Αστέρω Χριστοφίδου: Σπούδασε μουσικολόγος, με το όνειρο να γίνει… μουσικός δρόμου ! [Βίντεο] - iefimerida.gr

Αστέρω Χριστοφίδου: Σπούδασε μουσικολόγος, με το όνειρο να γίνει… μουσικός δρόμου ! [Βίντεο]

Η Αστέρω Χριστοφίδου
Η Αστέρω Χριστοφίδου/Φωτογραφία: Μανώλης Νταλούκας

Η Αστέρω, σε ηλικία 18 ετών έφυγε από την πατρίδα της, την Κύπρο, για να έρθει στην Ελλάδα. Σπούδασε Μουσικολόγος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την απόφαση όμως, να γίνει μουσικός δρόμου και να βιοποριστεί αποκλειστικά από αυτό.

«Και βγάζεις από τον δρόμο αρκετά για να ζεις;» την ρωτήσαμε. «Όσα βγάζω μου φτάνουν. Είμαι ολιγαρκής» μας απάντησε η Αστέρω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την συναντήσαμε στο Μαρούσι, στον πεζόδρομο της Ερμού. Τραγουδούσε το βαρύ λαϊκό «Το κουρασμένο βήμα σου» του Μπάμπη Μπακάλη, δίνοντας μια διαφορετική ερμηνεία με την κλασική της κιθάρα.

«Παίζω με την κλασική μου κιθάρα και δικά μου, αλλά και παραδοσιακά, λαϊκά και ρεμπέτικα, όπως με δίδαξε ο Παναγιώτης Μάργαρης. Είναι δάσκαλός μου και ο άνθρωπος που θαυμάζω. Θέλω να δείξω ότι η κλασική κιθάρα μπορεί να συνδυαστεί με κάθε είδος μουσικής».

Η Αστέρω Χριστοφίδου γεννήθηκε στην Λεμεσό. Από μικρή, είχε το όνειρο να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. «Ήθελα πάντα να φύγω…» μας είπε «.. ονειρευόμουν μια ζωή on the road, ένα συνεχές ταξίδι παντού και να παίζω κιθάρα. Μετά το Λύκειο, ανακοίνωσα στους γονείς μου πως θα φύγω να γνωρίσω τον κόσμο… δεν προσπάθησαν να με εμποδίσουν. Έτσι έφυγα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τώρα, έχει ταξιδέψει σε πολλά κράτη, με την κιθάρα της έφθασε μέχρι και στις Πυραμίδες στην Αίγυπτο.

«Και πόσο θα συνεχίσει αυτό;» την ρωτήσαμε. «Όσο νιώθω νέα..» απάντησε η Αστέρω «..θέλω αν είναι δυνατόν να ταξιδέψω σε όλα τα κράτη του κόσμου».

Φωτογραφίες και βίντεο: Μανώλης Νταλούκας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσικολογοσ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ