Μετά την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον η Άρσεναλ κρατά στα χέρια της τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Premier League. Απλά... πρέπει να σώσει την «μισητή» Τότεναμ για να τον κατακτήσει!
Ο Μίκελ Αρτέτα θέλει να δει τους παίκτες του να παίρνουν μόνο νίκες ως το τέλος της Premier League. Μιας και μόνο έτσι θα έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες, ώστε να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.
Από την άλλη οι φίλοι των «κανονιέρηδων» επιθυμούν να αντικρίσουν τη μισητή γειτόνισσα, Τότεναμ, να υποβιβάζεται. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσουν την επόμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ που θα γίνει την Κυριακή (10/5).
Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι και Γουέστ Χαμ δεν βάζουν μόνο φωτιά στο Λονδίνο, αλλά και σε όλη την Premier League
Οι επόμενες αγωνιστικές στην Premier League είναι πέρα ως πέρα κρίσιμες. Όχι μόνο για το ποιο θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Αλλά και για το ποιες ομάδες δεν θα βρίσκονται στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν.
Ωστόσο, οι... Θεοί του ποδοσφαίρου έφεραν το Λονδίνο στο επίκεντρο. Μιας και δεν είναι μόνο η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Άρσεναλ που μπορεί να κρίνει πολλά για τη μάχη του τίτλου και του υποβιβασμού. Είναι και αυτή μεταξύ των Τσέλσι και Τότεναμ στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος που θα γίνει την Κυριακή (17/5).
Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να... φρενάρουν την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, χάνοντας εντός έδρας με σκορ 3-0 για το αγγλικό πρωτάθλημα και με σχετική άνεση στα μέσα του Απριλίου. Όμως, η κόντρα τους με την Τότεναμ όχι μόνο είναι μεγάλη, αλλά και ευρέως γνωστή με τους φίλους των «μπλε» να σκέφτονται ήδη ότι θα είναι εκείνοι που θα... ρίξουν τους «πετεινούς» κατηγορία και πόσο μάλλον δε μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Επίσης, η Άρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από την Κρίσταλ Πάλας με τους παίκτες του Γκλάσνερ να είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στον τελικό του Conference League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Αλλά μπορεί και με πιθανή νίκη ή ήττα του να διαδραματίσουν πολύ μεγάλο ρόλο στο που θα πάει το πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η Πάλας είναι ο... ρυθμιστής, καθώς πέρα με την Άρσεναλ «χρωστάει» και ένα παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Σέλχουστ Παρκ».
Premier League: Η Άρσεναλ δεν θέλει να... χάσει με τίποτα την Τότεναμ
Κακά τα ψέματα. Σε μία πρώτη ανάγνωση οι πιο πολλοί φίλοι της Άρσεναλ θέλουν να δουν την Τότεναμ να υποβιβάζεται. Να πέφτει κατηγορία και γενικότερα να περνάει δύσκολες στιγμές. Όμως, αν αφήσει κανείς απ' έξω τη μεγάλη αυτή κόντρα τότε θα δει ότι οι «κανονιέρηδες» πρέπει να... παρακαλάνε για την παραμονή της Τότεναμ στην Premier League.
Και αυτό γιατί οι γείτονές τους τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν μπορούν να τους κοντράρουν, αλλά χάνουν από εκείνους εντός και εκτός έδρας. Αυτό συνέβη τη σεζόν 2025-2026. Αλλά και την προηγούμενη με τον Μίκελ Αρτέτα να βλέπει τους παίκτες του να έχουν το 2/2. Οπότε αγωνιστικά σίγουρα η Άρσεναλ δεν θέλει να χάσει μία ομάδα που την... έχει.
Παράλληλα, η Τότεναμ έκανε δύο πολύ μεγάλες χάρες σε αυτή. Μιας και στο γήπεδό της κράτησε τη Μάντσεστερ Σίτι στο 2-2, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με σκορ 2-0, ενώ στο «Έτιχαντ» το σύνολο του Τόμας Φρανκ ήταν αυτό που έφυγε με τη νίκη και σκορ 2-0. Οπότε οι φίλοι της Άρσεναλ σίγουρα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν και να καταλάβουν ποιο είναι το συμφέρον τους.
Η Άρσεναλ μία φορά περίμενε «χάρη» από την Τότεναμ για να κατακτήσει την Premier League, αλλά...
Η Premier League ήταν και παραμένει το κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Όχι μόνο, γιατί έχει τους πιο ακριβούς και τους πιο ποιοτικούς παίκτες του κόσμου μαζεμένους εκεί. Αλλά γιατί όλοι μπορούν να κάνουν... ζημιά σε όλους. Είτε στην αρχή του πρωταθλήματος, είτε στο φινάλε. Δεν υπάρχουν εύκολα ή απλά ματς. Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες.
Το... περίεργο είναι ότι τη σεζόν 2023-2024 η Τότεναμ υποδέχτηκε στην έδρα της τη Μάντσεστερ Σίτι που ήθελε πάση θυσία τη νίκη. Η Άρσεναλ και οι φίλοι της περίμεναν ένα «δώρο» από τη γειτόνισσα, όμως, αυτό δεν ήρθε με το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0 και εν τέλει να κατακτά το πρωτάθλημα.
Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα έχει μείνει στο μυαλό όλων το χαμένο τετ-α-τετ του Σον απέναντι στον Ορτέγκα.