95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης -Ανέκδοτες φωτογραφίες του από το 1974 στο Παρίσι - iefimerida.gr

95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης -Ανέκδοτες φωτογραφίες του από το 1974 στο Παρίσι

Ο Μίκης Θεοδωράκης
Ο Μίκης Θεοδωράκης

95 ετών γίνεται στις 29 Ιουλίου, ο μεγάλος συνθέτης της Ρωμιοσύνης, Μίκης Θεοδωράκης που άγγιξε με την Τέχνη του, τις καρδιές όλου του κόσμου.

Με την ευκαιρία αυτή, δημοσιεύουμε, αποκλειστικά στο iefimerida, ανέκδοτες φωτογραφίες από συναυλία του στο Παρίσι, τον Σεπτέμβριο του 1974. Η συναυλία γίνεται στο Maison de la Mutualité. Ένας από τους θεατές, έχει ανέβει στη σκηνή, απλώνει τα χέρια λατρευτικά προς τον συνθέτη, βιώνοντας απόλυτα το τραγούδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εικόνες από την συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη το 1974

Ο Μίκης Θεοδωράκης, παρουσιάζει το ορατόριο Canto General σε ποίηση Πάμπλο Νερούδα. Οι φωτογραφίες αυτές, που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, τραβήχτηκαν από τον Σίμο Τσαπνίδη. Το θέατρο, είναι κατάμεστο από κόσμο, κυρίως από Έλληνες φοιτητές που σπούδαζαν στα μαύρα χρόνια της χούντας στο Παρίσι, αλλά και Έλληνες εργάτες που είχαν μεταναστεύσει για να δουλέψουν εκεί ελπίζοντας σε μια καλύτερη μοίρα.

Μίκης Θεοδωράκης
95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης / Καρέ από συναυλία του στο Παρίσι το 1974
Μίκης Θεοδωράκης

Φαίνεται ο ενθουσιασμός του κόσμου, καθώς βλέπουν τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και τη Μαρία Φαραντούρη και τον Πέτρο Πανδή. Ένα μεγάλο πανό στη σκηνή, γράφει VIVE LA LUTTE ANTIMPERIALISTE DU PEUPLE CHYPRIOTE (Ζήτω ο Αντιιμπεριαλιστικός Αγώνας του Κυπριακού Λαού), αφού η συναυλία γίνεται δυο μήνες μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι τυχαίο που οι απανταχού Έλληνες, αγάπησαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια του αποτελούν Εθνική Μνήμη, ενώνουν, ξεπερνούν ιδεολογίες, δίνουν ελπίδα, ζωντανεύουν αλησμόνητες πατρίδες και πανανθρώπινα όνειρα. Είναι χαρακτηριστική, για το μέγεθος της αγάπης στον Μίκη Θεοδωράκη, η φωτογραφία που τραβά ο Σίμος Τσαπνίδης, στο Σωματείο Ελλήνων Εργαζομένων στο Παρίσι. Εκεί οι Έλληνες είχαν αναρτημένο το πανό που έγραφε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ HELLAS THEODORAKIS!

Μίκης Θεοδωράκης
Οι θεατές στο Maison de la Mutualité
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μίκης Θεοδωράκης

*Όλες οι φωτογραφίες: Σίμος Τσαπνίδης, 1974. © Μ.Νταλούκας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ