Απαγωγές και αιχμαλωσίες που συγκλόνισαν τον κόσμο -Κρατούσαν τα θύματα τους αλυσοδεμένα, τα βίαζαν και τα κακοποιούσαν για χρόνια - iefimerida.gr

Απαγωγές και αιχμαλωσίες που συγκλόνισαν τον κόσμο -Κρατούσαν τα θύματα τους αλυσοδεμένα, τα βίαζαν και τα κακοποιούσαν για χρόνια

Η Νατάσα Κάμπους κρατά το βιβλίο που έγραψε
Η Νατάσα Κάμπους κρατά το βιβλίο που έγραψε / Φωτογραφία: AP /Hans Punz
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία 25 χρόνια, μια σειρά από ανησυχητικές ιστορίες διεστραμμένων γονέων που υποβάλλουν τα παιδιά τους σε ασύλληπτη κακοποίηση και βασανιστήρια μέσα σε αληθινά σπίτια τρόμου έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

Από τον Γιόζεφ Φριτζλ μέχρι την οικογένεια Τέρπιν, οι φρικτές αυτές περιπτώσεις περιλαμβάνουν αβοήθητα παιδιά που φυλακίζονται για μήνες ή ακόμα και χρόνια και υπομένουν νοσηρές πράξεις βίας στα χέρια εκείνων που θα έπρεπε να τα αγαπήσουν περισσότερο από οποιονδήποτε στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο διαβόητη από τις περιπτώσεις είναι ίσως αυτή του Φριτζλ, ο οποίος για σχεδόν 25 χρόνια κρατούσε την κόρη του, Ελίζαμπεθ, αιχμάλωτη σε ένα αυτοσχέδιο κελάρι κάτω από το σπίτι του στην Αυστρία, όπου υπέστη επανειλημμένες πράξεις βιασμού και αναγκάστηκε να γεννήσει επτά παιδιά από τον πατέρα της.

Ελίζαμπεθ Φριτζλ

Η Ελίζαμπεθ, τότε 18 ετών, δηλώθηκε εξαφανισμένη στις 28 Αυγούστου 1984, από τη μητέρα της Ρόζμαρι.

Για εβδομάδες, δεν υπήρχε καμία λέξη από την έφηβν, αφήνοντας τη Ρόζμαρι να υποθέσει τα χειρότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, ξαφνικά, από το πουθενά, η Ρόζμαρι και ο σύζυγός της έλαβαν ένα γράμμα υπογεγραμμένο από την Ελίζαμπεθ, που ισχυριζόταν ότι έχει βαρεθεί την οικογένειά της και ότι είχε αποφασίσει να το σκάσει.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του Φριτζλ, ο Γιόζεφ είπε στους ερευνητές ότι, ενώ δεν είχε ιδέα πού μπορεί να είχε πάει η κόρη του, θεώρησε ότι πιθανότατα θα εντάχθηκε σε μια θρησκευτική αίρεση - κάτι που ισχυρίστηκε ότι είχε συζητήσει στο παρελθόν.

Αλλά στην πραγματικότητα, ο Φριτζλ ήξερε ακριβώς πού βρισκόταν η κόρη του: κρατούνταν αιχμάλωτη περίπου 20 πόδια κάτω από το σημείο που στέκονταν οι αστυνομικοί.

Την παρέσυρε στο υπόγειο με το τέχνασμα ότι τοποθετούσε μια νέα πόρτα στο πρόσφατα ανακαινισμένο κελάρι του και χρειαζόταν βοήθεια για να τη μεταφέρει στον κάτω όροφο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Γιόζεφ Φριτζλ ανάμεσα σε αστυνομικούς
Ο Γιόζεφ Φριτζλ που βίαζε και είχε αιχμάλωτη την ίδια του την κόρη για 24 χρόνιαι / Φωτογραφία: Getty Images

Μόλις στερέωσε την πόρτα στους μεντεσέδες της, την άνοιξε, έβαλε την Ελίζαμπεθ να μπει με το ζόρι και την έριξε αναίσθητη με μια πετσέτα εμποτισμένη με αιθέρα. Η Ελίζαμπεθ θα παρέμενε μέσα στο βρώμικο κελάρι χωρίς παράθυρα για τα επόμενα 24 χρόνια.

Ο Γιόζεφ επισκεπτόταν την αιχμάλωτη κόρη του σχεδόν κάθε μέρα, κατευθυνόταν στο κελάρι κάθε πρωί στις 9, λέγοντας στη γυναίκα του ότι επεξεργαζόταν σχέδια για τις μηχανές που σχεδίαζε και πουλούσε. Την βίαζε κάθε βράδυ, κάτι που έκανε από τότε που η κοπέλα ήταν 11 χρονών.

Το 1986, η Ελίζαμπεθ έμεινε έγκυος, αν και απέβαλε μετά από 10 εβδομάδες. Δύο χρόνια αργότερα, έμεινε ξανά έγκυος. Γέννησε ένα κοριτσάκι, την Κέρστιν, τον Αύγουστο του 1988. Δύο χρόνια μετά, γέννησε ένα δεύτερο από τα παιδιά του πατέρα της, ένα αγοράκι ονόματι Στέφαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κέρστιν και ο Στέφαν έμειναν μέσα στο υπόγειο με τη μητέρα τους καθ' όλη τη διάρκεια της φυλάκισής της. Επιβίωσαν από τις εβδομαδιαίες μερίδες φαγητού και νερού που τους έφερνε ο Γιόζεφ.

Η Ελίζαμπεθ, εν τω μεταξύ, προσπάθησε να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε μια προσπάθεια να τους προσφέρει την πιο φυσιολογική ζωή που μπορούσε, λαμβάνοντας υπόψη τις φρικτές συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν.

Στη συνέχεια, γέννησε άλλα πέντε παιδιά. Το ένα πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του, το δεύτερο έμεινε στο υπόγειο και τα άλλα τρία μεταφέρθηκαν στον επάνω όροφο για να ζήσουν με τον Γιόζεφ και τη Ρόζμαρι.

Για να καλύψει τα ίχνη του, ο Φριτζλ οργάνωσε περίτεχνες ανακαλύψεις των παιδιών, κρύβοντάς τα σε θάμνους στην ιδιοκτησία ή προσποιούμενος ότι τα βρήκε στο κατώφλι της εξώπορτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε παιδί βρέθηκε με ένα σημείωμα που το συνόδευε, με ένα μήνυμα που ισχυριζόταν ότι είναι από την Ελίζαμπεθ, στα οποία έλεγε ότι δεν μπορούσε να φροντίσει το μωρό και ήθελε να το αφήσει στους γονείς της να το μεγαλώσουν.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν αμφισβήτησαν ποτέ τις θαυματουργές ανακαλύψεις και επέτρεψαν στους Φριτζλ να μεγαλώσουν τα παιδιά ως δικά τους.

Η Ελίζαμπεθ βγήκε τελικά από το υπόγειο του πατέρα της το 2008, σε ηλικία 42 ετών. Ήταν αφότου η 19χρονη κόρη της Κέρστιν αρρώστησε βαριά και η Ελίζαμπεθ παρακάλεσε τον πατέρα της να την πάει στο νοσοκομείο.

Ένα μέρος του υπογείου όπου κρατούνταν αιχμάλωτη η Ελίζαμπεθ Φριτζλ
Ένα μέρος του υπογείου όπου κρατούνταν αιχμάλωτη η Ελίζαμπεθ Φριτζλ / Φωτογραφία: Getty Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας απρόθυμος Γιόζεφ συμφώνησε. Έβγαλε την Κέρστιν από το κελάρι και κάλεσε ασθενοφόρο, ισχυριζόμενος ότι είχε ένα σημείωμα από τη μητέρα της Κέρστιν που εξηγούσε την κατάστασή της.

Η αστυνομία άρχισε να υποψιάζεται και άρχισε να ανακρίνει την Κέρστιν ενώ νοσηλευόταν. Στη συνέχεια άνοιξαν ξανά την έρευνά τους για την εξαφάνιση της Ελίζαμπεθ.

Στις 26 Απριλίου 2006, ο Γιόζεφ απελευθέρωσε την Ελίζαμπεθ από το κελάρι για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια. Πήγε στο νοσοκομείο και είπε στην αστυνομία τι της είχε κάνει ο πατέρας της.

Ο Γιόζεφ Φριτζλ, 86 ετών σήμερα, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, την οποία εκτίει στο Garsten Abbey. Το 2009 άλλαξε το επώνυμό του σε Μέιρχοφ για να αποφύγει την αναγνώριση.

Η Ελίζαμπεθ και τα παιδιά της έχουν αποκτήσει νέες ταυτότητες και ζουν σε μια άγνωστη τοποθεσία στην Αυστρία, περικυκλωμένοι από κάμερες παρακολούθησης και αστυνομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρόζμαρι πέθανε το 2012. Πριν από το θάνατό της, αυτή και η Ελίζαμπεθ φέρεται να είχαν αναθερμάνει τις σχέσεις τους και είχαν έρθει κοντά.

Νατάσα Κάμπους

Και πάλι στην Αυστρία, το 1998, μια 10χρονη Νατάσα Κάμπους ζούσε με την οικογένειά της στην περιοχή Donaustadt της Βιέννης, όταν την απήγαγαν καθώς πήγαινε στο σχολείο.

Για οκτώ χρόνια κρατούνταν αιχμάλωτη από τον Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ, έναν τεχνικό επικοινωνιών, μέχρι την αξιοσημείωτη απόδρασή της τον Αύγουστο του 2006.

Τους πρώτους έξι μήνες της απαγωγής της, κρατήθηκε σε ένα μικρό κελάρι χωρίς παράθυρα και ηχομόνωση κάτω από το γκαράζ του Πρίκλοπιλ στο σπίτι του στην πόλη Strasshof an der Nordbahn.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η Κάμπους είχε περισσότερες ελευθερίες. Στην αρχή, την πήγαινε έξω για σύντομους περιπάτους και τελικά την άφησε να μπαίνει στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τα 18α γενέθλιά της, της επετράπη να φύγει από το σπίτι μαζί του, αλλά της είπε ότι τα παράθυρα ήταν παγιδευμένα με ισχυρά εκρηκτικά και την προειδοποίησε ότι κρατούσε όπλο και ότι θα την πυροβολούσε αν προσπαθούσε να δραπετεύσει.

Σε μια περίπτωση, της επετράπη ακόμη και να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι για σκι. Ωστόσο, τελικά ξέφυγε από τον απαγωγέα της τον Αύγουστο του 2006 όταν σκούπιζε το αυτοκίνητό του με ηλεκτρική σκούπα.

Ο Πρίκλοπιλ αποσπάστηκε από ένα τηλεφώνημα και η Κάμπους άρπαξε την ευκαιρία να τρέξει. Έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα που κάλεσε την αστυνομία, λέγοντάς τους ότι ο Πρίκλοπιλ για χρόνια την βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την άφηνε να πεινάει. Εκείνος, αυτοκτόνησε λίγο μετά την απόδρασή της.
Η Κάμπους έχει πλέον το σπίτι στο οποίο ήταν φυλακισμένη, το οποίο της παραχωρήθηκε μετά τον θάνατο του Πρίκλοπιλ.

Η Νατάσα Κάμπους κρατά το βιβλίο που έγραψε
Η Νατάσα Κάμπους κρατά το βιβλίο που έγραψε / Φωτογραφία: AP /Hans Punz
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγραψε ένα βιβλίο για την αιχμαλωσία της το 2010, με τίτλο «3.096 Μέρες», το οποίο αργότερα εξελίχθηκε σε γερμανόφωνη ταινία με το ίδιο όνομα.

Τζέισι Λι Ντούγκαρντ

Στις 10 Ιουνίου 1991, η 11χρονη Τζέισι Λι Ντούγκαρντ, απήχθη από τον Φίλιπ Γκαρίδο και τη σύζυγό του Νάνσι Γκαρίδο, καθώς περπατούσε προς τη στάση του λεωφορείου στο South Lake Tahoe της Καλιφόρνια.

Ο Φίλιπ είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του δίπλα στην Ντούγκαρντ, κατέβασε το παράθυρο και την έριξε αναίσθητη με ένα τέιζερ.

Για τα επόμενα 18 χρόνια, η Τζέισι υπέμεινε ανείπωτη φρίκη στα χέρια των Γκαρίδο. Ήταν δεμένη με χειροπέδες σε ένα ηχομονωμένο μπουντρούμι κάτω από το σπίτι τους. Βιάστηκε επανειλημμένα και γέννησε ακόμη και δύο κόρες - την πρώτη στα 14 της και τη δεύτερη στα 17 της.

Στις αρχές χτύπησε συναγερμός τον Αύγουστο του 2009, όταν ο Γκαρίδο, ο οποίος είχε προηγούμενη καταδίκη για βιασμό, πήγε τις κόρες του στην πανεπιστημιούπολη του UC Berkley, όπου ρωτούσε σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη θρησκευτική του οργάνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίζα Κάμπελ, ένα από τα μέλη του προσωπικού της πανεπιστημιούπολης, του είπε να επιστρέψει την επόμενη μέρα, αλλά ένιωθε καχύποπτη για αυτόν. Η Κάμπελ ζήτησε από την αστυνομικό του Μπέρκλεϊ, Άλι Τζέικομπς, να κάνει έλεγχο ιστορικού στο Γκαρίδο.

Ο Φίλιπ Γκαρίδο
Ο Φίλιπ Γκαρίδο / Φωτογραφία: AP /Rich Pedroncelli

Όταν ανακαλύφθηκε ότι ο Γκαρίδο ήταν καταγγεγραμμένος σεξουαλικός δράστης, επικοινώνησε με τον υπάλληλο της αποφυλάκισής του. Καθ' όλη τη διάρκεια της αποφυλάκισής του, ο Φίλιπ υποστήριζε ότι ήταν άτεκνος.

Όταν ο αξιωματικός αποφυλάκισής του ενημερώθηκε ότι δύο παιδιά τον συνόδευσαν στην πανεπιστημιούπολη, ο Φίλιπ έλαβε εντολή να παραστεί σε μια συνάντηση αποφυλάκισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νάνσυ, η Τζέισι και τα δύο παιδιά τον συνόδευσαν στη συνάντηση αποφυλάκισης. Ο Γκαρίδο αρχικά επέμεινε ότι η Τζέισι και τα δύο κορίτσια ήταν συγγενείς, αλλά αργότερα έσπασε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Αυτός και η Νάνσυ συνελήφθησαν αργότερα και κατηγορήθηκαν για 29 κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της παράνομης κράτησης. Οι αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι τους και ανακάλυψαν το ασημί αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή της Τζέισι.

Η Τζέισι επανενώθηκε με τη μητέρα της το 2009, σε ηλικία 29 ετών. Ο Φίλιπ καταδικάστηκε σε 431 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2011. Η Νάνσυ καταδικάστηκε σε 36 χρόνια ισόβια κάθειρξη, επίσης τον Ιούνιο του 2011. Είναι και οι δύο να αποφυλακιστούν υπό όρους το 2034.

Σε μια δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο στον Γκαρίδο, η Τζέισι είπε: «Καθώς σκέφτομαι όλα αυτά τα χρόνια, είμαι θυμωμένη γιατί έκλεψες τη ζωή μου και της οικογένειάς μου… Μισούσα κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρας των 18 ετών εξαιτίας σου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για τη διαδικασία επούλωσής της, σε συνέντευξή της στο ABC 20/20 το 2016, είπε το εξής: «Πήρε πολύ χρόνο. Δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη».

Οι απαγωγές του Αριέλ Κάστρο

Αφού έφυγε από το σπίτι μιας ξαδέρφης τον Αύγουστο του 2002, η 21χρονη Μισέλ Νάιτ εξαφανίστηκε.

Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2003, η 16χρονη Αμάντα Μπέρι εξαφανίστηκε αφότου έφυγε από τη δουλειά της στο Burger King.

Τον επόμενο χρόνο, στο δρόμο για το σπίτι από το γυμνάσιο, η 14χρονη Τζορτζίνα «Τζίνα» ΝτεΧεσούς εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι στη συνοικία Τρέμοντ του Κλίβελαντ και αλυσοδέθηκαν, βιάστηκαν και λιμοκτονούσαν, από τον Άριελ Κάστρο, έναν πρώην οδηγό αστικού λεωφορείου με ιστορικό ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Ο Κάστρο είχε προσφέρει σε κάθε κορίτσι μια βόλτα με το όχημά του, στη συνέχεια τα παρέσυρε στο σπίτι του και τα έφερε στο υπόγειό του. Αργότερα, κρατήθηκαν όλες σε κλειδωμένες κρεβατοκάμαρες στον επάνω όροφο, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν πλαστικές τουαλέτες, έτρωγαν ένα γεύμα την ημέρα και έκαναν μπάνιο μία φορά την εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αμάντα Μπέρι γέννησε ένα κοριτσάκι ενώ βρισκόταν σε αιχμαλωσία. Η Νάιτ στο μεταξύ, είπε στην αστυνομία ότι έμεινε έγκυος πέντε φορές.

Ο Μπέρι κατάφερε να δραπετεύσει στις 6 Μαΐου 2013, αφού ο Κάστρο απέτυχε να κλειδώσει μια μεγάλη πόρτα στο σπίτι. Ούρλιαξε σε μια γειτόνισσα, η οποία άνοιξε μια τρύπα στο κάτω μέρος μιας πόρτας και απελευθέρωσε την ίδια και την εξάχρονη τότε κόρη της.

Κάλεσε την αστυνομία, λέγοντάς τους: «Βοηθήστε με. Είμαι η Αμάντα Μπέρι. Με απήγαγαν και αγνοούμαι εδώ και 10 χρόνια. Είμαι εδώ. Είμαι ελεύθερη τώρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε λίγα λεπτά, η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακάλυψε την Τζίνα ΝτεΧεσούς και τη Μισέλ Νάιτ, οι οποίες ήταν αλυσοδεμένες, βασανίζονταν και κακοποιούνταν μαζί με την Μπέρι για μια δεκαετία.

Ο Κάστρο καταδικάστηκε για την απαγωγή και τον βιασμό των τριών γυναικών σε ισόβια συν 1.000 χρόνια φυλάκιση. Πέθανε από αυτοκτονία ένα μήνα μετά την καταδίκη του.

Δύο μήνες μετά την απόδρασή τους, κυκλοφόρησαν ένα βίντεο – δήλωση ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή τους. Το Cleveland Courage Fund συγκέντρωσε επίσης πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει τα τρία θύματα να μεταβούν σε μια κανονική ζωή.

Το σπίτι του Κάστρο έχει από τότε κατεδαφιστεί. Τώρα είναι κήπος.

Τα αδέλφια της οικογένειας Τέρπιν

Όταν τα 13 παιδιά της οικογένειας Τέρπιν σώθηκαν από τους κακοποιούς γονείς τους το 2018, η ιστορία του πόνου τους συγκλόνισε τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υποσιτισμένα αδέρφια, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονταν από 2 έως τα 29, χρονών, κλείστηκαν σε κλουβιά και ήταν αλυσοδεμένα σε κρεβάτια από τους γονείς τους, Λουίζ και Ντέιβιντ Τέρπιν, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι να αιμορραγήσουν, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και λιμοκτονούσαν, για μια περίοδο σχεδόν δύο δεκαετιών.

Ο συναγερμός σήμανε τελικά τον Αύγουστο του 2018 όταν η 17χρονη Τζόρνταν Τέρπιν κατάφερε να ξεγλιστρήσει από ένα παράθυρο του σπιτιού τους στην Καλιφόρνια και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η Τζόρνταν Τέρπιν σήμερα
Η Τζόρνταν Τέρπιν σήμερα / Φωτογραφία: ABC

Ο 60χρονος σήμερα Ντέιβιντ και η 53χρονη Λουίζ, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη στις 29 Φεβρουαρίου για κακοποίηση παιδιών, παράνομη κράτηση και βασανιστήρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, σε ένα αφιέρωμα του ABC με την Νταϊάν Σόγιερ, η Τζόρνταν και η μεγαλύτερη αδερφή της, Τζένιφερ, 33 ετών, αποκάλυψαν τη φρικτή έκταση της κακοποίησής τους - και τη χαρά τους για την τελική τους απόδραση από το σπίτι του τρόμου.

Ως το μεγαλύτερο παιδί, η Τζένιφερ θυμάται ότι ζούσε σε μια ωραία γειτονιά στο Τέξας, όπου ο πατέρας της εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και η Λουίζ ήταν η μαμά που έμενε στο σπίτι.

Αλλά μεγάλωσε μέσα στη βρωμιά και την ανέχεια - ένα σπίτι γεμάτο σκουπίδια, περιττώματα και μούχλα - και βρισκόταν στο έλεος των βίαιων εναλλαγών της διάθεσης της μητέρας της. Είπε ότι την απέφευγαν στο σχολείο επειδή φορούσε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα.

Αφού μετακόμισαν σε ένα πιο απομονωμένο σπίτι στο Ρίο Βίστα του Τέξας, όταν η Τζένιφερ ήταν 11 ετών, το ζευγάρι απέκτησε περισσότερα παιδιά και η παραμέληση μετατράπηκε σε σωματική κακοποίηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σατανικό ζευγάρι θα παρέθετε λόγια από τη Βίβλο για να δικαιολογήσει τους συχνούς ξυλοδαρμούς.

Ο Ντέιβιντ χρησιμοποιούσε ζώνες και ραβδιά για να μαστιγώσει τα παιδιά. Η Τζένιφερ θυμήθηκε μια στιγμή που είπε ότι ο πατέρας της την πήρε, με τα πόδια της από το πάτωμα και την χτύπησε σε έναν τοίχο.

Η οικογένεια Τέρπιν
Η οικογένεια Τέρπιν

Και οι δύο γονείς θα επιτίθονταν στα παιδιά για το πιο μικρό παράπτωμα - με την Τζένιφερ να αποκαλύπτει ότι ακόμη και το να ζωγραφίζει έξω από τις γραμμές ενός βιβλίου ζωγραφικής θα έκανε τη μητέρα της να της τραβήξει τα μαλλιά ή να την πετάξει στην άλλη άκρη του δωματίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια περίπτωση, ένα παιδί πετάχτηκε από τις σκάλες επειδή τόλμησε να πάει στην κρεβατοκάμαρα της μητέρας του.

Όταν η Τζένιφερ ήταν 18 ετών, το μοχθηρό ζευγάρι έκανε 10 από τα παιδιά να μετακομίσουν σε ένα τρέιλερ σε ένα απομακρυσμένο μέρος της ιδιοκτησίας τους, παίρνοντας μόνο τα δύο μικρότερα τους.

Έφερναν πενιχρά ψώνια μια φορά την εβδομάδα, ή μερικές φορές κάθε δεκαπενθήμερο, αφήνοντας τα παιδιά να λιμοκτονούν.

Όταν η οικογένεια μετακόμισε στην Καλιφόρνια, το 2010, οι γείτονες βρήκαν βρωμιά και περιττώματα σε όλο το σπίτι και σχοινιά δεμένα στα κρεβάτια των παιδιών σαν να τα χρησιμοποιούσαν για να τα δένουν.

Στο νέο της σπίτι, η Λουίζ συγκέντρωσε τεράστιο χρέος πιστωτικών καρτών και είχε μαζέψει παιδικά ρούχα και παιχνίδια που δεν θα έδινε ποτέ στα παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ οι γονείς τους έτρωγαν φαστ φουντ και τους χλεύαζαν με φρεσκοψημένες κολοκυθόπιτες τις οποίες απαγορευόταν να αγγίξουν, η Τζένιφερ λέει ότι τα παιδιά έτρωγαν μια φορά την ημέρα - παίρνοντας ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, ένα παγωμένο μπουρίτο ή πατατάκια.

Όταν τελικά διασώθηκαν, τα παιδιά ήταν τόσο υποσιτισμένα που όλοι υπέθεσαν ότι ήταν όλα κάτω των 18 ετών, αν και τα επτά ήταν ενήλικες.

Η Τζένιφερ ζύγιζε μόλις 35 κιλά. Ένα 11χρονο παιδί ήταν τόσο υποσιτισμένο που η περιφέρεια του χεριού του ισοδυναμούσε με αυτή ενός μωρού τεσσάρων μηνών, είπαν οι ερευνητές.

Μέχρι τη στιγμή να συλληφθούν, οι Τέρπιν έδεναν τακτικά τα παιδιά τους σε κουκέτες. Η Τζόρνταν Τέρπιν αποκάλυψε ότι έμενε σε ένα δωμάτιο όπου δύο από τις μικρές αδερφές της ήταν δεμένες στα κρεβάτια τους για τέσσερις μήνες και ο πόνος τους την ώθησε να ζητήσει βοήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τζόρνταν εργάστηκε στο σχέδιο απόδρασής της για περίπου δύο χρόνια και, γνωρίζοντας ότι χρειαζόταν αποδείξεις, τράβηξε φωτογραφίες των αλυσοδεμένων αδερφών της στο απενεργοποιημένο τηλέφωνο ενός μεγαλύτερου αδερφού της.

Τελικά, τον Ιανουάριο του 2018, έκανε την κίνηση της αφού άκουσε τη μανιασμένη μητέρα της να ουρλιάζει για να μετακομίσει η οικογένεια στην Οκλαχόμα.

Ο Τζόρνταν δραπέτευσε από ένα παράθυρο, έτρεξε στο δρόμο και κάλεσε το 911. Λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, οι γονείς της συνελήφθησαν.

Η Τζένιφερ λέει στην εκπομπή ότι αφού ξύπνησε στο νοσοκομείο, την επόμενη μέρα της σύλληψης, «έβαλε μουσική και χόρεψε». Η Τζόρνταν θυμάται ότι πήγε στο πάρκο με δύο από τις αδερφές της.

«Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη γιατί μπορούσα να μυρίσω το γρασίδι», είπε. «Σκεφτόμουν: Πώς θα μπορούσε ο παράδεισος να είναι καλύτερος από αυτό; … Ω Θεέ μου, αυτό είναι τόσο ελεύθερο, αυτή είναι η ζωή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ