Η Σλοβακία «λύγισε» τα αδέλφια Τσιτσιπά, πήρε το διπλό και έκανε το 2-1 στις νίκες απέναντι στην Ελλάδα στο Davis Cup - iefimerida.gr

Η Σλοβακία «λύγισε» τα αδέλφια Τσιτσιπά, πήρε το διπλό και έκανε το 2-1 στις νίκες απέναντι στην Ελλάδα στο Davis Cup

Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα της Ελλάδας στο Davis Cup
Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς σε αγώνα της Ελλάδας στο Davis Cup / Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σλοβακία πήρε ξανά το προβάδισμα απέναντι στην Ελλάδα στο Davis Cup, καθώς οι Λούκας Ποκόρνι και Μίλος Κάρολ επικράτησαν με 2-0 σετ των Στέφανου και Πέτρου Τσιτσιπά.

Ποκόρνι και Κάρολ επιβλήθηκαν με 7-6(4), 6-3 και έδωσαν ξανά το προβάδισμα στη Σλοβακία στο tie του Κόσιτσε. Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον νίκη στο επόμενο μονό για να μείνει ζωντανή στη σειρά με με τον Στέφανο Τσιτσιπά να καλείται να «λυγίσει» τον Άλεξ Μόλτσαν στη μεταξύ τους «μονομαχία» στο μονό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Σλοβάκοι πήραν το πρώτο σετ στο tie break και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του ελληνικού διδύμου στο δεύτερο. Με αυτό το αποτέλεσμα, έκαναν το 2-1 στη σειρά και χρειάζονται πλέον μία ακόμη νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα Qualifiers του Davis Cup το 2027.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για την Ελλάδα

Λίγο πριν από την έναρξη του διπλού, ο Πέτρος Τσιτσιπάς πήρε τη θέση του Στέφανου Σακελλαρίδη στην ελληνική σύνθεση. Ο Σακελλαρίδης, ο οποίος είχε αγωνιστεί και το Σάββατο, δεν είχε ξεπεράσει πλήρως την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες ημέρες και έτσι αποφασίστηκε η αντικατάστασή του. Το ελληνικό δίδυμο στάθηκε ανταγωνιστικά στο πρώτο σετ, όμως οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά.

Το κρίσιμο χαμένο tie break για την Ελλάδα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με απόλυτη ισορροπία, κρατώντας το σερβίς τους και πηγαίνοντας χέρι-χέρι στο σκορ. Η Ελλάδα πήρε αρκετές φορές το προβάδισμα, φτάνοντας στο 0-1, το 1-2 και το 2-3, όμως οι Σλοβάκοι απαντούσαν άμεσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 4-4 αποτύπωνε πλήρως την εικόνα του αγώνα, με καμία από τις δύο πλευρές να μπορεί να ξεφύγει. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχε πολύ καλή παρουσία και μαζί με τον Στέφανο έφτασαν στο 4-5 με love game. Οι Ποκόρνι και Κάρολ, ωστόσο, αντέδρασαν ξανά και ισοφάρισαν σε 5-5.

Η Ελλάδα πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 5-6, όμως οι Σλοβάκοι κράτησαν το σερβίς τους και έστειλαν το σετ στο tie break. Εκεί, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο αποτελεσματικοί. Πήραν το tie break με 7-4 και μαζί το πρώτο σετ, έπειτα από περίπου 50 λεπτά αγώνα.

Breaks και λάθη έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Σλοβακίας

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα. Οι Ποκόρνι και Κάρολ κράτησαν το σερβίς τους με love game και στη συνέχεια πέτυχαν break, παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα 2-0.

Το ελληνικό δίδυμο αντέδρασε άμεσα, απαντώντας με break και μειώνοντας σε 2-1. Στη συνέχεια, οι Έλληνες τενίστες κράτησαν το σερβίς τους για το 2-2, όμως η συνέχεια ανήκε στους Σλοβάκους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γηπεδούχοι έκαναν νέο break για το 4-2, μάλιστα με love game, και στη συνέχεια υπερασπίστηκαν το σερβίς τους για να φτάσουν στο 5-2. Η ελληνική πλευρά έκανε αρκετά λάθη στα κρίσιμα σημεία, γεγονός που έδωσε στους Σλοβάκους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς κράτησαν δύσκολα το σερβίς τους και μείωσαν σε 5-3, όμως η προσπάθεια για ανατροπή σταμάτησε εκεί. Οι Ποκόρνι και Κάρολ κράτησαν το δικό τους σερβίς, έφτασαν στο 6-3 και ολοκλήρωσαν τη νίκη τους με 2-0 σετ.

Τώρα η Ελλάδα παίζει την παραμονή της στο tie

Με τη Σλοβακία να προηγείται πλέον με 2-1, η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο για άλλη απώλεια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να αντιμετωπίσει τον Άλεξ Μόλτσαν στο επόμενο μονό, με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και να τη στείλει σε πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι.

Εφόσον χρειαστεί πέμπτο ματς, ο Στέφανος Σακελλαρίδης αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Νόρμπερτ Γκόμπος. Η πρόκριση, επομένως, παραμένει ανοιχτή, με την Ελλάδα να χρειάζεται δύο συνεχόμενες νίκες για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Ποκόρνι/Κάρολ - Τσιτσιπάς/Tσιτσιπάς 7-6(4), 6-3
Άλεξ Μόλτσαν - Στέφανος Τσιτσιπάς
Νόρμπερτ Γκόμπος - Στέφανος Σακελλαρίδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ