Υποστήριζε ότι η γυναίκα του τον παράτησε μια νύχτα -Μετά από 40 χρόνια το DNA αποκάλυψε ότι αυτός τη σκότωσε - iefimerida.gr

Υποστήριζε ότι η γυναίκα του τον παράτησε μια νύχτα -Μετά από 40 χρόνια το DNA αποκάλυψε ότι αυτός τη σκότωσε

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Τζον Μπέιερλ είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Τζον Μπέιερλ είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του / Φωτογραφία: Mirror
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΗΠΑ 1979. Τα ίχνη μιας 38χρονης γυναίκας, της Ντόνα Μέι Μπέιερλ χάθηκαν ξαφνικά. Ο σύζυγός της είπε ότι εξαφανίστηκε έτσι απλά,μια νύχτα.

Ήταν όμως αυτό αλήθεια; Είχε αφήσει η αφοσιωμένη μητέρα πίσω τα μικρά της παιδιά, για να ξεφύγει από τον αυταρχικό σύζυγό της; Η Ντόνα Μέι Μπέιερλ ζούσε στο Muskego, στο Γουισκόνσιν, με τον άντρα της Τζον και τα δύο τους παιδιά, την Τζόντι, που ήταν τότε 7 χρονών και τη Τζάκι, 4 ετών. Η νεαρή γυναίκα, λάτρευε να μεγαλώνει τα δύο κορίτσια της. Δούλευε πάντα πριν γίνει δεύτερη η γυναίκα του Μπέιερλ, αλλά μόλις παντρεύτηκε έμεινε στο σπίτι για να είναι μαμά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο μειονέκτημα του νέου ρόλου που απολάμβανε, ήταν ότι την έκανε να εξαρτάται περισσότερο από την άντρα της. Ήταν ο κυρίαρχος του σπιτιού και έλεγχε τα χρήματά τους - κάτι που, σύμφωνα με την πρώην του, αντανακλούσε τη συμπεριφορά του στον πρώτο του γάμο.

Η πρώτη του σύζυγος θα κατέθετε αργότερα ότι ο Μπέιερλ την κακοποιούσε σωματικά. Τον χώρισε για «σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση» μετά από λίγα χρόνια γάμου. Και απ' ό,τι φαινόταν δεν είχε αλλάξει.

Η Ντόνα έγραφε τακτικά γράμαμτα σε μία φίλη της στο Μίσιγκαν, στην οποία είχε παραδεχτεί ότι φοβόταν τον Μπέιερλ. Είπε ότι γινόταν βίαιος και κάποτε την πέταξε κάτω από τις σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκμυστηρεύτηκε επίσης στη φίλη της ότι ο Μπέιερλ της είχε ζητήσει να υπογράψει έγγραφα που θα έδιναν στον σύζυγό της την αποκλειστική ιδιοκτησία του σπιτιού τους εάν πέθαινε. Η γυναίκα είπε ότι αρνήθηκε να το υπογράψει. Ανήσυχη η φίλη της, της είχε προσφέρει 500 δολάρια σε μετρητά, αν το χρειαζόταν, για να φύγει.

Η περίεργη εξαφάνιση της Ντόνα

Στις 6 Μαΐου, ήταν η τελευταία ημέρα που είδε κάποιος την Ντόνα. Τρεις μέρες αργότερα, ο σύζυγός της πήγε στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση της γυναίκας του. Εξήγησε ότι στις 6 Μαΐου, είχαν διαφωνήσει για διάφορα πράγματα, και η Ντόνα είχε βγει από το σπίτι με το οικογενειακό αυτοκίνητο για να «ηρεμήσει». Όταν η Ντόνα δεν επέστρεψε στις 10 μ.μ, ο Μπέιερλ είπε ότι πήγε για ύπνο και μετά άκουσε το αυτοκίνητο να μπαίνει στο γκαράζ τους περίπου μια ώρα αργότερα.

Υπήρχε κίνηση στο σπίτι, οπότε υπέθεσε ότι η Ντόνα είχε επιστρέψει, αλλά στη συνέχεια περιέγραψε ότι άκουσε το αυτοκίνητο να απομακρύνεται. Ο Τζον Μπέιερλ είπε ότι η Ντόνα δεν ήρθε στο κρεβάτι και αργότερα βρήκε το οικογενειακό αυτοκίνητο στο γκαράζ.

Όταν οι αξιωματικοί ρώτησαν τον Τζον γιατί του πήρε τόσο πολύ για να αναφέρει ότι η Ντόνα έλειπε, παραδέχτηκε ότι το ζευγάρι είχε προβλήματα γάμου και πίστευε ότι θα επέστρεφε μόλις ηρεμήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν όντως αυτό που είχε κάνει η Ντόνα; Είχε απελευθερωθεί από τον έλεγχο του δεσποτικού συζύγου της; Υπήρχε ένα τεράστιο κενό σε αυτήν την εξήγηση. Οι φίλοι και η οικογένεια της, δήλωσαν ότι η Ντόνα δεν θα άφηνε ποτέ τα δύο της παιδιά.

Η Ντόνα με τις δυο της κόρες
Η Ντόνα με τις δυο της κόρες / Φωτογραφία: Facebook

Η μικρή Τζάκι είχε επίσης ανεμοβλογιά εκείνη την εποχή και φάνηκε εκτός χαρακτήρα για την Ντόνα να έφευγε για λίγες ώρες από το πλευρό της, πόσω μάλλον για αρκετές μέρες. Η οικογένειά της, είπε ότι η Ντόνα φοβόταν ακόμα και το να βγάζει τα σκυλιά το βράδυ στην πίσω αυλή, και όμως ο σύζυγός της είπε ότι είχε φύγει για τρεις ημέρες. Δεν υπήρχε ένδειξη ότι η Ντόνα είχε πάρει ρούχα ή προσωπικά αντικείμενα. Ο Τζον είπε ότι είχε πάρει 200 δολάρια σε μετρητά, αλλά αυτό δεν μπορούσε να αποδειχθεί.

Οι λεκέδες αίματος στο γκαράζ και οι έρευνες της αστυνομίας

Η τοπική αστυνομία ξεκίνησε μια εκτεταμένη έρευνα από εδάφους και αέρα. Οι χώροι υγειονομικής ταφής «χτενίστηκαν» με κυνηγόσκυλα, αλλά η Ντόνα δεν βρέθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αδερφή της Ντόνα, Τζόαν, ήρθε να μείνει στο σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά που ήταν μπερδεμένα χωρίς τη μαμά τους. Ήταν η Τζόαν που εντόπισε λεκέ αίματος στον τοίχο μέσα στο γκαράζ και σε ένα μπουκάλι, επίσης στο γκαράζ.

Υποψιαζόταν επίσης, ότι ο Τζον, είχε βάλει πλυντήριο από τότε που είχε εξαφανιστεί η σύζυγός του, κάτι που δεν έκανε ποτέ, ακόμη και όταν η Ντόνα ήταν άρρωστη. Ο Τζον Μπέιερλ έπλυνε μέχρι και ένα πάπλωμα και ένα χαλί, που πάνω τους είχαν περίεργους λεκέδες.

Η Τζόαν είπε στην αστυνομία τι ανακάλυψε, με τους αστυνομικούς να υποπτεύονταν ήδη τον Μπέιερλ για τη συμπεριφορά του.Έψαξαν το σπίτι και πήραν το αίμα ως αποδεικτικό στοιχείο και βρήκαν περισσότερα στο υπόγειο, αλλά λόγω της έλλειψης της τεχνολογίας DNA το 1979, μπορούσαν μόνο να προσδιορίσουν ότι ταιριάζει με τον τύπο αίματος της Ντόνα, αλλά δεν μπορούσαν να πουν ότι ήταν δικό της. Ο Μπέιερλ είχε ισχυριστεί ότι το αίμα ήταν δικό του αφού έκοψε το δάχτυλό του με τη μηχανή του γκαζόν.

Η κόρη της Ντόνα, Τζάκι
Η κόρη της Ντόνα, Τζάκι / Φωτογραφία: Fox News on YouTube
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν ο μόνος λόγος που οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στον Μπέιερλ. Όταν ο ύποπτος ρωτήθηκε από τους συναδέλφους του για τη χαμένη σύζυγό του, αφού το διάβασαν στην εφημερίδα, εκείνος αρνούνταν ακόμα και να αναφερθεί σε αυτήν και έλεγε ότι πρέπει απλά να είχαν ακριβώς το ίδιο όνομα. Ήταν ένα περίεργο πράγμα για να πει κάποιος ψέματα.

Την ημέρα που η Ντόνα εξαφανίστηκε, ο Μπέιερλ είπε ότι είχαν πάει για ψώνια και για δείπνο, κάτι που τα δύο κορίτσια είπαν ότι δεν συνέβη ποτέ. Είπαν στους αξιωματικούς ότι η μαμά και ο μπαμπάς τους μάλωναν όλη την ημέρα και πως η Ντόνα ήταν κακόκεφη. Περιέγραψαν ότι η τελευταία φορά που την είδαν, ήταν όταν τις έβαλε στο κρεβάτι για ύπνο.

Η ομολογία του Μπέιερλ για κακοποίηση

Με τόσες υποψίες πάνω του, ο Μπέιερλ, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε σηκώσει χέρι στην Ντόνα αρκετές φορές. Ομολόγησε επίσης ότι κοιμόταν με μια ντόπια γυναίκα, η οποία δούλευε σε ένα μπαρ, για δύο χρόνια, και την επισκεπτόταν δυο φορές την εβδομάδα.

Φαινόταν πολύ πιθανό πλέον στους ερευνητές, ότι ο Μπέιερλ, είχε σχέση με την εξαφάνιση της Ντόνα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς πίστευαν ότι ήταν νεκρή, αλλά χωρίς πτώμα, δεν υπήρχε απόδειξη δολοφονίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση είχε «παγώσει», αλλά η φωτογραφία του Μπέιερλ παρέμεινε στο φάκελο. Τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση της Ντόνα, ο σύζυγός της υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και του χορηγήθηκε το 1980 - επιτρέποντάς του να παντρευτεί την τρίτη σύζυγό του, μια γυναίκα την οποία κακοποίησε επίσης.

Η Ντόνα κηρύχθηκε επίσημα νεκρή το 1986, αλλά η οικογένειά της δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα ότι θα λάβει απαντήσεις και δικαιοσύνη για την Ντόνα.

Σε μια συζήτηση με μια από τις μεγαλύτερες κόρες του το 2009, ο Μπέιερλ παραδέχτηκε ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί στη μαμά της, διαφορετικά θα είχε επικοινωνήσει μαζί της και με την αδερφή της. Αυτό ήταν κάτι ασυνήθιστο για αυτόν να πει.

Η αγνοούμενη μητέρα δεν ξεχάστηκε ποτέ. Το 2017, η αστυνομία του Muskego κυκλοφόρησε φωτογραφίες της για να δώσει στους ανθρώπους μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2018, η αστυνομία επισκέφθηκε τον Μπέιερλ για να τον ενημερώσει σχετικά με την έρευνα. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «κακοποίησε» τη σύζυγό του και χαρακτήρισε τον εαυτό του «κακό σύζυγο και πατέρα».

Συνέχισε όμως να αρνείται ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Ντόνα. Αλλά η αστυνομία είχε κάτι άλλο. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας DNA είχαν καταφέρει να ελέγξουν το αίμα που βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας. Ήταν αντίστοιχο με το αίμα της Ντόνα.

Η σύλληψη του Μπέιερλ για την εξαφάνιση της συζύγου του

Με αυτό, και τις ύποπτες δηλώσεις του Μπέιερλ, συνελήφθη στο Fort Myers της Φλόριντα, όπου ζούσε και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Ντόνα. Ήταν ένα ρίσκο. Τα στοιχεία ήταν σε μεγάλο βαθμό έμμεσα και το σώμα της Ντόνα δεν βρέθηκε ποτέ. Αλλά ήταν ο μόνος τρόπος που ένα δικαστήριο θα είχε ποτέ την ευκαιρία να εξετάσει την υπόθεση της Ντόνα και να αποδώσει δικαιοσύνη για την ίδια και την οικογένειά της.

Ο Μπέιερλ δήλωσε ότι δεν ήταν ένοχος για δολοφονία πρώτου βαθμού καθώς εκδόθηκε στο Ουισκόνσιν και συνέχισε να επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση της γυναίκας του. Τέσσερις δεκαετίες αφότου είχε εξαφανιστεί η Ντόνα, ο Μπέιερλ οδηγήθηκε τελικά στο δικαστήριο το 2019.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα στα 79 του χρόνια, είχε δυσκολία στην ακοή, ήταν πλέον γκριζομάλλης και αδύναμος. Τα αγαπημένα πρόσωπα της Ντόνα δεν είχαν ξεχάσει τον άνθρωπο που την τρόμαζε. Ο άνθρωπος που είχε πει τόσα πολλά ψέματα για να καλύψει αυτό που είχε πραγματικά συμβεί εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Ο Μπέιερλ δεν κατέθεσε, αλλά η υπεράσπισή του είπε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Δεν παρουσίασαν στοιχεία. Οι κατήγοροι είπαν στο δικαστήριο για το αίμα στο γκαράζ, ενώ η πρώτη και η τρίτη σύζυγός του κατέθεσαν μαρτυρίες για την ενδοοικογενειακή βία που είχαν υποστεί στα χέρια του.

Η κόρη της Ντόνα, η Τζόντι
Η κόρη της Ντόνα, η Τζόντι / Φωτογραφία: Fox News on YouTube

Η πρώτη γυναίκα του, είπε ότι ήταν οξύθυμος και κάποτε προσπάθησε να την πνίξει με τόση δύναμη, που είχε αφήσει αποτύπωμα το χέρι του στον λαιμό της. Μέλη του Αστυνομικού Τμήματος του Muskego ανέφεραν ότι η συμπεριφορά του ήταν ασυνήθιστη μετά την εξαφάνιση της συζύγου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όταν αντιμετώπισε το αίμα στο γκαράζ, ο Μπέιερλ άρχισε να αντιδρά. «Φορούσε ένα άσπρο μπλουζάκι και η περιοχή της καρδιάς του άρχισε να κινείται έντονα όταν του είπαμε για τους λεκέδες του αίματος», δήλωσε ένας πρώην υπολοχαγός στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους: «Ακριβώς επειδή είναι καλός στο να κρύψει το πτώμα δεν σημαίνει ότι θα ξεφύγει από τη δολοφονία».

Μετά από πέντε ώρες σκέψης, οι ένορκοι τον καταδίκασαν για δολοφονία πρώτου βαθμού. Σαράντα χρόνια μετά την εξαφάνιση της συζύγου του, η οικογένειά της είχε τελικά απαντήσεις.

Τον Ιούνιο του 2019, ο 79χρονος Τζον Μπέιερλ, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Διατάχθηκε να μην έχει καμία επαφή με τις δύο κόρες του και του είπαν ότι θα χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 7.000 δολάρια ως αποζημίωση για έξοδα μάρτυρα και τα έξοδα ταξιδιού της κόρης του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία που ασχολήθηκε με την υπόθεση είπε ότι δικαιώθηκε που δεν παραιτήθηκε ποτέ και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να ψάχνει το σώμα της Ντόνα. Η καταδίκη του ήταν γλυκόπικρη για τα αγαπημένα της πρόσωπα. Χωρίς να παραδεχθεί ο Μπέιερλ τι έκανε, ή πού έκρυψε το πτώμα της Ντόνα, δεν θα ξέρουν ποτέ πραγματικά τι συνέβη τη νύχτα που την έχασαν. Αλλά όπως γίνεται συνήθως, τελικά ο χρόνος αποκαλύπτει τα μυστικά των ενόχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ