Αριζόνα: Μεσιτικό γραφείο έβαλε πωλητήριο σε παροπλισμένο σιλό πυρηνικών πυραύλων! [εικόνες& βίντεο] - iefimerida.gr

Αριζόνα: Μεσιτικό γραφείο έβαλε πωλητήριο σε παροπλισμένο σιλό πυρηνικών πυραύλων! [εικόνες& βίντεο]

To υπόγειο παροπλισμένο σιλό πυρηνικών πυραύλων βρίσκεται κοντά στο Τουσόν της Αριζόνα
To υπόγειο παροπλισμένο σιλό πυρηνικών πυραύλων / Φωτογραφία: Casey James / Luxe Realty Photography
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

3,2,1. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα άκρως απόρρητο την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και παροπλισμένο εδώ και μερικές δεκαετίες σιλό πυρηνικών πυραύλων στην Αριζόνα!

Το υπόγειο σιλό βρίσκεται κρυμμένο σε ερημική τοποθεσία σε απόσταση μόλις είκοσι λεπτών με το αυτοκίνητο από το Τουσόν και η τιμή των 395.000 δολαρίων φαίνεται ότι δεν έχει αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους, αφού το μεσιτικό γραφείο Realty Executives Tuscon Elite λέει ότι από τη μέρα που ανέβασε τη σχετική αγγελία στην ιστοσελίδα του, δέχεται περίπου 30 με 40 τηλεφωνήματα την ημέρα. «Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον άνθρωποι που θα ήθελαν να μετατρέψουν το σιλό σε εξοχική κατοικία, άλλοι που θέλουν να το νοικιάζουν μέσω AirBNB, και άλλα τέτοια», λέει ο μεσίτης Γκραντ Χάμπτον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του σιλό – Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα κρατικά μυστικά των ΗΠΑ

Στο υπόγειο σιλό φυλάσσονταν κάποτε διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Titan II, ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές 600 φορές ισχυρότερες από την ατομική βόμβα που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα! Οι πύραυλοι αυτοί είχαν βεληνεκές περίπου 10.000 χλμ. Το σιλό λειτουργούσε από το 1960 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά έναν χρόνο μετά την έναρξη από τον τότε πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν του προγράμματος εκσυγχρονισμού των βαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ, το πρόγραμμα παροπλίστηκε το 1982.

Οι νυν ιδιοκτήτες του σιλό το αγόρασαν το 2003 έναντι 200.000 δολαρίων με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως χώρο αποθήκευσης δεδομένων, αφού τα ενισχυμένα τοιχώματά του και οι θωρακισμένες, βάρους περίπου 3,5 τόνων πόρτες του, πρόσφεραν προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του σιλό το είχε αγοράσει από το αμερικανικό κράτος το 1995 έναντι 25.000 δολαρίων.

Φως, νερό, τηλέφωνο… δεν έχει το σιλό

Στις φωτογραφίες του Casey James που αναρτήθηκαν στο Luxe Realty Photography διακρίνονται σκουριασμένα μέταλλα από τη θωράκιση και άλλες εγκαταστάσεις εντός του σιλόαλλά οι χώροι είναι σχετικά καθαροί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν ότι το σιλό δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και υδραυλικές εγκαταστάσεις, αλλά μπορούν να κάνουν γεώτρηση στον περιβάλλοντα χώρο για να ανοίξουν πηγάδι. Είναι απόμερο, αλλά όχι και τόσο, αφού μπορεί κανείς να πεταχτεί με το αυτοκίνητο για ψώνια στο Τουσόν. Στα θετικά του μετρά και το γεγονός ότι ολόκληρη η κατασκευή είναι υπόγεια και δεν διακρίνεται από το έδαφος. Αν λοιπόν αναζητεί κανείς ένα μέρος για να αποφεύγει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, τότε το σιλό αυτό είναι ιδανικό…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ