15χρονος θα ανακηρυχθεί όσιος από τον Πάπα -Ηταν μεγαλοφυΐα στους υπολογιστές, πέθανε από λευχαιμία - iefimerida.gr

15χρονος θα ανακηρυχθεί όσιος από τον Πάπα -Ηταν μεγαλοφυΐα στους υπολογιστές, πέθανε από λευχαιμία

Ο 15χρονος Κάρλο Ακούτις που πρόκειται να αγιοποιηθεί
Ο 15χρονος Κάρλο Ακούτις που πρόκειται να αγιοποιηθεί / Φωτογραφία: miracolieucaristici.org
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα παιδί-θαύμα, μεγαλοφυΐα στους υπολογιστές, που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών, αναμένεται να γίνει Άγιος αφού του αποδόθηκε η θαυματουργή ανάκαμψη ενός νεαρού αγοριού από μια σπάνια ασθένεια.

Ο Κάρλο Ακούτις (Carlo Acutis), ο οποίος γεννήθηκε από Ιταλούς γονείς στην πρωτεύουσα της Αγγλίας πριν μετακομίσει στο Μιλάνο όταν ήταν μικρό παιδί, πέθανε το 2006 μετά την εμφάνιση καρκίνου του αίματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έξι χρόνια αργότερα, ένα αγόρι από τη Βραζιλία θεραπεύτηκε από μια σπάνια ασθένεια αφού είχαν γίνει προσευχές στον Κάρλο για να παρέμβει στον Θεό.

Το Βατικανό έχει αποδεχτεί αυτό το περιστατικό ως θαύμα που αποδίδεται στον Κάρλο και ο νεαρός λάτρης των υπολογιστών θα ανακηρυχθεί Όσιος στην Ασίζη της Περούτζια τον Οκτώβριο.

Η οσιοποίηση είναι το τέταρτο στάδιο της διαδικασίας για να γίνει κάποιος άγιος. Ο Κάρλο ήταν πιστός Χριστιανός και πήγαινε συχνά στην εκκλησία όταν ήταν ζωντανός, κάνοντας εβδομαδιαίες εξομολογήσεις και συχνά προσευχόταν με το ροζάριό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Κάρλο Ακούτις μικρός προσεύχεται κρατώντας ένα ροζάριο
Ο Κάρλο Ακούτις ήταν από μικρός κοντά στο Θεό

Τον Ιούλιο του 2018, ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε σεβάσμιο, γεγονός που τον βοήθησε να πετύχει το τρίτο από τα πέντε στάδια για να γίνει άγιος.

Ο Κάρλο πρόκειται να χαρακτηριστεί ως «μελλοντικός προστάτης του Διαδικτύου» λόγω της αγάπης του για την τεχνολογία ως έφηβος. Πριν από το θάνατό του, δημιούργησε έναν ιστότοπο με την ονομασία «Τα θαύματα της Θείας Ευχαριστίας του κόσμου» (miracolieucaristici.org) και απολάμβανε να ερευνά διαφορετικά θαύματα για τον ιστότοπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Κάρλο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 15 ετών
Ο Κάρλο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 15 ετών

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «στοχεύει στην επιβεβαίωση της πίστης στην πραγματική παρουσία του σώματος και του αίματος του Κυρίου στη Θεία Ευχαριστία».

Ο νεαρός Κάρλο
Ο νεαρός Κάρλο, ήταν λάτρης των υπολογιστών

Η μητέρα του είπε στους Times: «Ήταν ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, οπότε αυτό τον κάνει πιθανώς πολύ κοντά στους ανθρώπους της εποχής. Ζούσε την ίδια ζωή με αυτούς, του άρεσε να παίζει βιντεοπαιχνίδια, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, του άρεσε το ποδόσφαιρο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή του, ο έφηβος βοήθησε επίσης τους άστεγους και υπερασπίστηκε τους συμμαθητές του που δέχονταν εκφοβισμό στο σχολείο.

Αυτός που μέχρι τώρα θεωρείται ο «προστάτης Άγιος του Διαδικτύου» είναι ο λόγιος του 7ου αιώνα Saint Isidore της Σεβίλλης.

Ο Κάρλο θα είναι μόλις ο δεύτερος Βρετανός που θα αγιοποιηθεί σε σχεδόν 50 χρόνια, αφού ο Καρδινάλιος Τζον Χένρι Νιούμαν έγινε Άγιος πέρυσι. Ήταν ο πρώτος μετά από τις 25 Οκτωβρίου 1970, όταν ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών μαρτύρων αγιοποιήθηκε ταυτόχρονα από τον Πάπα Παύλο ΣΤ'.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πέντε βήματα για να γίνει κανείς Άγιος

Πέντε χρόνια αναμονής: Πέντε χρόνια συνήθως πρέπει να έχουν περάσει μετά το θάνατο κάποιου για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτό επιτρέπει μια περίοδο προβληματισμού σχετικά με την υπόθεση.

Υπηρέτης του Θεού: Ο επίσκοπος της μητρόπολης όπου πέθανε το άτομο ερευνά αν η ζωή του ήταν αρκετά ιερή για να θεωρηθεί «υπηρέτης του Θεού».

Η ζωή της ηρωικής αρετής: Η υπόθεση εξετάζεται από την επιτροπή The Congregation for the Causes of Saints. Εάν εγκριθεί, μεταβιβάζεται στον Πάπα, ο οποίος κηρύσσει το υποκείμενο πρόσωπο «ηρωικής αρετής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οσιοποίηση: Για να γίνει κάποιος όσιο, ένα θαύμα πρέπει να συμβεί σε ένα άτομο που έχει προσευχηθεί στο εν λόγω άτομο.

Αγιοποίηση: Πρέπει να αποδοθεί ένα δεύτερο θαύμα στο άτομο που έχει οσιοποιηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ