Αλκης Γιαννακάς: Ο μελαχρινός ζεν πρεμιέ που αποσύρθηκε νωρίς από τον κινηματογράφο - iefimerida.gr

Αλκης Γιαννακάς: Ο μελαχρινός ζεν πρεμιέ που αποσύρθηκε νωρίς από τον κινηματογράφο

Ο Άλκης Γιαννακάς
Ο Άλκης Γιαννακάς/ Φωτογραφία: Alpha Records
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες του παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου.

Με τον Νίκο Κούρκουλο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Ανδρέα Μπάρκουλη, ο Άλκης Γιαννακάς κατείχε τον τίτλο του ζεν πρεμιέ, αν και ο ίδιος αδιαφορούσε γι' αυτό, και μαγνήτιζε τον φακό με την αινιγματική του φυσιογνωμία, κάνοντας τις γυναίκες να παραληρούν.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941. Από μικρός ήταν ατίθασος και δημιουργούσε προβλήματα στο σχολείο. Έτσι η διαγωγή του κάθε άλλο παρά κοσμιοτάτη ήταν.

Στα κινηματογραφικά πλατό βρέθηκε κατά τύχη. Ήταν μόλις 17, όταν τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Μανώλης Σκουλούδης και του πρότεινε έναν ρόλο στην ταινία «Ένας Ντελικανής». Εκείνος το έσκαγε από τα γυρίσματα, καβαλούσε τη μηχανή του και πήγαινε βόλτες με τους φίλους του. Λέγεται μάλιστα ότι μια φορά, κινητοποιήθηκε ακόμα κι η τροχαία για να τον βρει και να τον φέρει πίσω.

Διαβάστε για τη ζωή του Άλκη Γιαννακά στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άλκης Γιαννακάς ζεν πρεμιέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ