Αποχώρηση «βόμβα» από την Gucci του σχεδιαστή-σταρ Alessandro Michele μετά από κόντρα με τον ιδιοκτήτη Πινό - iefimerida.gr

Αποχώρηση «βόμβα» από την Gucci του σχεδιαστή-σταρ Alessandro Michele μετά από κόντρα με τον ιδιοκτήτη Πινό

Αποχώρησε από την Gucci o Αlessandro Michelle
Αποχώρησε από την Gucci o Αlessandro Michelle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Alessandro Michele αποχωρεί από τη θέση του δημιουργικού διευθυντή της Gucci μετά από μια επταετή θητεία, κατά την οποία αναζωογόνησε την εικόνα του ιστορικού Οίκου Μόδας και ενίσχυσε τις πωλήσεις.

Ο Michele αποχωρεί από το ρόλο του, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, έχοντας επαναπροσδιορίσει ριζικά τους κώδικες της Gucci χτίζοντας τη νέα εικόνα με έντονα στοιχεία ρομαντισμού αλλά και ουδετερότητας φύλου, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τα έσοδα της μητρικής εταιρείας Kering.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Womenswear Daily είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του Michele την Τρίτη, επικαλούμενο πηγές που ανέφεραν ότι ο Michele δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να «ξεκινήσει μια ισχυρή σχεδιαστική αλλαγή» και ότι ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Gucci, Kering, Francois-Henri Pinault, αναζητούσε την αλλαγή αυτή.

Στο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Michele, η Gucci του απέδωσε τα εύσημα λέγοντας ότι έπαιξε «θεμελιώδη ρόλο στο να γίνει το brand αυτό που είναι σήμερα μέσω της πρωτοποριακής δημιουργικότητάς του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σχεδιαστής ανέλαβε δημιουργικός διευθυντής τον Ιανουάριο του 2015, λίγες μόλις ημέρες αφότου ηγήθηκε μιας δημιουργικής ομάδας που κατάφερε να οργανώσει μια επίδειξη ανδρικής μόδας σε μόλις πέντε ημέρες, μετά την εσπευσμένη αποχώρηση του προκατόχου του.

Ο Michele επικαλέστηκε «διαφορετικές προοπτικές» ως λόγο της αποχώρησής του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια, σε μια εταιρεία στην οποία αφιέρωσα ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό μου πάθος», δήλωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με εκείνη τη συλλογή το 2015 ο Michele είχε ανακοινώσει τη νέα κατεύθυνση της Gucci, με μεταξωτές μπλούζες για άνδρες με περίτεχνους φιόγκους και βολάν στο λαιμό, μαζί με κάπες με γούνινη επένδυση, με τον Michele καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι της Gucci, να επαναπροσδιορίζει τους αντρικούς κώδικες ντυσίματος.

Με τον Michele επικεφαλής, η Gucci είχε αστρικά έσοδα, αντιπροσωπεύοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της Kerings. Όμως, τέθηκαν ερωτηματικά πρόσφατα, αφού υπολείπεται των επιδόσεων των αντιπάλων της.

Οι συνεργασίες του Michele με την ελίτ του Χόλιγουντ και τους VIPs είχαν συχνά τις ρίζες τους σε προσωπικές του φιλίες. Ο Τζάρεντ Λέτο ήταν συχνός καλεσμένος στην πρώτη σειρά στις επιδείξεις της Gucci κατά τη διάρκεια της θητείας του Michele, υιοθετώντας για ένα διάστημα τα ίδια ίσια μακριά μαλλιά και γένια που με τον σχεδιαστή της Gucci.

Στην παρακάτω φωτό, Alessandro Michele και Τζάρεντ Λέτο σαν δίδυμοι, με την Ντακότα Τζόνσον και την Billie Eilish.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Michele έχει επίσης ντύσει τις Billie Eilish, Florence Welch και τους Maneskin στην τρέχουσα περιοδεία τους. Και πρόσφατα παρουσίασε μια συλλογή που σχεδίασε με τον Harry Styles.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την τελευταία του συλλογή για την πασαρέλα, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο, ο Michele κατασκεύασε ένα παράλληλο σύμπαν από παράλληλες επιδείξεις που χωρίζονταν από έναν τοίχο, ο οποίος όταν ανασηκώθηκε αποκάλυψε δίδυμα με πανομοιότυπες εμφανίσεις σε συγχρονισμένο βηματισμό. Η αποκάλυψη των 68 σετ πανομοιότυπα ντυμένων διδύμων άφησε τους συνήθως κουρασμένους fashionistas να ομολογήσουν ότι τους έφεραν τα δάκρυα.

Ο Michele εντάχθηκε στον οίκο Gucci το 2002, ενώ έγινε συνεργάτης του δημιουργικού διευθυντή τον Μάιο του 2011. Το 2014, ορίστηκε δημιουργικός διευθυντής της μάρκας πορσελάνης Richard Ginori, που ανήκει στην Gucci. Προηγουμένως εργάστηκε ως ανώτερος σχεδιαστής αξεσουάρ στη Fendi και σπούδασε στην Accademia di Costume e di Moda στη Ρώμη.

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Gucci, Marco Bizzarri, ευχαρίστησε τον Michele «για την 20ετή αφοσίωσή του στην Gucci και για το όραμα, την αφοσίωση και την άνευ όρων αγάπη του για αυτόν τον μοναδικό οίκο».

«Ο δρόμος που η Gucci και ο Alessandro περπάτησαν μαζί τα τελευταία χρόνια είναι μοναδικός και θα παραμείνει ως μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία του οίκου», ανέφερε ο Pinault σε δήλωσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Gucci δήλωσε ότι η εσωτερική ομάδα σχεδιασμού θα αναλάβει τις συλλογές μέχρι να οριστεί νέος δημιουργικός διευθυντής.

«Σε αυτούς απευθύνω την πιο ειλικρινή μου ευχή: είθε να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα όνειρά σας, το λεπτό και άυλο θέμα που κάνει τη ζωή να αξίζει να ζει κανείς»μ ανέφερε ο Michele στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του.

Ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue Edward Enninful ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στη δουλειά που έκανε ο Michele για την Gucci.

Σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε στο Instagram σήμερα το πρωί, έγραψε: «Θα μου λείψεις. Ανυπομονώ να δω τι θα κάνεις στη συνέχεια».

Μοιράστηκε την ίδια εικόνα στο Instagram story του, γράφοντας: «Μας έκανες να ονειρευόμαστε».

Η Gucci του Michele

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Gucci Φρανσουά Ανρί Πινό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ