Παπαθεοδώρου: «Θέλω να κριθώ για αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο» - iefimerida.gr

Παπαθεοδώρου: «Θέλω να κριθώ για αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο»

Μάκης Αγγελόπουλος και Ηλίας Παπαθεοδώρου
Μάκης Αγγελόπουλος και Ηλίας Παπαθεοδώρου /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παρουσιάστηκε επίσημα από την ΑΕΚ, με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Χάρη Κουτά στο πάνελ.

Ο 44χρονος τεχνικός ζήτησε να κριθεί μόνο για το έργο του και όχι βάσει του… επωνύμου του, ενώ τόνισε πως απαιτούνται αργά και σταθερά βήματα για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Μάλιστα αναφέρθηκε με «ωμό» ρεαλισμό στις πιθανότητες της «Ένωσης» να απειλήσει… άμεσα το δίπολο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ επανέλαβε την κοινή πρόθεση του ιδίου και της διοίκησης να αναδειχθούν παίκτες που θα ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για:

-τις αντιδράσεις που υπήρχαν αρχικά από τους οργανωμένους: «Θα μπορούσα να πω ότι η δήλωση του προέδρου με καλύπτει, αλλά θα μιλήσω και προσωπικά. Με λένε Παπαθεοδώρου Ηλία και έχω δημιουργήσει την καριέρα και την πορεία μου με βάσει τις δικές μου δυνάμεις. Τα τελευταία δύο χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω ανταγωνιστικά παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ. Παίξαμε παιχνίδια νοκ άουτ και παιχνίδια πρόκρισης, με ένταση. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια η παρουσία μου σαν προπονητή δεν προκάλεσε κάτι αρνητικό και ταυτόχρονα το ίδιο συνέβη από την ομάδα της ΑΕΚ. Ξέρω σε ποιον σύλλογο έχω έρθει, τι εκπροσωπεί, πόσο τον αγαπά ο κόσμος του και το μόνο που θέλω είναι το σεβασμό και να κριθώ γι’ αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο. Επειδή ξαναπέρασα το ίδιο περίπου πράγμα πριν δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ και κατάφερα να αντεπεξέλθω. Εγώ θα δώσω το 100% στον σύλλογο που με τίμησε να γίνω προπονητής και να κριθώ στο γήπεδο. Η κριτική είναι για όλους. Το τι μπορεί να πει ο καθένας ας το αφήσουμε για το τέλος». 

-τη συμφωνία του με την ΑΕΚ: «Είναι πολύ όμορφο και τιμητικό να βρίσκομαι σε αυτό το πάνελ και στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ο τρόπος προσέγγισης και η επιμονή που έδειξε η ομάδα ήταν ο βασικότερος λόγος για να βρίσκομαι εδώ. Θα χρειαστούμε την εμπιστοσύνη, την στήριξη και τον χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και συμφωνήσει. Το κομμάτι της συνεργασίας είναι πρωτεύον και για άλλη μια φορά χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη, στήριξη και χρόνο. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με σιγουριά είναι πως θα δώσουμε το 100% για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ο σύλλογος και να φτάσει εκεί που ονειρευόμαστε». 

-τους στόχους του για την ΑΕΚ: ««Πρώτος στόχος να είμαι μετά από δύο χρόνια εδώ, προσωπικός στόχος. Ταυτόχρονα, επειδή έχουμε κάνει αξιόλογη κουβέντα, έχουμε θέσει τρεις άξονες για να κινηθούμε. Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσει η ομάδα έναν κορμό Ελλήνων γιατί σε σχέση με την δυναμική που έχει ο σύλλογος το ελληνικό στοιχείο δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε. Η ομάδα έχει δύο συμβόλαια, Σάκοτα και Λαρεντζάκη. Υπάρχουν και νέοι και νομίζω ότι χωρίς τον ελληνικό κορμό δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες. Απαιτείται ελληνικό στοιχείο. Ο δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση νέων παικτών. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Η ΑΕΚ θα πρέπει και να έχει αποτελέσματα και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά που αξίζουν ώστε να μεγαλώσουν και αυτοί με την ομάδα. Η διαδικασία που απαιτείται είναι χρονοβόρα, επίπονη και απαιτείται πρόγραμμα. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε στο 100% ποια παιδιά μπορούν να παίξουν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Δεν θα πρέπει να βιαστούμε. Αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά σε ομάδες όπως η ΑΕΚ. Βιαζόμαστε να κρίνουμε και να τελειώσουμε παίκτες. Είναι δύσκολος και σημαντικός στόχος και θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι και να καταλάβουμε πως απαιτείται θυσία. Αν τα καταφέρουμε στη διάρκεια των δύο ετών, στο τέλος θα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε αυτή την επένδυση και να δώσουμε το δικαίωμα στα παιδιά να πρωταγωνιστούν. Ο τρίτος στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Και στο πρωτάθλημα, και στο Κύπελλο, αλλά και στο BCL. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε, απλώς πρέπει να γίνει με πιο γερά θεμέλια. Χρειαζόμαστε καλύτερες βάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν τις έχουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Χρειαζόμαστε να γίνουμε πολύ καλύτεροι». 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-το ρόστερ που παραλαμβάνει: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει κάνει βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια και εγώ έρχομαι εδώ έχοντας γνώση της κατάστασης. Έχουμε να κρατήσουμε πράγματα ακόμη και από την περσινή χρονιά. Ήρθαμε να προσθέσουμε απαραίτητα υλικά. Θεωρώ ότι δεν μπορεί ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ να έχει μια βάση Ελλήνων παικτών και η ΑΕΚ να έχει δύο συμβόλαια. Εκεί θα δώσουμε βάση για να πάμε παραπάνω. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν από την ομάδα. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εμείς το πλάνο. Όλα έγιναν μέσα σε 2-3 μέρες, οπότε δεν έχω μιλήσει ακόμη με κανέναν. Από τη Δευτέρα θα αρχίσουμε τις επαφές μας και θα προχωρήσουμε στη διαδικασία του σχεδιασμού». 

-το στόχο να φέρει τον κόσμο της ΑΕΚ στο γήπεδο: «Είναι ένα θέμα αρκετά σύνθετο. Ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος είναι δύσκολο να μπορεί να υποστηρίξει όλα τα αθλήματα για οικονομικούς λόγους και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Θεωρώ ότι στόχος είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και ο κόσμος, για να τον φέρεις κοντά, εκτός από τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες και τα εμπορικά παιχνίδια, για να έρθει με συνέπεια θεωρώ απαραίτητα τα δύο πράγματα στην αρχή, να ταυτιστεί με παίκτες, να δημιουργήσει είδωλα Ελλήνων παικτών και ταυτόχρονα να δει νέους παίκτες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσεγγίσουμε κι άλλο κόσμο. Η κίνηση της ομάδας να δημιουργήσει τον δικό της χώρο θα προσελκύσει και πιο εύκολα κόσμο και θα δημιουργήσει μια βάση που θα είναι πιο κοντά στην ομάδα». 

-την ανάδειξη νέων παικτών: «Απαιτεί θυσία να δημιουργήσεις και να βγάλεις καινούριους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε με οποιοδήποτε κόστος αυτό να το κάνουμε. Θέλουμε να το υποστηρίξουμε με μεγαλύτερο τρόπο και περισσότερη συνέπεια. Και στον ΠΑΟΚ υπήρχαν νέοι παίκτες και μεγάλοι στόχοι. Τελειώσαμε τη χρονιά με τον Κόνιαρη βασικό γκαρντ, στηρίξαμε τον Χαραλαμπόπουλο και τον Κόνιαρη και αυτό δείχνει τον τρόπο σκέψης μου, Είναι κοινή απόφαση με τη διοίκηση να προσπαθήσουμε έτσι, ώστε να κερδίσουμε πράγματα που θα μεγαλώσουν το σύλλογο πάρα πολύ, από ό,τι μια πρόσκαιρη επιτυχία φέτος». 

-το αν μπορεί να σπάσει το δίπολο των «αιωνίων»: «Το δίπολο για να σπάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί πράγματα που κάποιος να τα διαθέσει και μπορεί όχι. Απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Οι ομάδες αυτές έχουν επενδύσει πολλά και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον δύσκολο να το σπάσεις. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε από χαμηλά προς τα πάνω. Η άποψή μου είναι πως η ΑΕΚ πρώτα θα πρέπει να γίνει τρίτη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Ναι μεν πήρε τίτλους, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει βρεθεί τρίτη συνολικά. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής και ρεαλιστές. Μόνο έτσι θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, βήμα-βήμα για να φτάσουμε να πούμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το δίπολο. Θέλει υπομονή και μεθοδικότητα». 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-το κριτήριο επιλογής παικτών: «Εγώ λέω αυτό που πιστεύω σαν προπονητής. Η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε παίκτες που θα τονώσουν το ελληνικό στοιχείο. Θέλουμε παίκτες που θα είναι τιμή τους να παίζουν στην ΑΕΚ. Θα προτιμήσω έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη, που θα θέλει να έρθει πολύ στην ομάδα, από έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που είτε θα βλέπει την ΑΕΚ σαν να μην υπάρχει μεγάλο κίνητρο. Θέλω παιδιά που θα σέβονται και θα ιδρώνουν και θα αναπτύσσονται μαζί με την ομάδα. Η εξέλιξη είναι όμορφο, η δημιουργία επίσης». 

-το ποιος ευθύνεται που η ΑΕΚ δεν έβγαλε νέους παίκτες: «Θα πω την εμπειρία μου απ' έξω. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στο τέλος. Από την ΑΕΚ έχουν περάσει 4-5 καλοί προπονητές. Δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος. Κάπου φταίνε και οι παίκτες. Οι νεαροί θα πρέπει να παλέψουν πιο πολύ από τον έμπειρο παίκτη. Τα παιδιά αυτά έχουν να παλέψουν με καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Ο περίγυρος είναι τόσο προβληματικός. Παίρνουν ερεθίσματα και ιδέες από τους ατζέντηδες, τους καλοθελητές και αυτό δημιουργεί σύγχυση στο μυαλό τους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει τα παιδιά, θα τα βοηθήσει να φτάσουν στο όριό τους και να βγάλουν το μυαλό τους από τις κακές συνήθειες και τις αδικίες που μπορεί να αισθάνονται. Πρέπει να τους βοηθήσουμε γιατί δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την κατάσταση. Χρειάζεται απ' όλους βοήθεια. Αν η ομάδα της ΑΕΚ δεν καταφέρει να δημιουργήσει κορμό Ελλήνων θα έχει αποτύχει και δεν θα μπορεί να φτάσει στο κάτι παραπάνω. Από το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ εγώ θυμάμαι τον Χατζή, τον Ζήση, τον Ντικούδη. Πλαισιώνονται οι Έλληνες από ποιοτικούς ξένους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει τους Έλληνες και γι’ αυτό δεν συνέχισε την πετυχημένη σεζόν». 

-το αν προτίθεται να κρατήσει ξένους από τον περσινό κορμό: «Κάθε ομάδα που μπορεί να κρατήσει έναν κορμό έχει ένα πλεονέκτημα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι να κρατήσεις έναν ξένο. Υπάρχουν αξιόλογοι ξένοι από πέρυσι. Δεν έχουμε μπει ακόμα σε διαδικασία σχεδιασμού. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι απ αυτούς μπορούν να πράξουν το πλάνο μας. Θέλουμε παίκτες που θέλουν να παίζουν στην ΑΕΚ. Σίγουρα θα τους περιμένω για ένα χρονικό διάστημα». 

-τα συναισθήματά του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ: «Το να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ είναι στόχος, όνειρο και νιώθεις μια μεγάλη επιτυχία να πετύχεις κάτι. Σε ανθρώπινο επίπεδο υπήρξε μια επαφή και ο τρόπος που με προσέγγισαν όλοι στην ομάδα ήταν καθοριστικός παράγοντας να πάρω απόφαση χωρίς δισταγμό. Οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ. Είμαι άνθρωπος της επαφής και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με τεράστια ιστορία, με φιλοδοξίες και όραμα και υπάρχει αυτό το όραμα δημιουργίας. Δημιουργία ενός νέου χώρου. Αυτό το όραμα ήταν εύκολο στην απόφασή μου». 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-το ενδεχόμενο απουσίας του Ολυμπιακού από τη λίγκα: «Είναι ένα πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονο. Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και μια κόντρα που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εμείς που θέλουμε τον ανταγωνισμό και την εξέλιξη, κάθε απώλεια μεγάλων συλλόγων είναι πρόβλημα. Ο καθένας όμως είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του».

Αγγελόπουλος: «Ταιριάζει στον σύλλογο ο Παπαθεοδώρου»

Παρουσία με νόημα ήταν αυτή του Μάκη Αγγελόπουλου στην παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου ως προπονητή της ΑΕΚ. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έδειξε έτσι πως στηρίζει την επιλογή του, καθώς δεν είχε εμφανιστεί ποτέ άλλοτε σε παρουσίαση προπονητή. 

«Καλωσορίζουμε το νέο μας προπονητή. Για τον προπονητή Παπαθεοδώρου δεν μπορώ να πω πολλά. Αυτά που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από χαμηλά. Δεν του χάρισε κανείς τίποτα. Σε όλες τις ομάδες του αυτό που βλέπουμε είναι πως βάζει ταυτότητα στις ομάδες του. Δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να τον κρίνω. Αυτό που μπορώ να πω είναι για τον άνθρωπο Ηλία. Είχαμε πάντα μια συνεργασία λόγω μικρών Εθνικών ομάδων. Είναι δουλευταράς, έχει αποδείξει πως έχτισε μόνος το δρόμο του. Δεν του χάρισε κανείς τίποτα και έχει τα στοιχεία για επιτυχία. Και νομίζω πως έχει την ιδιοσυγκρασία που ταιριάζει στον σύλλογο. Τον καλωσορίζουμε», τόνισε. 

Λίγο αργότερα, ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο στην απόφασή του το έργο του 44χρονου προπονητή με τις μικρές εθνικές ομάδες, το αφεντικό της ΚΑΕ απάντησε: «Η αποτίμηση της αξίας και η αξιοποίηση των νέων έπαιξε ρόλο στην απόφασή μας». 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Κουτάς, τόνισε από τη δική του πλευρά: «Να καλωσορίσω τον Ηλία. Είναι μια σημαντική μέρα. Η ΑΕΚ δείχνει ότι είναι στη φάση να μην υπάρχει κανένα ζήτημα με τον προπονητή. Εύχομαι όλοι να έχουν υγεία και να πρωταγωνιστεί η ομάδα».

Για τις τελευταίες εξελίξεις για τη μετακόμιση της ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων μίλησε ο Μάκης Αγγελόπουλος στο περιθώριο της παρουσίασης του Ηλία Παπαθεοδώρου. «Από την πρώτη στιγμή σχεδόν με το που μπήκαμε στην ΑΕΚ εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα για το γήπεδο. Είναι ευθύνη κάθε διοίκησης να το φτιάχνει από την αρχή. Το είχαμε σαν πρωταρχικό στόχο και αυτό πρέπει να το κάνει κάθε διοίκηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει για την μακροχρόνια μίσθωση στα Λιόσια. Είμαστε σε διαδικασία παράδοσης παραλαβής από την ΕΤΑΔ. Εκκρεμεί μια γραφειοκρατική απόφαση. Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε εξελίξεις ίσως και νωρίτερα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ. 

Όσο για το αν προβληματίζεται για την πρόσβαση των φιλάθλων στο νέο γήπεδο; «Μας απασχολεί το θέμα της προσβασιμότητας. Θα γίνει μια παρέμβαση. Θα υπάρχει μια στάση στον προαστιακό και θα υπάρχει και δημοτική συγκοινωνία που θα πηγαίνει δωρεάν τον κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση με την αττική οδό για τον κόσμο. Μας απασχολεί και ψάχνουμε τρόπους να το λύσουμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Δήμος έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει πάρκα, όπως αυτό της ΑΕΚ, αλλά και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Αυτό εκτιμώ ότι σε βάθος πενταετίας θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Θα είναι πολύ μεγάλη ανάπλαση ενός υποβαθμισμένου δήμου». 

Σχετικά με τα ban της FIBA λόγω οφειλών, είπε: «Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο παρελθόν που είχαν παίξει ρόλο να είναι η ΑΕΚ στα τάρταρα. Προσπαθούμε και εμείς με τον τρόπο μας να τους ταλαιπωρούμε. Υπάρχει περίπτωση παίκτη που δεν έχει παίξει στην ΑΕΚ την τελευταία διετία, όπως είναι ο Ντίξον και ο ατζέντης του διεκδίκησε λεφτά. Εμείς δεν μπορούμε στον κάθε τυχάρπαστο που θέλει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του συστήματος να τον πληρώνουμε. Εμείς τους ταλαιπωρούμε και κερδίζουμε όλες τις υποθέσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επιμονή του στο πλάνο της FIBA έναντι αυτού της Ευρωλίγκας, το οποίο θεωρεί αναξιοκρατικό, εξέφρασε ο Μάκης Αγγελόπουλος στο περιθώριο της παρουσίασης του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ επανέλαβε πως η ευρωπαϊκή συμμετοχή θα πρέπει να κερδίζεται στο γήπεδο κι όχι να εξασφαλίζεται με συμβόλαια.

«Είναι συνειδητή επιλογή μας. Βρισκόμαστε 4,5 χρόνια σε αυτό το χώρο σε μια δύσκολη στιγμή. Εμείς όταν ήρθαμε στο χώρο ήρθαμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα και μετά ήρθαν τα capital controls. Αυτά λύθηκαν φέτος μόλις και επειδή τα συμβόλαια ήταν μεγάλα δεν μπορείς να εξηγήσεις στον ξένο τη διαδικασία. Γνωρίζοντας περισσότερο το χώρο κατάλαβα ότι το κλειστό μοντέλο Ευρωλίγκας δεν οδηγεί πουθενά. Μην το συγκρίνουμε με το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη έχουμε 650 ομάδες που παίζουν. Δεν είναι δυνατόν αυτό το σύστημα να διαφεντεύεται από έξι ομάδες. Η συμμετοχή στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρουσίας στο πρωτάθλημα. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι ένα μπόνους. Ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακού κάνει ένα μπάτζετ ενός έτους στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν να ανταγωνιστείς κάποιον με έσοδα δεκαετίας. Αδικεί το μπάσκετ αυτό και άρα θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε αλλαγές. Το BCL θα αναβαθμιστεί και νομίζω ότι μου φαίνεται πιο υγιής προσέγγιση στον ανταγωνισμό. Όταν ξέρουμε πως σε όποια θέση κι αν τερματίσουν οι αιώνιοι θα παίζουν Ευρωλίγκα, σκοτώνουν τον ανταγωνισμό», τόνισε. 

Σχολιάζοντας την απόφαση του Προμηθέα να παίξει στο Eurocup, ενώ η ΑΕΚ είχε δεχτεί «πόλεμο» όταν είχε πράξει κάτι τέτοιο πριν ταχθεί στην πλευρά της FIBA, είπε: «Πόλεμο δεχτήκαμε όντως. Εμείς είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Μπάουμαν πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος της ομοσπονδίας. Τα πυρά τότε ήταν άσφαιρα, γιατί εμείς είχαμε προχωρήσει σε συμφωνία. Εμείς θέλαμε να παίξουμε σε εκείνη τη διοργάνωση. Θα δούμε η ΕΟΚ πώς θα αντιδράσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ