Έκτακτη συνάντηση των αρχηγών για τον αγώνα Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι - iefimerida.gr

Έκτακτη συνάντηση των αρχηγών για τον αγώνα Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι

Έκτακτη συνάντηση των αρχηγών για τον αγώνα Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι
Έκτακτη συνάντηση των αρχηγών για τον αγώνα Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H UEFA εχθές έδωσε κατ' εξαίρεση άδεια σε La Liga και Serie A, να διεξαγάγουν δύο αγώνες αυτή τη σεζόν εκτός των εθνικών τους συνόρων.

Αν και πρόκειται για μια εφάπαξ άδεια που δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει προηγούμενο, όπως τονίζει ρητά η διοικητική αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η ένωση Ισπανών παικτών (AFE) έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των ομάδων της La Liga για να συζητήσουν το γενικό ζήτημα των διεθνών αγώνων, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα AS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει εκείνη που έλαβε η AFE στις 21 Αυγούστου, όταν η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) υπέβαλε επίσημο αίτημα στην UEFA για να διεξαχθεί ο αγώνας Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι, στις 20 Δεκεμβρίου. Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των παικτών, έχοντας προηγουμένως εκδώσει δήλωση που αντιτίθεται στην πρωτοβουλία. Η AFE θα ξεκινήσει νέα διαβούλευση για το θέμα αυτό με τους αρχηγούς των 20 ομάδων της κορυφαίας ισπανικής κατηγορίας.

Σε εκείνη την περίπτωση, η απάντηση των παικτών ήταν ομόφωνη: κατηγορηματική απόρριψη της πιθανότητας διεξαγωγής επίσημων αγώνων εκτός Ισπανίας, καθώς η La Liga ούτε τους είχε συμβουλευτεί ούτε τους είχε ενημερώσει. Η ένωση, με πρόεδρο τον Νταβίντ Αγκάνθο, είχε ζητήσει από την UEFA να συμπεριληφθεί στη διαδικασία διαβούλευσης που ανακοινώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, πριν από την τελική απόφαση. Όμως, ούτε επικοινωνία υπήρξε ούτε απάντησε έλαβε.

Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της FIFA, αλλά εν τω μεταξύ, η AFE, η οποία προετοιμάζει μια έκτακτη συνάντηση που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ήδη σήμερα ή εντός αυτής της εβδομάδας, έχει ήδη λάβει αρκετές άμεσες καταγγελίες από παίκτες της La Liga. Γι΄ αυτόν τον λόγο, η ένωση θα ρωτήσει τους αρχηγούς αν σκοπεύουν να διατηρήσουν την αντίθεσή τους και πώς σκοπεύουν να απαντήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Oι παίκτες αισθάνονται ότι δεν έχουν εισακουστεί από κανέναν ποδοσφαιρικό οργανισμό

Στη συνάντηση του Αυγούστου, η οργή ήταν εμφανής: οι παίκτες χαρακτήρισαν ως «ασέβεια» το γεγονός ότι ούτε η La Liga ούτε η RFEF έλαβαν υπόψη τη γνώμη τους κατά την προετοιμασία του σχεδίου και στο αίτημα προς την UEFA. Επιπλέον, ο πρόεδρος Αγκάνθο ήταν πάντα πολύ σαφής επί του θέματος: «Ο Τέμπας (σ.σ. πρόεδρος της λίγκας) πρέπει να κρύβει κάτι αν δεν παρέχει πληροφορίες για τον αγώνα». 

Τώρα, οι παίκτες αισθάνονται ότι δεν έχουν εισακουστεί από κανέναν ποδοσφαιρικό οργανισμό, από τη La Liga μέχρι την UEFA, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή, δεν αποκλείεται ορισμένοι, αν όχι όλοι οι παίκτες, να αρνηθούν να αγωνιστούν στον αγώνα Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UEFA La Liga Serie A
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ