Ο τραυματισμός του άτυχου Γιάννη Κωνσταντέλια έχει προκαλέσει κύμα ανησυχίας στη Ντόρτμουντ και είναι από τα πρώτα θέματα που φιγουράρουν στα μέσα της Γερμανίας.
Τη στιγμή που άπαντες στη Ντόρτμουντ αναμένουν με... κομμένη την ανάσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Γιάννη Κωνσταντέλια υπό το φόβο της ρήξης χιαστού, κορυφαία αθλητικά σάιτ της Γερμανίας έχουν πρώτο θέμα τον Έλληνα μεσοεπιθετικό που πρώτα σκόραρε και μετά τραυματίστηκε στον αγώνα με το Αμβούργο.
«Πάγωσαν» με Κωνσταντέλια στην Ντόρτμουντ -Φόβοι για ρήξη χιαστού
Πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ ο Κωνσταντέλιας
Μεγάλη είναι η αγωνία στις τάξεις της Ντόρτμουντ για την κατάσταση του Γιάννη Κωνσταντέλια. Μάλιστα, τόσο ο αθλητικός διευθυντής Όλε Μπουκ όσο και ο γενικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Λαρς Ρίκεν, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους στις δηλώσεις που παραχώρησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».
Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται και στην έκταση που έχει πάρει το θέμα στα γερμανικά Μέσα. Ο τραυματισμός του Κωνσταντέλια έγινε άμεσα πρώτο θέμα σε κορυφαία αθλητικά sites της χώρας, όπως η Bild, η Welt, το γερμανικό Sky Sport και το Sport.de, ενώ ψηλά στην επικαιρότητα βρίσκεται και στο Kicker.
Η στιγμή του τραυματισμού του Κωνσταντέλια
Το ρολόι έδειχνε το 51ο λεπτό όταν ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε να κλέψει την μπάλα από ποδοσφαιριστή του Αμβούργου στο αντίπαλο μισό. Στην προσπάθειά του, το αριστερό του γόνατο γύρισε και ο ίδιος έπεσε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο.
Το ιατρικό επιτελείο της Ντόρτμουντ έσπευσε άμεσα κοντά του, πραγματοποιώντας τον απαραίτητο έλεγχο στο γόνατό του και ειδικότερα στους συνδέσμους. Ο 22χρονος άσος παρέμεινε στο έδαφος για περίπου δύο λεπτά, πριν καταφέρει να σηκωθεί.
Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει στο παιχίδι. Υποβασταζόμενος από μέλη του ιατρικού επιτελείου, αποχώρησε περπατώντας από τον αγωνιστικό χώρο, με την εικόνα του να προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
Κι όλα αυτά νωρίτερα είχε σκοράρει και πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που έσπευσαν να κάνουν λόγο για... μάτι μιας και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του και το ντεμπούτο του στην Bundesliga κυλούσε με τον πλέον ιδανικό τρόπο προτού επισκιαστεί από τον τραυματισμό.
Μπουκ: «Ανησυχούμε για σοβαρό τραυματισμό»
Ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Όλε Μπουκ, μιλώντας στο Sky Sport, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση του Κωνσταντέλια. «Πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σήμερα, αλλά σίγουρα ανησυχούμε για έναν σοβαρό τραυματισμό. Τώρα θα ξεκινήσουν οι διαγνωστικές εξετάσεις.
Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο, φυσικά, αλλά είμαστε και ανήσυχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος πως ο τραυματισμός αφορά τον χιαστό, ο Μπουκ ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή η ανησυχία υπάρχει».
Ρίκεν: «Φοβόμαστε το χειρότερο»
Ακόμη πιο ανησυχητικός ήταν ο Λαρς Ρίκεν, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των εξετάσεων που αναμένονται την Κυριακή. «Θα μπορούσα ακόμα να πω ότι αύριο περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης και ελπίζουμε για το καλύτερο.
Αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής, στην πραγματικότητα φοβόμαστε το χειρότερο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ντόρτμουντ.