Πώς το Netflix έκανε σειρά τον «Κανίβαλο του Μιλγουόκι» που σκότωσε 17 άτομα και εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων - iefimerida.gr

Πώς το Netflix έκανε σειρά τον «Κανίβαλο του Μιλγουόκι» που σκότωσε 17 άτομα και εξόργισε τους συγγενείς των θυμάτων

Ο Evan Peters ως Τζέφρι Ντάμερ στη σειρά του Netflix
Ο Evan Peters ως Jeffrey Dahmer στη σειρά του Netflix
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Η αδελφή ενός από τα θύματα του Τζέφρι Ντάμερ -η οποία ούρλιαζε στον κατά συρροήν δολοφόνο στο δικαστήριο- κατηγόρησε το Netflix για την αναπαράσταση της κατάρρευσής της.

Παράλληλα, κατήγγειλε τον ιστότοπο streaming ότι δεν επικοινώνησε μαζί της και ότι εκμεταλλεύεται το τραύμα της για χρήματα.

Ο Ντάμερ, που έγινε γνωστός ως «ο κανίβαλος του Μιλγουόκι», έσπειρε τον όλεθρο στην πόλη του Ουισκόνσιν από το 1978 έως το 1991, αφαιρώντας με φρικιαστικό τρόπο τις ζωές 17 αθώων θυμάτων. Ο τερατώδης δολοφόνος διέπραττε, επίσης, νεκροφιλία και κανιβαλισμό, ενώ τεμάχιζε και συντηρούσε πολλά από τα μέλη του σώματος των θυμάτων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του μανιακού δολοφόνου στο Netflix

Τώρα, τα φρικτά εγκλήματά του τα ξαναδιηγείται μια ολοκαίνουργια 10μερής σειρά του Netflix, με τίτλο «Monster: The Jeffrey Dahmer Story», η οποία έκανε πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Evan Peters, Niecy Nash, Molly Ringwald και Richard Jenkins. Ωστόσο, η οικογένεια ενός από τα θύματα μίλησε τώρα για τη «σκληρή και απρόσεκτη» σειρά και παρακάλεσε τον κόσμο να μην την παρακολουθήσει.

Η σειρά αποκαλύπτει αυτά τα αδίστακτα εγκλήματα, με επίκεντρο τα υποεξυπηρετούμενα θύματα και τις κοινότητές τους που επηρεάζονται από τον συστημικό ρατσισμό και τις θεσμικές αποτυχίες της αστυνομίας, οι οποίες επέτρεψαν σε έναν από τους πιο διαβόητους κατά συρροήν δολοφόνους της Αμερικής να συνεχίσει τα στυγερά του εγκλήματα σε κοινή θέα για πάνω από μια δεκαετία.

Τι υποστηρίζει η αδελφή ενός θύματος

Η Rita Isbell, η αδελφή τού Errol Lindsey -ο οποίος ήταν 19 ετών όταν δολοφονήθηκε βάναυσα από τον Ντάμερ αφού συναντήθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο του Μιλγουόκι- κατακεραύνωσε την «άπληστη» πλατφόρμα που «βγάζει λεφτά από αυτή την τραγωδία», σε ένα δοκίμιο για το Insider.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μπορούσα να το καταλάβω αν έδιναν μέρος των χρημάτων στα παιδιά των θυμάτων. Εγώ είμαι μεγάλη και πολύ-πολύ άνετη, αλλά τα θύματα έχουν παιδιά και εγγόνια», έγραψε, προσθέτοντας:

«Αν η εκπομπή τούς ωφελούσε με κάποιον τρόπο, δεν θα αισθανόμουν τόσο σκληρή. Είναι θλιβερό ότι απλώς βγάζουν χρήματα από αυτή την τραγωδία. Αυτό είναι απληστία».

 Ο Evan Peters ως Jeffrey Dahmer στο επεισόδιο 101 του Dahmer
Ο Evan Peters ως Τζέφρι Ντάμερ στη σειρά τού Netflix

Πώς ο δολοφόνος προσέγγισε το θύμα

Ο Lindsey φέρεται να προσεγγίστηκε από τον Ντάμερ σε ένα εμπορικό κέντρο το 1991. Στη συνέχεια ο έφηβος παρασύρθηκε στο διαμέρισμα του Ντάμερ, αφού ο διαβόητος κατά συρροήν δολοφόνος τού πρόσφερε χρήματα με αντάλλαγμα να ποζάρει για γυμνές φωτογραφίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντάμερ φέρεται να νάρκωσε τον Lindsey και άρχισε να ανοίγει μια τρύπα στο κρανίο του προτού ρίξει οξύ στο άνοιγμα.

Λέγεται ότι ο Lindsey ξύπνησε κατά τη διάρκεια του φρικτού βασανισμού, με τον Ντάμερ να τον στραγγαλίζει μέχρι θανάτου.

Ο δράστης συνελήφθη τον Ιούλιο του 1991 και ομολόγησε πολλά από τα εγκλήματά του. Αργότερα καταδικάστηκε και για τους δεκαέξι φόνους, σε ισόβια κάθειρξη.

Το ξέσπασμα της αδελφής του θύματος στο δικαστήριο

Στη δίκη του, η Isbell ανέβηκε στο εδώλιο για να κάνει δήλωση του θύματος, κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισε να ουρλιάζει με όλη της τη δύναμη: «Τζέφρι, γ@@@, σε μισώ!».

Στη συνέχεια προσπάθησε να πλησιάσει τον Ντάμερ και τους δικηγόρους του, ενώ φώναζε ότι θα τον σκοτώσει.

Η αδελφή ενός από τα θύματα του Τζέφρι Ντάμερ, οποία ούρλιαζε στον κατά συρροή δολοφόνο στο δικαστήριο κατηγόρησε το Netflix για την αναπαράσταση της κατάρρευσής της
Η αδελφή ενός από τα θύματα του Τζέφρι Ντάμερ ουρλιάζει στο δικαστήριο εναντίον του κατά συρροήν δολοφόνου. Κατηγορεί τώρα το Netflix για την αναπαράσταση της κατάρρευσής της.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μπορούσα, γ@@@, να σε σκοτώσω!», είπε καθώς την άρπαζαν οι φρουροί - με τον Ντάμερ να παραμένει ατάραχος καθ' όλη τη διάρκεια του ξεσπάσματός της, χωρίς να κουνήσει καν το μάτι του...

Η κατάρρευση στην αίθουσα του δικαστηρίου έχει πλέον παρουσιαστεί στη σειρά του Netflix, σε μια δραματική σκηνή με πρωταγωνίστρια την DaShawn Barnes, η οποία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το πραγματικό συμβάν.

«Όταν ανακάλυψα ότι μπορούσα να διαβάσω μια δήλωση του θύματος, ήξερα ότι θα έκανα τον Ντάμερ να την ακούσει. Απλώς δεν ήξερα τι θα έλεγα», θυμάται η Isbell στο δοκίμιό της στο Insider.

«Δεν είχα γράψει τίποτα. Αν το είχα κάνει, θα το είχα σκίσει ούτως ή άλλως. Δεν θα το διάβαζαν. Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν μπροστά του. Ό,τι κι αν πίστευα πως θα έλεγα, δεν συνέβη. Όλα βγήκαν εκείνη τη στιγμή. Τα σχέδιά μου ήταν να ανέβω εκεί πάνω και να πω πώς ένιωσε η μητέρα μου, τι της έκανε και όλα αυτά τα άλλα. Αλλά όχι, όταν βρέθηκα μπροστά στο πρόσωπό του - ήταν ένα εντελώς νέο παιχνίδι. Αναγνώρισα το κακό. Ήμουν πρόσωπο με πρόσωπο με το καθαρό κακό» εξηγεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ντάμερ ο οποίος έγινε γνωστός ως ο κανίβαλος του Μιλγουόκι, σκόρπισε τον όλεθρο στην πόλη του Ουισκόνσιν από το 1978 έως το 1991
Ο πραγματικός Ντάμερ (εδώ το 1991), ο οποίος έγινε γνωστός ως ο κανίβαλος του Μιλγουόκι σκορπίζοντας τον όλεθρο στο Ουισκόνσιν από το 1978 έως το 1991

Η αδελφή τού Lindsey εξήγησε ότι ο θυμός της στο δικαστήριο έγινε εντονότερος επειδή ο Ντάμερ δεν την κοίταζε. «Ήμουν έξω από το σώμα μου. Δεν ήμουν ο εαυτός μου εκείνη τη στιγμή», εξομολογείται. «Ό,τι είχα μέσα μου το έβγαλα προς τα έξω».

«Δεν το κράτησα μέσα μου και δεν είπα αργότερα "Ω, μακάρι να είχα πει ή να είχα κάνει αυτό όταν είχα την ευκαιρία". Και νομίζω πως μιλούσα εκ μέρους πολλών άλλων μελών των οικογενειών των θυμάτων».

Η Isbell δήλωσε ότι, όταν είδε την αναπαράσταση του ξεσπάσματός της στη σειρά, «ενοχλήθηκε» εξαιρετικά από αυτό, ειδικά επειδή η υπηρεσία streaming δεν ζήτησε την άδειά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ποτέ δεν επικοινώνησαν μαζί μου για τη σειρά. Αισθάνομαι ότι το Netflix θα έπρεπε να είχε ρωτήσει αν μας πειράζει ή πώς νιώθουμε για την παραγωγή της», δήλωσε, συμπληρώνοντας:

«Δεν με ρώτησαν τίποτα, απλώς το έκαναν. Αλλά δεν είμαι πεινασμένη για λεφτά, κι αυτό είναι το θέμα αυτής της εκπομπής: Το Netflix προσπαθεί να πληρωθεί. Όταν είδα λίγο από τη σειρά, με ενόχλησε, ειδικά όταν είδα το όνομά μου να εμφανίζεται στην οθόνη και αυτή την κυρία να λέει αυτολεξεί ακριβώς ό,τι είπα. Αν κάποιος δεν με ξέρει, ίσως νομίσει ότι ήμουν εγώ. Τα μαλλιά της ήταν σαν τα δικά μου, ενώ φορούσε τα ίδια ρούχα».

Πρόσθεσε ότι όλο αυτό «της έφερε πίσω όλα τα συναισθήματα που ένιωθε τότε» και την ανάγκασε «να τα ξαναζήσει όλα από την αρχή».

Ο Evan Peters ως Jeffrey Dahmer
Ο Evan Peters ως Τζέφρι Ντάμερ / Φωτογραφία: Netflix
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως είχε κάποια οφέλη από τη σειρά, καθώς της δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει για τον αδελφό της, καθώς και για την κόρη του, με τρόπο που δεν μπορούσε πριν.

«Η σειρά, που ανασύρει μεν παλιά συναισθήματα, πόνεσε αλλά με ωφέλησε ταυτόχρονα», τόνισε. «Με ωφελεί γιατί σήμερα μπορώ να το αντιμετωπίσω διαφορετικά απ' ό,τι στο παρελθόν. Μπορώ να μιλήσω για αυτό με λιγότερο θυμό.

Ακόμη, μαθαίνω πώς να συγχωρώ -ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνω- και να συνεχίζω τη ζωή μου. Δεν μπορώ να αλλάξω άλλους ανθρώπους ή πράγματα που έχουν συμβεί. Μπορώ να αλλάξω μόνο τον εαυτό μου. Το θετικό που βγήκε από αυτό είναι ότι ο κόσμος δεν ήξερε πως ο αδελφός μου είχε παιδιά» συμπλήρωσε.

«Αυτό δεν έχει συζητηθεί ποτέ στο κοινό, αλλά είχε αφήσει κάποια έγκυο πριν από τον θάνατό του. Σήμερα είναι ακριβώς 31 ετών, κι αυτό συνέβη πριν από 31 χρόνια. Ο Errol θα είναι πάντα ζωντανός στο πνεύμα μου, όπως και η κόρη του. Πρέπει να τον κρατήσω... ζωντανό, ώστε να μπορώ να της μιλάω γι' αυτόν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν αφορά πια εμένα, αφορά εκείνη. Έτσι, όταν μνημονεύουν το όνομά μου, θα αναφέρομαι πάντα σ' αυτήν, στην Τατιάνα Μπανκς, που είναι η κόρη τού Errol Lindsey. Και τώρα (ο αδελφός μου) έχει και μια εγγονή. Όταν φέρνω στον νου μου τον αδελφό μου, σκέφτομαι ότι ήταν πολύ χαζός και νομίζω πως θα εκτιμήσει το ότι εξακολουθώ να τον υποστηρίζω μέχρι την τελευταία μου πνοή. Ξέρει πως είμαι ακόμα εδώ γι' αυτόν...» λέει.

Αντιδράσεις και από άλλο συγγενή

Ο ξάδερφος της Lindsey, Eric Thulhu, μίλησε επίσης άσχημα για τη νέα σειρά σε ένα σωρό tweets, δηλώνοντας ότι έχει «επανατραυματίσει» την οικογένειά τους.

«Δεν λέω σε κανέναν τι να δει, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο θέμα τα αληθινά εγκλήματα στα Μέσα, αλλά, αν είστε πραγματικά περίεργοι για τα θύματα, η οικογένειά μου (οι Isbell) είναι τσαντισμένη με αυτή τη σειρά», έγραψε στο Twitter.

Ο Errol Lindsey
Ο Errol Lindsey, ο οποίος ήταν 19 ετών όταν δολοφονήθηκε βάναυσα από τον Ντάμερ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι επανατραυματισμός ξανά και ξανά, και για ποιον λόγο; Πόσες ταινίες/εκπομπές/ντοκιμαντέρ χρειαζόμαστε;» αναρωτιέται.

Η σειρά του Netflix αφηγείται εκ νέου την ιστορία του Ντάμερ από την οπτική γωνία των θυμάτων του και διερευνά σημαντικά λάθη που έκανε η αστυνομία του Ουισκόνσιν κατά τον χειρισμό της έρευνας για τον διαβόητο κατά συρροήν δολοφόνο.

Το Netflix κυκλοφορεί, επίσης, μια σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων για τον Ντάμερ, με τίτλο «Conversations With a Killer (Συνομιλίες με έναν δολοφόνο): The Jeffrey Dahmer Tapes», από τις 7 Οκτωβρίου.

Μια μεγάλη ποικιλία άλλων ντοκιμαντέρ έχει ήδη κυκλοφορήσει από τότε που η συγκλονιστική υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες.

«Το Netflix δεν ειδοποίησε την οικογένεια»

Ο Thulhu συνέχισε λέγοντας ότι το Netflix δεν «ειδοποίησε» ούτε «πλήρωσε» την οικογένεια για την αναδημιουργία, αφού είναι «όλα δημόσια αρχεία».

«Έτσι, όταν λένε ότι το κάνουν αυτό "με σεβασμό στα θύματα" ή "τιμώντας την αξιοπρέπεια των οικογενειών", κανείς δεν επικοινωνεί μαζί τους», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα ξαδέλφια μου ξυπνούν κάθε λίγους μήνες σε αυτό το σημείο με ένα σωρό τηλεφωνήματα και μηνύματα και ξέρουν ότι υπάρχει άλλη μια παράσταση του Ντάμερ. Είναι σκληρό. Όπως και το να αναπαριστάς την ξαδέρφη μου να παθαίνει συναισθηματικό κλονισμό στο δικαστήριο μπροστά στο πρόσωπο του ανθρώπου που βασάνισε και δολοφόνησε τον αδελφό της είναι ΑΓΡΙΟ! ΑΓΡΙΟΟΟ!».

Η Barnes, η οποία υποδύθηκε την Isbell, υπερασπίστηκε πάντως τη σειρά την περασμένη εβδομάδα, γράφοντας: «Δεν γνώριζα τις ιστορίες των θυμάτων πριν από την εκπομπή και μπορούσα μόνο να φανταστώ τον αντίκτυπο των πράξεών του στην οικογένεια και στην κοινότητα. Αισθάνομαι ότι είναι πραγματικά σημαντικό να ειπωθούν αυτά τα κομμάτια της ιστορίας και ελπίζω όλοι όσοι την παρακολουθούν να έχουν ενσυναίσθηση για τα θύματα και όλους όσοι επηρεάζονται».

Ο Ντάμερ πέθανε στις 28 Νοεμβρίου 1994, σε ηλικία 34 ετών, αφού ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν συγκρατούμενό του στο σωφρονιστικό ίδρυμα Columbia, στο Portage του Ουισκόνσιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ