Ο ΠΑΟΚ, αν και προηγήθηκε με τον Γιακουμάκη, δεν άντεξε και ηττήθηκε με 3-1 από τη Θέλτα, στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League.
Η Θέλτα φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο Balaidos, με το πρώτο τέταρτο στο ματς να μην έχει κάποια ιδιαίτερη φάση, μέχρι και το 17', όταν ο Μινγκέθα έδωσε την κάθετη, ο Αλόνσο έκανε το σουτ και ο Παβλένκα με μία σωτήρια επέμβαση κράτησε όρθιους τους Θεσσαλονικείς.
Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, είχε μία καλή στιγμή στο 26' με το σουτ του Ντεσπόντοφ, η μπάλα όμως κόντραρε στον Μινγκέθα κι έφυγε σε πλάγιο.
Η Θέλτα έγινε επικίνδυνη στο 34', με τον Ρουέδα να κάνει το πλασέ από τα δεξιά, όμως ο Παβλένκα με νέα εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 0-0.
Ωστόσο στο 37' η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με ωραία ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ από αριστερά, ο Ράντου απέκρουσε, όμως ο Γιακουμάκης ήταν εκεί για να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 0-1.
Η χαρά για τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν κράτησε πολύ, καθώς επέτρεψε στη Θέλτα να πάρει τον έλεγχο και να απαντήσει στο 45+2', όταν ο Μινγκέθα έβγαλε μία ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Άσπας πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 1-1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 53' ο Σβένμπεργκ έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε ο Παβλένκα, όμως ο Ιγκλέσιας στην επαναφορά με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην εστία για το 2-1.
Στο 63' ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή με το ωραίο σουτ του Κωνσταντέλια εκτός περιοχής, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ράντου.
Η Θέλτα στη συνέχεια τριπλασίασε τα τέρματά της, με τον Σβέντμπεργκ να βγαίνει τετ α τετ με τον Παβλένκα και να γράφει το 3-1.
Οι Θεσσαλονικείς στο 81' είχαν μία μεγάλη ευκαιρία, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα και την κεφαλιά πήρε ο Τσάλοφ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι και το σκορ παρέμεινε 3-1 μέχρι και το φινάλε.
ΘΕΛΤΑ (Κλαούντιο Ζιραλδές): Ράντου, Φερνάντεζ, Στάρφελτ, Αλόνσο, Ρουέντα (83’ Χάβι Ροντρίγκεζ), Νταμιάν Ροντρίγκεζ, Μοριμπά, Μινγκουέθα (67’ Ντομίνγκεζ), Άσπας (74’ Σαραγόσα), Ιγκλέσιας (67’ Ζουτγκλά), Σβέντμπεργκ (74’ Ντουράν)
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Σάστρε, Βολιάκο (74’ Κεντζιόρα), Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (61’ Μεϊτέ), Οζντόεφ, Καμαρά (70’ Τάισον), Ντεσπόντοφ (70’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης (61’ Τσάλοφ)
Η βαθμολογία του Europa League
1. Ντινάμο Ζάγκρεμπ 6
2. Μίντιλαντ 6
3. Άστον Βίλα 6
4. Μπράγκα 6
5. Λιόν 6
6. Λιλ 6
7. Πόρτο 6
8. Πλζεν 4
------------------------
9. Μπέτις 4
10. Φράιμπουργκ 4
11. Φερεντσβάρος 4
12. Παναθηναϊκός 3
13. Θέλτα 3
14. Βασιλεία 3
15. Ρόμα 3
16. Γκόου Αχέντ Ιγκλς 3
17. Μπραν 3
18. Γκενκ 3
19. Γιουνγκ Μπόις 3
20. Φενέρμπαχτσε 3
21. Λουντογκόρετς 3
22. Στουρμ Γκρατς 3
23. Στουτγκάρδη 3
24. FCSB
-------------------------
25. Νότιγχαμ 1
26. Ερυθρός Αστέρας 1
27. Μπολόνια 1
28. ΠΑΟΚ 1
29. Σέλτικ 1
30. Μακάμπι Τελ Αβίβ 1
31. Νις 0
32. Ρέιντζερς 0
33. Ουτρέχτη 0
34. Ζάλτσμπουργκ 0
35. Φέγενορντ 0
36. Μάλμε 0