Λιονέλ Σκαλόνι: «Πολύ δύσκολο να μην κλάψω στο τελευταίο παιχνίδι του Μέσι -Αξίζει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα» [βίντεο] - iefimerida.gr

Λιονέλ Σκαλόνι: «Πολύ δύσκολο να μην κλάψω στο τελευταίο παιχνίδι του Μέσι -Αξίζει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα» [βίντεο]

Ο Λιονέλ Σκαλόνι μετά την ήττα της Αργεντινής από την Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ 2026
Ο Λιονέλ Σκαλόνι μετά την ήττα της Αργεντινής από την Ισπανία στον τελικό του Μουντιάλ 2026 / Φωτογραφία / AP
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΙΣΤΑΣ

Ο Λιονέλ Σκαλόνι κλήθηκε να μιλήσει ενόψει του τελευταίου παιχνιδιού του Μέσι με την φανέλα της Αργεντινής, τονίζοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μην κλάψει.

Κατά την διάρκεια της διακοπής των διεθνών ομάδων της FIFA, η εθνική Αργεντινής θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες. Ο τελευταίος από αυτούς θα είναι στις 7 Οκτωβρίου, με αντίπαλο το Μπενίν, σε ένα παιχνίδι με ιστορικό χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό γιατί θα είναι η τελευταία φορά που ο Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί με την φανέλα της χώρας του, με το κλίμα να αναμένεται ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο.

Ενόψει του αποχαιρετιστήριου αγώνα του «Pulga» μίλησε και ο Λιονέλ Σκαλόνι. Ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε ότι θα τού είναι πολύ δύσκολο να μην κλάψει, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο Αργεντινός θρύλος αξίζει να πάρει την «Χρυσή Μπάλα» του 2026.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λιονέλ Σκαλόνι για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι

«Είναι το παιχνίδι του, το αξίζει και είμαι προνομιούχος που είμαι μέρος αυτού, ώστε να μπορεί να αποχαιρετήσει όπως του αξίζει, όπως θέλει. Για τον κόσμο, είναι κάτι ξεχωριστό… για τον κόσμο του ποδοσφαίρου, το να τον βλέπει για τελευταία φορά με τη γαλανόλευκη φανέλα θα κάνει πολύ δύσκολο να μην κλάψει εκείνη την ημέρα, οπότε είναι προνόμιο να βρίσκομαι εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας παίκτης σαν κι αυτόν το αξίζει, και προσωπικά έκανα το καθήκον μου επειδή θέλω να είμαι στο αντίο του. Δεν ξέρω αν θα είμαι εκεί αργότερα, αλλά όλοι πιέσαμε για να μπορέσει να παίξει σε αυτόν τον αγώνα. Αν αξίζει έναν φόρο τιμής, θα πρέπει να γίνει τώρα, γιατί αργότερα… η μαγεία δεν είναι η ίδια μετά από λίγο καιρό, και αυτή είναι η στιγμή για να νιώσει αυτή την στοργή».

Σε ότι αφορά την «Χρυσή Μπάλα», ανέφερε ότι ο Λιονέλ Μέσι την άξιζει.

«Η απάντηση είναι προφανής. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να προσθέσουμε. Είτε πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη είτε για τον πρώτο σκόρερ, έχει ήδη έναν κάτοχο. Τα στατιστικά το λένε. Όπως λένε τα κορίτσια, δεν νομίζω ότι ανησυχεί πολύ γι' αυτό. Είναι συγκεντρωμένος στο να παίξει αυτόν τον αγώνα και να τον απολαύσει με τους οπαδούς του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, μίλησε και για την ανανέωση του συμβολαίου του με την εθνική Αργεντινής.

«Σίγουρα θέλω να είμαι εδώ, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε, πρέπει να καθίσω με τον πρόεδρο. Μετά από ένα τόσο συναισθηματικά φορτισμένο τουρνουά, υπάρχει πάντα η ανάγκη να ξανασκεφτούμε τα πράγματα, και, λοιπόν, θα καθίσουμε και θα δούμε.

Δεν έχω καθίσει ακόμα να μιλήσω με τον πρόεδρο. Επρόκειτο να τον συναντήσω χθες, αλλά δεν μπόρεσα επειδή έπρεπε να πάω στον οδοντίατρο. Τώρα είναι στην Παραγουάη και θα καθίσουμε σύντομα. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ