Ακριβή Ερκέκογλου (Expe) -Η λαμπερή γυναικεία παρουσία του ελληνικού χιπ χοπ - iefimerida.gr

Ακριβή Ερκέκογλου (Expe) -Η λαμπερή γυναικεία παρουσία του ελληνικού χιπ χοπ

Ακριβή Ερκέκογλου
Ακριβή Ερκέκογλου

Η Θεσσαλονικιά Ακριβή Ερκέκογλου, με το καλλιτεχνικό προσωνύμιο Expe, είναι ό,τι καλύτερο ακούσαμε τελευταία από τον χώρο του ελληνικού χιπ χοπ.

H Ακριβή αναδείχτηκε έχοντας ως προσόν, το πηγαίο ταλέντο, και αιχμή δόρατος, στίχους (ρίμες) σε αργκό, που ασκούν κρυπτογραφική κριτική σε μυαλοφυγόδικες νοοτροπίες και καταστάσεις.

Το τελευταίο βίντεο που ανέβασε πριν δυο μέρες στο Youtube, έχει τίτλο «Χάρηκα» και περιέχει κοφτερούς στίχους σαν …

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«με παρακαλάν' να τους ακούσω, μα ξέρεις πως παρακαλάν' να ρίξουν έναν…(χαχα) όλοι τ' αρνούνται, έχουν γούστο, πως για γυναίκα είμαι καλή γι' αυτούς -αυτό ποτέ μην ξανακούσω»

Ο μουσικός δρόμος της ήταν δύσκολος, αφού είναι γυναίκα, και το χιπ χοπ, ακόμα κι αυτό δυστυχώς, είναι ανδροκρατούμενος χώρος.

Μας είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε μειοψηφία στον χώρο του χιπ χοπ.
Εγώ δεν διαχωρίζω το γυναικείο από το ανδρικό ραπ. Το ραπ είναι ένα.
Δυστυχώς όμως και στον χώρο αυτό έχουν συμβεί διάφορα που αδικούν τις γυναίκες. Το πιο σύνηθες που κάνουν κάποιοι σε μένα είναι να γράφουν κάτω από τα βίντεο που ανεβάζω, σχόλια τύπου «πήγαινε στην κουζίνα σου» «το ραπ δεν είναι για σένα» και άλλα σχόλια που ξεκάθαρα είναι σεξιστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι επειδή είμαι γυναίκα δεν με παίρνουν πολύ στα σοβαρά. Ειδικά παλαιότερα, που ήμουν πιο μικρή, σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ που συμμετείχα, υπήρχαν πολλά θέματα με τις οικονομικές συμφωνίες. Δηλαδή με «ρίχνανε» σε ό,τι είχαμε συμφωνήσει για αμοιβή, επειδή ήμουνα μικρή και γυναίκα. Αν ήταν άνδρας στην θέση μου, δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο…».

Τι ξέρουμε για την Ακριβή

1.Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και εκεί τώρα ζει. Το καλλιτεχνικό της όνομα Expe, βγαίνει από τα πρώτα γράμματα της λέξης Expensive (Ακριβή)

2.Είναι κόρη του αείμνηστου Χρήστου Ερκέκογλου, που υπήρξε ένας από τους πιο εμπνευσμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε το Κρουστόφωνο, διηύθυνε τη Μπάντα Δρόμου και διακρίθηκε σε θεατρικές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής και του Κ.Θ.Β.Ε παίζοντας ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Ακριβή Ερκέκογλου
Ακριβή Ερκέκογλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3.Η Ακριβή έχει σπουδάσει τζαζ και μουσική τεχνολογία. Παραδίδει μαθήματα Προσχολικής Μουσικοκινητικής Αγωγής στα παιδικά εργαστήρια του Κρουστόφωνου.

4.Πέρυσι κυκλοφόρησε το άλμπουμ Laguna, και πριν μερικές ημέρες (5 Μαρτίου 2021) το EP με τίτλο ΠΣΤΚΝ (σημαίνει «ΠωΣ Το ΚάΝω») που περιέχει τέσσερα τραγούδια

5.Από μικρή είχε το όνειρο να γίνει MC (τραγουδίστρια χιπ χοπ). Το όνειρο αυτό, παρουσιάζεται με αξιοσημείωτα καλλιτεχνικό τρόπο στο τραγούδι της Palace.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χιπ χοπ Μουσική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ