Απίστευτη ιστορία: Νοσηλευτής έκανε τεστ DNA, ανακάλυψε ότι είναι αριστοκράτης και κληρονόμησε τεράστια περιουσία -Πώς ζει τώρα - iefimerida.gr

Απίστευτη ιστορία: Νοσηλευτής έκανε τεστ DNA, ανακάλυψε ότι είναι αριστοκράτης και κληρονόμησε τεράστια περιουσία -Πώς ζει τώρα

Αριστοκράτης
Απίστευτη ιστορία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πού να φανταζόταν την τύχη του! Ένας Βρετανός νοσηλευτής, που με δυσκολία τα έβγαζε πέρα, κληρονόμησε ένα από τα ωραιότερα αγροκτήματα της Βρετανίας, μετά από εξέταση DNA που απέδειξε ότι ήταν το νόθο παιδί του αριστοκράτη ιδιοκτήτη του που είχε πεθάνει.

Ο 31χρονος Τζόρτναν Άντλαρντ Ρότζερς, από το Χέλστον της Κορνυοάλης, μετακόμισε στο πολυτελές Πένροουζ Εστέιτ, έκτασης 1.500 στρεμμάτων, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 50 εκατομμύρια λίρες, μετά τον θάνατο του 62χρονου Τσαρλς Ρότζερς. Ο νοσηλευτής υποψιαζόταν πως ο αριστοκράτης ήταν ο πατέρας του, από την ηλικία των 8 ετών, αλλά δεν είχε κάνει ποτέ εξέταση DNA μέχρι τον θάνατό του πέρυσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τραγικές συμπτώσεις που οδήγησαν στην τεράστια περιουσία

Ο πατέρας του είχε προσφερθεί να κάνει εξέταση DNA και στο παρελθόν, κάτι που δεν συνέβη ποτέ και όταν ο Τζόρνταν έγινε 18 ετών και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του Τσαρλς, του είπαν να μιλήσει με δικηγόρο. Αλλά όταν ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2018 σε ηλικία 62 ετών, έγινε τελικά η εξέταση, αποδεικνύοντας πως όντως ο Τζόρνταν ήταν το νόθο παιδί του.

Κάτι άλλο που τον έφερε πιο κοντά στην περιουσία του πατέρα του, ήταν το γεγονός πως η γιαγιά του – μητέρα του Τσαρλς – πέθανε μέσα σε δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του γιου της, ενώ ο αδερφός του πέθανε από καρκίνο. Η οικογένεια Ρότζερς ζούσε εδώ και πολλές γενιές στο κτήμα αυτό στην Κορνουάλη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζόρνταν που έχει, φυσικά, παραιτηθεί από την δουλειά του ως νοσηλευτής και ζει από τα έσοδα από το κτήμα, δηλώνει πως δεν μπορεί να πιστέψει πόσο έχει αλλάξει η ζωή του από τότε που αποδείχθηκε θετικό το τεστ DNA. Όπως λέει: «Είχε δεχτεί να κάνει τεστ DNA όταν ήμουν μικρότερος, αλλά τελικά δεν συνέβη και όταν έγινα 18 χρονών, του χτύπησα την πόρτα και τον ρώτησα αν θα μπορούσε να κάνει την εξέταση και μου είπε να απευθυνθώ σε δικηγόρο. Ήμουν 18 χρονών, είχα άλλες προτεραιότητες εκείνη την στιγμή. Του έστειλα επιστολές στα είκοσί μου αλλά δεν έλαβα απάντηση ποτέ και πριν από τρία χρόνια ήρθα πάλι σε επαφή μαζί του μέσω του πληρεξούσιού μου, Φίλιπ Κέαρ».

Το κτήμα αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών που κληρονόμησε ο Ρότζερ
Το κτήμα αξίας 50 εκατομμυρίων λιρών που κληρονόμησε ο Ρότζερ

Η μετά θάνατον εξέταση DNA απέδειξε πως ήταν πατέρας του

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ο Φίλιπ είπε ότι ο Τσαρλς δεν ήθελε να κάνει το τεστ, και τότε του έγραψα μια τελευταία επιστολή με ένα κουτί για εξέταση DNA και τότε ήταν που ο Φίλιππος μου τηλεφώνησε και μου είπε πως ο Τσαρλς είχε πεθάνει».

Ο Τζόρνταν, που κάποτε είχε σπάσει την πλάτη του σε ένα ακροβατικό που είχε πάει κατά διαόλου και είχε γίνει viral, στο τραμπολίνο, είπε πως ήρθε αντιμέτωπος με κάποια μέλη της οικογένειας αλλά τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει την εξέταση και ο Τσαρλς αποδείχθηκε τελικά πως ήταν ο πατέρας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O Ρότζερ είχε ζητήσει από τον Τσαρλς να κάνει τεστ DNA κάτι που αρχικά δέχθηκε αλλά στην συνέχεια, του είπε να επικοινωνήσει με δικηγόρο
O Ρότζερ είχε ζητήσει από τον Τσαρλς να κάνει τεστ DNA κάτι που αρχικά δέχθηκε αλλά στην συνέχεια, του είπε να επικοινωνήσει με δικηγόρο

Όπως λέει πλέον: «Οι άνθρωποι λένε ότι είμαι πολύ τυχερός, αλλά θα έδινα τα πάντα για να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να έλεγα στον Τσαρλς ότι όντως ήμουν γιος του. Τότε, ίσως να είχε ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο. Δεν χρειάζεται να εργάζομαι πλέον και θέλω να δημιουργήσω ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να βοηθάω τις τοπικές κοινότητες. Είχα φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου που ανησυχούσα για το πώς θα πλήρωνα τον επόμενο λογαριασμό, αλλά τώρα είμαι εδώ για να βοηθήσω τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται να ξεχάσω από πού προέρχομαι».

Η δύσκολη ζωή του Τσαρλς Ρότζερς

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο Τσαρλς πάλευε με την κατάχρηση ναρκωτικών εδώ και χρόνια και πέθανε από υπερβολική δόση στο αυτοκίνητό του έξω από το διατηρητέο κτήμα του. Η έρευνα που διεξήχθη απέδειξε πως δεν υπήρχαν ύποπτες περιστάσεις και πως ο Τσαρλς πέθανε από υπερβολική δόση ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου. Ήταν επίσης, υποσιτισμένος, ενώ παραμελούσε την προσωπική του υγιεινή και σπάνια άλλαζε ρούχα τους μήνες πριν τον θάνατό του. Αντί να ζει στο πλούσιο σπίτι του, ο Τσαρλς κοιμόταν στο αυτοκίνητό του.

Τελικά ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του και ο Ρότζερ κληρονόμησε αυτό το κτήμα
Τελικά ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του και ο Ρότζερ κληρονόμησε αυτό το κτήμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιατροδικαστής είπε πως λάμβανε ένα εισόδημα από καταπίστευμα που κυμαινόταν από 300 έως 1.000 λίρες την εβδομάδα.

Όπως λέει ο Τζόρνταν: «Ο Τσαρλς δεν κατοικούσε στην έπαυλη. Ζούσε σε μία από τις αγροικίες του κτήματος, με την μητέρα του να ζει εκεί. Και η μητέρα του πέθανε δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό του. Είχε φτάσει σε ένα σημείο που είχε εγκαταλείψει τον εαυτό του και ζούσε στο αυτοκίνητό του αντί για το σπίτι. Η οικογένεια Ρότζερς έδωσε στο National Trust 46 σπίτια και μερικά αγροκτήματα και τώρα το καταπίστευμά τους παράγει ένα εισόδημα για τον ενοικιαστή».

Ο Τζόρνταν, που πρόσφατα απέκτησε έναν γιο με την σύντροφό του Κέιτι, είπε πως έμαθε διάφορους παράγοντες που πιστεύει πως έπαιξαν ρόλο στον εθισμό του πατέρα του στα χάπια. «Υπήρχε πάντα μια πίεση στο να προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες. Ο αδερφός του ήταν πιλότος της RAF και ο πατέρας του υποδιοικητής στο Βασιλικό Ναυτικό, οπότε οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Είχε δεχθεί τεράστια πίεση αλλά ήταν πολύ διαφορετικός χαρακτήρας και πολύ ελεύθερο πνεύμα. Ο Τσαρλς υπηρέτησε στον στρατό στην Βόρεια Ιρλανδία και νομίζω ότι αυτό τον επηρέασε πολύ μαζί με τον θάνατο του αδερφού του Νάιτζελ από καρκίνο, με τον οποίο ήταν πολύ δεμένος». Το αγρόκτημα κερδίζει χρήματα από επενδύσεις σε μετοχές και την εκμίσθωση ορισμένων αγροτεμαχίων στους τοπικούς αγρότες.

Δεν είναι πάντως, η πρώτη φορά που μια εξέταση DNA δείχνει την αλήθεια σχετικά με τους απογόνους κάποιου. Πολλοί καταφεύγουν σε αυτή την εξέταση πλέον, για να μάθουν ποιοι είναι όντως οι πραγματικοί τους γονείς ή για να βρουν συγγενείς, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια όταν ένας συνταξιούχος από την ΣΙβηρία ανακάλυψε με εξέταση DNA πως είναι ο εγγονός του Στάλιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ