65χρονη ανακάλυψε μια χαμένη οικογένεια που ποτέ δεν ήξερε ότι είχε, χάρη σε έναν άγνωστο και... το eBay [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

65χρονη ανακάλυψε μια χαμένη οικογένεια που ποτέ δεν ήξερε ότι είχε, χάρη σε έναν άγνωστο και... το eBay [εικόνες & βίντεο]

Η Τζόσελιν Τρεντ με τα μετάλλια του παππού της
Η Τζόσελιν Τρεντ με τα μετάλλια του παππού της / Φωτογραφία: BBC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια χήρα ανακάλυψε μια χαμένη οικογένεια που ποτέ δεν ήξερε ότι είχε, χάρη σε έναν άγνωστο που την πλησίασε, αφού αγόρασε τα πολεμικά μετάλλια του παππού της στο eBay.

Η 65χρονη Τζόσελιν Τρεντ μέχρι σήμερα πίστευε ότι η μόνη οικογένεια που της είχε απομείνει ήταν η 39χρονη κόρη της, μετά τον θάνατο του συζύγου της πριν από 22 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά τώρα έχει ανακαλύψει 22 δεύτερα ξαδέλφια που δεν γνώριζε ότι είχε, χάρη στον Άνταμ Σίμπσον-Γιορκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του lockdown αγόρασε πολεμικά μετάλλια στο διαδίκτυο και στη συνέχεια προσπάθησε να τα επανενώσει με τις οικογένειές τους.

Η Τζόσελιν Τρεντ με τα μετάλλια του παππού της
Η Τζόσελιν Τρεντ με τα μετάλλια του παππού της / Φωτογραφία: BBC

Πριν από το μήνυμά του, η Τζόσελιν δεν είχε καμία ένδειξη ότι ο παππούς της, ο Τσαρλς Λέοναρντ Σάρμαν, είχε υπηρετήσει στο πυροβολικό Royal Garrison κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα ο Άνταμ της έστειλε τα μετάλλια για να τα κρατήσει ως οικογενειακά κειμήλια.

Η Τζόσελιν, η οποία είναι κοινωνική λειτουργός από το Πίτερμπορο, είπε: «Είναι σαν να απέκτησα μια νέα οικογένεια μέσα σε 24 ώρες. Αυτό που έκανε ο Άνταμ ήταν απολύτως απίστευτο, πέρασε τόσα πολλά στάδια έρευνας για να επικοινωνήσει μαζί μου και μπόρεσε να μου πει πράγματα που δεν ήξερα ποτέ για τη δική μου οικογένεια. Το μόνο που ήξερα για τον παππού μου ήταν ότι είχε ζήσει στο Ντόνκαστερ και εργαζόταν στον σιδηρόδρομο για 40 χρόνια. Και το να ανακαλύψω ότι έχω 22 δεύτερα ξαδέλφια, για τα οποία δεν ήξερα ποτέ τίποτα, ήταν μια απίστευτη εμπειρία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τζόσελιν παραλίγο να μη μάθει για τα μέλη της οικογένειάς της που ζουν, μερικά από τα οποία μένουν κοντά, καθώς αγνόησε την αρχική προσπάθεια του Άνταμ να επικοινωνήσει μαζί της στο Facebook. Ευτυχώς, η επιμονή του απέδωσε και τώρα σχεδιάζει να τους συναντήσει όλους αυτοπροσώπως όταν αυτό είναι ασφαλές.

«Όταν διάβασα το μήνυμά του και είδα τι είχε να πει για τα μετάλλια, δεν μπορούσα να ταυτιστώ, γιατί δεν ήξερα τον παππού μου και δεν ήξερα ότι είχε υπηρετήσει στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά σκέφτηκα "τι έχω να χάσω;". Με ρώτησε επίσης αν ήμουν η Τζόσελιν Μπέιλι -που είναι το πατρικό μου όνομα και δεν το έχω χρησιμοποιήσει εδώ και 44 χρόνια- και αν οι γονείς μου ήταν οι Νόρμαν και Μπέτι Μπέιλι. Θα κρατήσω αυτά τα μετάλλια κοντά μου, για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι απίστευτο», πρόσθεσε.

Ο παππούς της Τζόσελιν, ο Τσαρλς Λέοναρντ Σάρμαν
Ο παππούς της Τζόσελιν, ο Τσαρλς Λέοναρντ Σάρμαν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άνταμ, ο οποίος είναι ταχυδρόμος από το Ίπσουιτς, αγόρασε τα μετάλλια, ένα στο eBay, για 35 λίρες. Ο 35χρονος έχει πλέον δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, τη Medals Going Home.

«Ήταν πολύ ωραίο να μιλάω στην Τζόσελιν για όλα αυτά. Ενθουσιάστηκε. Το κάνω αυτό εδώ και λίγο καιρό. Με ενδιαφέρουν τα οικογενειακά δέντρα για περίπου οκτώ ή εννέα χρόνια, από τότε που ένωσα το δικό μου οικογενειακό δέντρο», λέει ο Άνταμ.

Και συνεχίζει: «Είναι αγχωτικό στην αρχή, γιατί δεν είσαι σίγουρος πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι -δεν θέλουν όλοι να γνωρίζουν και μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν τι τους λέω. Αλλά ήμουν πολύ τυχερός που η Τζόσελιν με εμπιστεύτηκε. Ο κύριος στόχος μου είναι πάντα να επανενώνω αυτά τα μετάλλια με τις οικογένειές τους. Μπορεί να μη μου κοστίζουν πολύ για να τα αγοράσω, αλλά για τους ανθρώπους που μπορούν να τα πάρουν πίσω, όπως ο Τζόσελιν, αξίζουν πολύ περισσότερα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ