάς Αθήνας.

Με το ταμπεραμέντο και το αστείρευτο ταλέντο του ο Αττίκ κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κοσμικούς κύκλους της εποχής, που γίνεται το πρώτο του κοινό. Το 1931 έφτιαξε από το μηδέν την περιβόητη «Μάντρα», η οποία στεγάζεται στην οδό Μηθύμνης στην τότε Πλατεία Αγάμων, τη σημερινή Πλατεία Αμερικής.

Διαβάστε την ιστορία του Αττίκ στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αττίκ μάντρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ