Δεν ήθελε να πάει κανείς μαζί της διακοπές και πήγε με έναν... εντελώς άγνωστο! Και τώρα περιγράφουν την εμπειρία τους - iefimerida.gr

Δεν ήθελε να πάει κανείς μαζί της διακοπές και πήγε με έναν... εντελώς άγνωστο! Και τώρα περιγράφουν την εμπειρία τους

Ο 32χρονος Τζόσια Μπάρτον και η 36χρονη Τερέζ Ρόκα
Ο 32χρονος Τζόσια Μπάρτον και η 36χρονη Τερέζ Ρόκα ταξίδεψαν μαζί στην Τουρκία / Φωτογραφία: Instagram/thereserocca
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια χρονιά με lockdowns, απαγορεύσεις πτήσεων και γενικού χάους εξαιτίας του κορωνοϊού, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες επιλογές για άτομα που αναζητούν περιπέτειες και ταξίδια στο εξωτερικό.

Αλλά τι μπορεί να συμβεί όταν είστε ο μοναδικός από μια παρέα φίλων που επιθυμεί να ταξιδέψει σε αυτές τις παράξενες εποχές; Αυτό ακριβώς συνέβη στον Τζόσια Μπάρτον αλλά και στην Τερέζ Ρόκα. Κανείς δεν ήθελε να ταξιδέψει μαζί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και έτσι, παρόλο που ήταν παντελώς ξένοι μεταξύ τους, αποφάσισαν να πάνε διακοπές μαζί. «Υποτίθεται ότι θα πήγαινα στην Ιαπωνία με έναν φίλο, αλλά η Ιαπωνία είναι πλέον κλειστή», λέει ο 32χρονος Μπάρτον από την Αϊόβα, στο CNN. «Έτσι, έψαχνα για μια χώρα στην οποία να επιτρέπεται να ταξιδέψουν οι Αμερικανοί. Ο φίλος μου αποφάσισε ότι δεν ήθελε να ταξιδέψει κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά εγώ εξακολουθούσα να θέλω. Αρχικά σκεφτόμουν για Κροατία, αλλά έπρεπε να έχω μαζί μου ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών. Η Τουρκία δεν είχε τέτοια απαίτηση, οπότε επέλεξα να πάω εκεί».

Πώς έγινε η πρόταση για το ταξίδι;

Χωρίς να έχει παρέα, στράφηκε στο 10XTravel, μια ομάδα στο Facebook την οποία ακολουθούν πάνω από 40.000 άτομα και που προσφέρει συμβουλές για τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στα ταξίδια. «Δεν ήθελα πραγματικά να ταξιδέψω μόνος μου, οπότε ανάρτησα ένα μήνυμα στην ομάδα πως εάν κάποιος ενδιαφερόταν να έρθει ή να με συναντήσει ή κάποιος που θα ήταν ήδη στην Τουρκία, να με ενημερώσει». Η 36χρονη Ρόκα, από το Ντένβερ, είδε το μήνυμα και απάντησε σχεδόν αμέσως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έψαχνα κάποιον για να πάμε διακοπές», λέει η κοπέλα στο CNN. «Και δεν ήθελε κανένας από τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς μου να έρθει λόγω των ανησυχιών τους για τον κορωνοϊό. Έτσι, είδα την ανάρτηση του Τζόσια και τη σχολίασα. Μου έδωσε το δρομολόγιό του και μου είπε να μη διστάσω να του στείλω μήνυμα για να το συζητήσουμε. Έτσι και έκανα».

Και συνεχίζει: «Μιλήσαμε για τα ταξίδια μας, τι θέλουμε να κάνουμε, αλλά και πόσο περιπετειώδεις είμαστε. Και τότε αντιλήφθηκα ότι οι ημερομηνίες που είχε κλείσει συνέπεσαν με το ταξίδι που είχα ήδη κλείσει γιατί θα πήγαινα στην Αφρική. Αλλά δεδομένου ότι είναι κλειστή για τους πολίτες των ΗΠΑ, έπρεπε να το ακυρώσω».

«Ήλπιζα μόνο να τα πάμε καλά»

Αφού το άγνωστο ζευγάρι είχε μια σύντομη συνομιλία στο διαδίκτυο, η Ρόκα αποφάσισε να κλείσει το ίδιο ταξίδι για την Τουρκία. «Μου είπε ότι θα το σκεφτόταν» λέει ο Μπάρτον. «Αλλά μόλις μία ώρα αργότερα, μου έστειλε μήνυμα και είπε ότι είχε κάνει κράτηση για το ταξίδι με το ίδιο δρομολόγιο. Αυτό ήταν λοιπόν. Από εκείνη την στιγμή, θα ήμασταν συνταξιδιώτες».

Το άγνωστο ζευγάρι γνωρίστηκε ουσιαστικά στην πτήση για Κωσταντινούπολη
Το άγνωστο ζευγάρι γνωρίστηκε ουσιαστικά στην πτήση για Κωνσταντινούπολη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ρόκα και Μπάρτον συνέχισαν να συνομιλούν διαδικτυακά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να κάνουν κρατήσεις για εκδρομές, μεταφορές αλλά και ασφάλιση.
«Τότε συνειδητοποίησα ότι θα πήγαινα με έναν ξένο» λέει η Ρόκα. «Έτσι του είπα: ‘Είσαι σίγουρος πως θα είσαι ok με ένα άγνωστο κορίτσι που δεν έχεις συναντήσει ποτέ σου;’. Και απάντησε: ‘Νια, μια χαρά’. Υπήρχαν επίσης στιγμές που προσευχόμουν να τα πάμε καλά, γιατί είχαμε δεσμευτεί να το κάνουμε αυτό. Η οικογένεια και οι φίλοι μου με ρωτούσαν αν θα ήμουν εντάξει με κάποιον που δεν είχα συναντήσει ποτέ από κοντά.

«Υπήρχαν στιγμές όπως, Θεέ, ελπίζω να τα πάμε καλά γιατί δεσμευτήκαμε να το κάνουμε αυτό. Η οικογένεια και οι φίλοι μου ρώτησαν αν θα ήμουν εντάξει με κάποιον που δεν θα συναντούσα ποτέ. Είχαν επίσης ανησυχίες για το εάν θα έπρεπε να πάω διακοπές με έναν τελείως άγνωστο. Αλλά εμπιστεύτηκαν την κρίση μου. Εμπιστεύτηκα κι εγώ την κρίση μου» λέει.

Ταξίδεψαν μαζί μόλις 4 ημέρες μετά τη γνωριμία τους στο διαδίκτυο

Το να ταξιδέψεις με κάποιον που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ έχει τα πλεονεκτήματά του, λέει ο Μπάρτον. «Έλεγα στους φίλους μου ότι το να ταξιδέψεις με έναν ξένο για μένα είναι το καλύτερο και για τους δύο, επειδή δεν αισθάνεσαι καμία υποχρέωση σε αυτό το άτομο. Εάν δεν θέλουν να κάνουν κάτι, τότε θα πας μόνος σου. Κλείσαμε ξεχωριστά δωμάτια, επομένως είχε ο καθένας μας τον δικό του χώρο. Εάν υπήρχαν προβλήματα, θα μπορούσαμε απλώς να πάμε στο δωμάτιό μας ή να κάνουμε ότι θέλαμε. Αυτό που σκέφτηκα εγώ ήταν πως ήθελα απλώς να πάω και να το απολαύσω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό πλαίσιο από την πρώτη γνωριμία στο διαδίκτυο έως την κράτηση του ταξιδιού και την προσωπική συνάντηση ήταν μόλις 4 ημέρες συνολικά. Μια κλίμακα χρόνου που μπορεί να φαίνεται γελοία γρήγορη σε ορισμένους, αλλά είναι σχετικά «φυσιολογική» για ένα διαδικτυακό ραντεβού.

«Γνωριστήκαμε στο διαδίκτυο λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το ταξίδι» λέει ο Μπάρτον. «Μιλήσαμε για λίγες ημέρες και τότε πετάξαμε και οι δύο από το αεροδρόμιο του Σικάγο για την Κωνσταντινούπολη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε. Στο αεροδρόμιο του Σικάγο».

Η πρώτη συνάντηση στο αεροδρόμιο

Με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, η Ρόκα θυμάται αυτή την πρώτη συνάντηση με πολλή αγάπη. «Με περίμενε στο γκισέ του check-in, επειδή η πτήση μου είχε μια μικρή καθυστέρηση. Περπατούσα προς αυτόν και σκεφτόμουν: ‘Θεέ μου, είναι ένας πραγματικός άνθρωπος» λέει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχική συνάντηση ήταν εξίσου αξέχαστη και για τον Μπάρτον. «Αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον, κάναμε check-in και μετά καθίσαμε και συνεχίσαμε να κουβεντιάζουμε. Η Τερέζ δεν είχε ταξιδέψει ποτέ business class, επομένως διαλέξαμε θέσεις ο ένας δίπλα στον άλλον. Οι διακοπές ξεκίνησαν από εκεί, και από εκείνο το σημείο και πέρα ήταν απολύτως διασκεδαστικές».

Η εμπειρία τους από την Κωνσταντινούπολη

Αφού απόλαυσαν την πρώτη διεθνή πτήση τους, το ζευγάρι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Σεπτεμβρίου και δεν έχασε καθόλου χρόνο εξερευνώντας την πόλη μαζί. «Ήμασταν λίγο αγχωμένοι όταν προσγειωθήκαμε επειδή δεν ήμασταν σίγουροι σχετικά με τους υγειονομικούς ελέγχους που θα έπρεπε να κάνουμε ή το πώς θα ήταν, αλλά όλα ήταν καλά» λέει ο Μπάρτον.

«Το πρώτο πράγμα που κάναμε μετά το check-in στο ξενοδοχείο ήταν να κάνουμε μια βόλτα με ένα λεωφορείο, ώστε να μπορούμε να δούμε ακριβώς πού θέλαμε να πάμε και πού ήταν τα πάντα. Πήγαμε σε σχεδόν κάθε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην Κωνσταντινούπολη – την πλατεία Ταξίμ, το Μπλε Τζαμί, το Τοπ Καπί, την Αγιά Σοφιά. Κάναμε επίσης κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Ήταν καταπληκτικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καππαδοκία και το Κουσάντασι

Στην συνέχεια, ταξίδεψαν για την Καππαδοκία, όπου έμειναν σε ένα σπήλαιο και απόλαυσαν βόλτα με αερόστατο. Από εκεί πήγαν στην παραλιακή πόλη του Κουσάντασι, όπου έκαναν αλεξίπτωτο πλαγιάς και επισκέφθηκαν τις θερμές πηγές.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα πόντων και μετρητών, οι συνταξιδιώτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν μερικές εξαιρετικές προσφορές στις διακοπές τους στην Τουρκία. «Συνολικά, ξοδέψαμε μόνο 1.000 δολάρια ο καθένας μας. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται εισιτήρια business class, κόστος ξενοδοχείων και τα χρήματα που σπαταλήσαμε».

Έγιναν τελικά ζευγάρι ή φίλοι;

Έχοντας περάσει τόσο χρόνο μαζί, το ταξίδι θα κατέληγε με έναν από τους δύο τρόπους – είτε θα ερωτεύονταν είτε θα γίνονταν φίλοι. Για την Ρόκα και τον Μπάρτον ισχύει το δεύτερο. «Θα έλεγα ότι το ταξίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου» λέει η Ρόκα. «Δεν πίστευα ότι θα μετατρεπόταν σε μια φιλία, αλλά νομίζω πως έτσι έγινε. Είμαστε πλέον φίλοι. Έχουμε συζητήσει για συνάντηση μετά την επιστροφή μας, γιατί οι πόλεις μας απέχουν μόλις δύο ώρες πτήση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπάρτον συμφωνεί. «Σίγουρα σχηματίσαμε μια καλή φιλία. Συζητήσαμε επίσης το ενδεχόμενο να κάνουμε κι άλλα ταξίδια μαζί. Έχω ήδη κλείσει ένα ταξίδι στην Ισπανία με την μητέρα μου τον επόμενο Μάιο και η Τερέζ είπε ότι θα μπορούσε να έρθει. Στην πραγματικότητα, έχουμε συζητήσει ακόμη και την δημιουργία μιας επιχείρησης μαζί για να βοηθήσουμε κι άλλους να βρουν εξαιρετικές προσφορές και συνταξιδιώτες. Θα την ονομάσουμε Vacation Pursuit. Να την αναζητήσετε!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ