Άγρια επεισόδια εκτυλίχθηκαν μεταξύ οπαδών της Τσέλσι και της Μπέτις, πριν τον τελικό του Conference League στο Βρότσλαβ, με τον Πολωνό πρόεδρο, Ντόναλντ Τουσκ, να προειδοποιεί πως δεν πρόκειται να ανεχτεί τη βία.
Οι πολωνικές αρχές προειδοποίησαν ότι θα καταπολεμήσουν σκληρά τη βία, μετά τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Τσέλσι και της Μπέτις που ξεκίνησαν χθες και συνεχίστηκαν σήμερα, στους δρόμους του Βρότσλαβ, που θα φιλοξενήσει απόψε (28/5-22:00) τον τελικό του Conference League. Πλάνα στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν οπαδούς στο κέντρο της πόλης, να πετάνε καρέκλες ο ένας στον άλλο και να συμμετέχουν σε συμπλοκές.
«Μηδενική ανοχή στη βία στους δρόμους μας!», έγραψε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ στο X.
«Ευχαριστώ την αστυνομία για τις αποφασιστικές ενέργειές της εναντίον των χούλιγκαν με τις φανέλες της Τσέλσι και της Μπέτις στο Βρότσλαβ. Σας προειδοποιούμε: αν χρειαστεί, η αστυνομία θα είναι ακόμη πιο αδίστακτη σήμερα!»
Η αστυνομία της Πολωνίας είπε ότι όλοι μπορούσαν να αισθάνονται ασφαλείς χάρη στην μεγάλη αστυνομική παρουσία.
Παρόμοιο σκηνικό διαδραματίστηκε και στον τελικό του Europa League, μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τότεναμ, με τους οπαδούς των ομάδων να συγκρούνται πριν από τον αγώνα στο Μπιλμπάο.