Άννα Φρανκ: Τι απέγινε η 15χρονη αμέσως μετά τη σύλληψή της από τους Ναζί - iefimerida.gr

Άννα Φρανκ: Τι απέγινε η 15χρονη αμέσως μετά τη σύλληψή της από τους Ναζί

Άννα Φρανκ
Άννα Φρανκ / Φωτογραφία: wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα είναι γνωστά για το τι συνέβη μετά τη σύλληψη της Άννας Φρανκ από την Γκεστάπο. Ένα νέο βιβλίο, όμως, συνθέτει τις ανατριχιαστικές τελευταίες στιγμές της ίδιας και της οικογένειάς της.

Το αξιοσημείωτο, συναρπαστικό και στοιχειωμένο ημερολόγιό της είναι ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα. Όμως ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το τι συνέβη στην Άννα Φρανκ μετά τη σύλληψή της στην κρυψώνα της από την Γκεστάπο το 1944, μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα νέο βιβλίο, με τίτλο «After The Annex: Anne Frank, Auschwitz and Beyond», συνθέτει τα κομμάτια των ανατριχιαστικών τελευταίων μηνών της Εβραίας έφηβης και της οικογένειάς της.

Τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες της Άννας Φρανκ

Βασιζόμενος σε μαρτυρίες που βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα αρχεία και σκοτεινές εκδόσεις, ο συγγραφέας Bas von Benda-Beckmann δημιούργησε την πιο ολοκληρωμένη και λεπτομερή περιγραφή των τελευταίων ημερών της 15χρονης που έχει δημοσιευτεί ποτέ.

Αποκαλύπτει συγκλονιστικές ιστορίες για τις προσπάθειες ενός φίλου να πετάξει δέματα με τρόφιμα πάνω από έναν φράχτη με συρματόπλεγμα στην πεινασμένη και παγωμένη Anne, καθώς και για την τιμωρητική εργασία που της ανατέθηκε να ανοίγει παλιές μπαταρίες με καλέμι και σφυρί -και τις προσπάθειες του πατέρα της να της βρει δουλειά καθαρισμού τουαλετών αντ' αυτού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Δρ Ότο Φρανκ κρατάει το βραβείο Golden Pan, που δόθηκε για την πώληση ενός εκατομμυρίου αντιτύπων του διάσημου βιβλίου "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ"
Ο δρ Ότο Φρανκ κρατάει το βραβείο Golden Pan, που δόθηκε για την πώληση ενός εκατομμυρίου αντιτύπων του διάσημου βιβλίου «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» / Φωτογραφία: AP Photo/Dave Caulkin

Μέσα στη φρίκη, μια φίλη διηγείται ότι η Anne περνούσε πολύ χρόνο με τον Peter van Pels, έναν έφηβο του οποίου η οικογένεια κρυβόταν μαζί με τους Φρανκ σε κρησφύγετο στο Άμστερνταμ. «Ήταν πάντα μαζί και συχνά έλεγα στον σύζυγό μου: "Κοίταξε αυτούς τους δύο όμορφους νέους"», είπε. «Στην αρχή ήταν πολύ χλωμή, αλλά το ευγενικό και εκφραστικό της πρόσωπο ήταν τόσο ελκυστικό. Ίσως δεν θα έπρεπε πραγματικά να πω ότι τα μάτια της Ανν έλαμπαν. Αλλά έλαμπαν, ξέρετε. Ήταν ευτυχισμένη…».

Η Άννα Φρανκ, η οποία θα ήταν 93 ετών αν ζούσε σήμερα, και η οικογένειά της κρύφτηκαν από τις διώξεις των Ναζί πίσω από μια βιβλιοθήκη στο σπίτι τους στο Άμστερνταμ για δύο χρόνια πριν συλληφθούν.

Το βιβλίο «After The Annex: Anne Frank, Auschwitz and Beyond» είναι μια συναρπαστική και τρομακτική εικόνα της περιόδου μεταξύ της επιδρομής της Γκεστάπο στην κρυψώνα των Φρανκ και του θανάτου της Άννας το 1945.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ