Champions League: Η Σίτι πήρε το τρίποντο κόντρα στη Νάπολι των 10 παικτών -Νίκες για Μπάρτσα, Σπόρτινγκ και Άιντραχτ - iefimerida.gr

Champions League: Η Σίτι πήρε το τρίποντο κόντρα στη Νάπολι των 10 παικτών -Νίκες για Μπάρτσα, Σπόρτινγκ και Άιντραχτ

Μάντσεστερ Σίτι - Νάπολι
Μάντσεστερ Σίτι - Νάπολι / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεαματικά έπεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής στη League Phase του Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε τη Νάπολι στο Έτιχαντ, με την πρωταθλήτρια της Serie A να μένει από το 21ο λεπτό με 10 παίκτες μετά την κόκκινη στον Ντι Λορέντσο.

Στο 25' ο Ράιντερς έκανε τη σέντρα, ο Χάαλαντ πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε να πιέζει, όμως ο Μίλινκοβιτς Σάβιτς είπε «όχι», πρώτα στο σουτ του Ρόδρι από την άκρη της περιοχής στο 38' και έπειτα στην κεφαλιά του Ο' Ράιλι, ενώ στο 45', ο Ράιντερς απείλησε την αντίπαλη εστία με κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από το τέρμα.

Με ευκαιρία από τον Φόντεν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους «πολίτες», αλλά το σουτ κατέληξε εκτός εστίας. Το γκολ που έψαχνε τόσο η Σίτι ήρθε στο 56', όταν ο Φόντεν έκανε μία εξαιρετική ψηλή πάσα για τον Χάαλανυ και ο Νορβηγός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο Έτιχαντ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 65' διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ντοκού, με τον 23χρονο να προσπερνάει τον Μποκέμα και να κάνει το πλασέ για το 2-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νιούκαστλ - Μπαρτσελόνα

Στο Σεντ Τζέιμς Παρκ η Νιούκαστλ φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 5ο λεπτό από πλευράς γηπεδούχων. Ο Ελάνγκα έκανε το γύρισμα, ο Γκόρντον όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Στο 24' ο Ελάνγκα έκανε τη σέντρα, ο Μπαρνς πήρε τη μπάλα, έκανε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Γκαρθία δεν του επέτρεψε να τον νικήσει. Αν και η Νιούκαστλ συνέχισε την πίεση, οι Καταλανοί κατάφεραν να ανακτήσουν την κατοχή και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με 0-0.

Η Νιούκαστλ απείλησε στο 54' , όταν ο Τονάλι επιχείρησε ένα σουτ από την άκρη της περιοχής, αλλά ο Γκαρσία ήταν σε ετοιμότητα. Η Μπαρτσελόνα δεν άργησε να απαντήσει, καθώς τέσσερα λεπτά μετά, ο Κουντέ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ράσφορντ πήρε την κεφαλιά για το 0-1.

Ο Άγγλος επιθετικός «πάτησε γκάζι» και με ένα υπέροχο γκολ έξω από την περιοχή 67' πέτυχε και δεύτερο γκολ για την Μπαρτσελόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 90ο λεπτό η Νιούκαστλ μείωσε με τον Γκόρντον που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό γράφοντας το 1-2, ωστόσο παρά τα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων, οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Καϊράτ Αλμάτι

Η ομάδα από το Καζακστάν ταξίδεψε μέχρι τη Λισαβόνα για την 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Η Σπόρτινγκ κέρδισε πέναλτι στο 20', όταν ο Μρίνσκι έριξε κάτω τον Σουάρες, ο Χιούλμαντ εκτέλεσε αλλά αστόχησε και έχασε την ευκαιρία για το 1-0.

Οι Πορτογάλοι όμως βρήκαν το γκολ στο 44' με το απίθανο σουτ του Τρινκάο έξω από την περιοχή, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Απανωτά ήταν τα χτυπήματα στο δεύτερο μέρος για την Καϊράτ. Στο 65' ο Τρινκάο πέτυχε το δεύτερο γκολ, στο 67' ο Άλισον Σάντος έγραψε το 3-0 και μέσα σε ένα λεπτό ο Γκέντα με μία όμορφη ατομική ενέργεια έκανε το 4-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 86', οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πρώτο τους γκολ στο Champions League με το φοβερό σουτ του Σάντος και το ματς έληξε με 4-1.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης -Γαλατασαράι

H Άιντραχτ υποδέχτηκε την πρωταθλήτρια Τουρκίας, η οποία χρειάστηκε 8 λεπτά για να ανοίξει το σκορ στην Φρανκφούρτη.

Μία σειρά λαθών της άμυνας των Γερμανών, επέτρεψαν στον Αγκούν να κάνει το 0-1, ωστόσο μετά από αρκετή ώρα και στο 37', η Άιντραχτ απάντησε με τον Ντόαν και έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 45+2' οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή. O Μπούρκαρντ έβγαλε τη σέντρα από δεξία, η μπάλα βρήκε τον Ουζούν ο οποίος έκανε ωραία το γύρισμα και το 2-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Σαϊμπί με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-1 για την Άιντραχτ.

Συνέχισε από εκεί που το άφησε η Άιντραχτ και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 66΄ο Μπράουν έδωσε στον Μπούρκαρτ ο οποίος νίκησε τον Τσακίρ για το 4-1, ενώ το πάρτι συνεχίστηκε και στο 75', με τον Κνάουφ να διαμορφώνει και το τελικό 5-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ