28η Οκτωβρίου: Το εμβληματικό τραγούδι «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» και ο σκληρός στίχος που έκοψε η Βέμπο [βίντεο] - iefimerida.gr

28η Οκτωβρίου: Το εμβληματικό τραγούδι «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» και ο σκληρός στίχος που έκοψε η Βέμπο [βίντεο]

Η Σοφία Βέμπο με τουαλέτα
Σοφία Βέμπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωνή της Σοφίας Βέμπο συνδέθηκε άρρηκτα με το έπος του '40 και κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τα τραγούδια της ακούγονται από άκρη σε άκρη της χώρας.

Ενα από τα τραγούδια που παραμένει χαραγμένο στη μνήμη μας για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου είναι το «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά». Οι στίχοι του Μίμη Τραϊφόρου και η μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ σιγοτραγουδιούνται σε γιορτές και παρελάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Ο «ύμνος» της 28ης Οκτωβρίου

Το τραγούδι, όμως, που έμελλε να σημαδέψει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δεν ήταν όπως το γνωρίζουμε. Στους τελευταίος στίχους, ο Μίμης Τραϊφόρος είχε γράψει: «Αν δεν ρθήτε νικηταί, να μην έρθετε ποτέ». Αυτές οι γραμμές προκάλεσαν την αντίδραση της Σοφίας Βέμπο, η οποία τις θεώρησε ιδιαίτερα σκληρές, καθώς οι στρατιώτες πολεμούσαν στο μέτωπο. Τότε, ο Μίμης Τραϊφόρος τους άλλαξε και έγραψε αυτό που ξέρουμε όλοι σήμερα: «Με της νίκης τα κλαδιά, σας προσμένουμε παιδιά».

Ακούστε το εμβληματικό τραγούδι της Σοφίας Βέμπο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ