Μετά τον Μάικλ Τζόρνταν, το Netflix κάνει σειρά για το Αϊρτον Σένα -Ο μοιραίος αγώνας με το τροχαίο που σημάδεψε τη Formula 1 [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μετά τον Μάικλ Τζόρνταν, το Netflix κάνει σειρά για το Αϊρτον Σένα -Ο μοιραίος αγώνας με το τροχαίο που σημάδεψε τη Formula 1 [εικόνες & βίντεο]

Ο αδικοχαμένος Αϊρτον Σένα
Ο αδικοχαμένος Αϊρτον Σένα

Η σειρά «The Last Dance» στο Netflix για τον Μάικλ Τζόρνταν... έσπασε τα ταμεία και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και τώρα έρχεται η σειρά του μύθου της Formula 1 Αϊρτον Σένα για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Η πλατφόρμα του Netflix θα κυκλοφορήσει μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων αφιερωμένη στον βραζιλιάνο πιλότο της Formula 1, Aϊρτον Σένα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1994. Το ντοκιμαντέρ μάλιστα αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 26 χρόνια μετά το θάνατό του, ο αδικοχαμένος πιλότος παραμένει πρότυπο για πολλούς λάτρεις της Formula 1 και των μεγάλων ταχυτήτων. Νικητής σε 41 Grand Prix ο Βραζιλιάνος ήταν γνωστός για την επιθετικότητά και την ικανότητά του να οδηγεί το μονοθέσιο του στα όρια του.

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αϊρτον Σένα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο την 1η Μαΐου 1994, όταν έφυγε από το δρόμο με ταχύτητα άνω των 300χλμ/ώρα και συγκρούστηκε με τσιμεντένιο τείχος ασφαλείας.

Την παραγωγή της σειράς των 8 επεισοδίων έχει αναλάβει η βραζιλιάνικη εταιρεία Gullane για το Netflix, ενώ η μίνι σειρά «απολαμβάνει την ενεργή υποστήριξη της οικογένειας του πιλότου», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η υπηρεσία βίντεο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μονοθέσιο του Σένα στο μοιραίο δυστύχημα του 1994
Το μονοθέσιο του Σένα στο μοιραίο δυστύχημα του 1994

Τα γυρίσματα και στο σπίτι που μεγάλωσε ο Σένα

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Σένα και θα είναι διαθέσιμο σε Αγγλικά και Πορτογαλικά. Η σειρά αρχίζει το 1981, όταν ο Βραζιλιάνος πιλότος έκανε το ντεμπούτο του, σε ηλικία 20 ετών, στη Formula Ford, το οποίο ήταν το πρώτο του βήμα προς τη Formula 1.

«O Σένα ένωσε την Βραζιλία»

«Ο Σένα είναι το κατάλληλο άτομο, ο τύπος ανθρώπου που χρειαζόμαστε. Ένα νέο άτομο που πάλεψε για το όνειρό του, αντιμετώπισε πολλά εμπόδια και τελικά, εκπροσώπησε ένα ολόκληρο έθνος. Ο Αϊρτον Σένα ένωσε τη Βραζιλία», αναφέρει ο Βραζιλιάνος παραγωγός. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Θα δημιουργηθεί μια ιστορία που λίγοι μόνο άνθρωποι γνωρίζουν. Η οικογένεια Σένα είναι έτοιμη για να συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του πρότζεκτ. Πρόκειται για κάτι μοναδικό. Και κανείς δεν είναι πιο κατάλληλος να το κάνει από το Netflix, που έχει παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση. Είναι ο τέλειος συνεργάτης γα εμάς» δήλωσε η αδερφή του Αϊρτον Σένα.

Ο μύθος της Formula 1 Αϊρτον Σένα
Ο μύθος της Formula 1 Αϊρτον Σένα

Το ατύχημα του Σένα την Πρωτομαγιά του 1994

Την Πρωτομαγιά του 1994 ήταν προγραμματισμένο το Grand Prix του Σαν Μαρίνο στην πίστα της Ίμολα. Από τα δοκιμαστικά υπήρχε η αίσθηση πως κάτι κακό πρόκειται να γίνει σε εκείνο τον αγώνα. Αρχικά ο Ρούμπενς Μπαρικέλο είχε ένα σοβαρό ατύχημα με το μονοθέσιό του και στη συνέχεια η τελευταία προειδοποίηση ήρθε από τον θάνατο του Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ.

Συγκεκριμένα ο Αυστριακός συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα εκτός πίστας με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στον αυχένα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Βλέποντας τα δύο συμβάντα ο Άιρτον Σένα δεν έκρυψε την ανησυχία του για την έκβαση του επερχόμενου αγώνα. Μάλιστα ο γιατρός που εξέτασε τον νεκρό είπε στον Βραζιλιάνο: «Έχεις γίνει πρωταθλητής τρεις φορές. Είσαι ο πιο γρήγορος οδηγός στον κόσμο. Γιατί δεν τα παρατάς, να τα παρατήσω κι εγώ και να πάμε για ψάρεμα;» Ο Σένα όμως του απάντησε: «Δεν μπορώ να τα παρατήσω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Έτσι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε για τελευταία φορά στο μονοθέσιο του. Στον έβδομο γύρο και ενώ οδηγούσε την κούρσα έχασε τον έλεγχο στην στροφή Ταμπουρέλο και με 300 περίπου χλμ./ώρα έπεσε πάνω σε τοίχο. Αμέσως το ιατρικό επιτελείο της πίστας έσπευσε να βγάλει από το λαβωμένο μονοθέσιο της Williams τον Σένα την ίδια ώρα που όλοι κοιτούσαν με κομμένη την ανάσα το ατύχημά του.

Ο Σένα εισήχθη στο νοσοκομείο αλλά λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Η απώλεια του 34χρονου οδηγού ήταν αβάσταχτη για τους φίλους της ταχύτητας αλλά κυρίως για τους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον λάτρευαν σαν Θεό. Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση της Βραζιλίας κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος, ενώ το πλήθος στην κηδεία του ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αιρτον Σένα Netflix Formula 1 – F1 σειρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ