Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της Αγγλίας επί του Μεξικού, που έδωσε στα «τρία λιοντάρια» την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2026.
Ένα εκπληκτικό Μουντιάλ κάνει με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας ο Τζουντ Μπέλιγχαμ! Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται της προσπάθειας της ομάδας του Τόμας Τούχελ και πρωταγωνίστησε στην πρόκριση επί του Μεξικού με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
Με τη σπουδαία του εμφάνιση, έβαλε το όνομά του σε μία λίστα με τρεις θρυλικές μορφές του αθλήματος: τους Ντιέγκο Μαραντόνα, Γκάρι Λίνεκερ και Γκερντ Μίλερ. Συγκεκριμένα, έγινε ένας από τους τέσσερις πλέον ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει δύο γκολ σε ένα νοκ-άουτ ματς Μουντιάλ στο Αζτέκα, στο πιθανότατα πιο θρυλικό γήπεδο της διοργάνωσης και το μοναδικό που έχει φιλοξενήσει παιχνίδια σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια.
Ντοπιέτα στο Αζτέκα μόνο ο Μπέλιγχαμ και άλλοι τρεις
Ο πρώτος που έβαλε αυτό το... κατόρθωμα στο βιογραφικό του ήταν ο Γκερντ Μίλερ το 1970 στην ήττα της Δυτικής Γερμανίας από την Ιταλία στον ημιτελικό. Ακολούθησε, φυσικά, ο μυθικός Μαραντόνα, που το έκανε δις το 1986: απέναντι στην Αγγλία, με το «χέρι του Θεού» και το «γκολ του αιώνα», αλλά και στο Βέλγιο.
Στο ίδιο Μουντιάλ, δύο παιχνίδια σε ένα ματς της Αγγλίας πέτυχε και ο Γκάρι Λίνεκερ. Συγκεκριμένα στη νίκη με 3-0 επί της Παραγουάης στο πλαίσιο της φάσης των «16».