O Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες, δεν βρήκε όμως το γκολ απέναντι στη Σαχτάρ, με το ματς να λήγει με 0-0, και όλα πλέον θα κριθούν στον δεύτερο αγώνα για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League στην Πολωνία.
Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο ΟΑΚΑ στο 11ο λεπτό, με διπλή ευκαιρία, πρώτα από τον Τετέ και έπειτα με την κεφαλιά του Τουμπά, η οποία όμως πέρασε άουτ.
Στο 17΄η Σαχτάρ είχε μία τεράστια ευκαιρία, με τον Πάλμερ Μπράουν να κάνει το λάθος, επιτρέποντας στον Σαντάνα να περάσει και να σουτάρει, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.
Παναθηναϊκός: Σε καλό δρόμο η υπόθεση του Καλάμπρια
Ο Παναθηναϊκός στο 36΄πέρασε στην αντεπίθεση, ο Τζούρισιτς πάσαρε στον Τετέ, ο οποίος όμως από καλό σημείο σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 45΄οι «πράσινοι» επανήλθαν με διπλή ευκαιρία και ήταν πιο απειλητικοί, πρώτα με το απίθανο σουτ του Πελίστρι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρίζνικ και έπειτα με την κεφαλιά του Πάλμερ Μπράουν, τον οποίο σταμάτησε και πάλι ο κίπερ της Σαχτάρ, διατηρώντας το 0-0.
Στο δεύτερο μέρος, οι «πράσινοι» είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 59΄, όταν ο Τετέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 81' ο Παναθηναϊκός έχασε μία μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Σφιντέρσκι νίκησε τον Μαντβιγένκο, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ρίζνικ απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πελίστρι έδωσε στον Ζααρουρί από αριστερά, εκείνος έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ ήταν για ακόμα μια φορά εκεί.
Στα τελευταία λεπτά, η Σαχτάρ προσπάθησε να βρει το γκολ με τον Σβεντ, αλλά ο Ντραγκόφσκι κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και όλα πλέον θα κριθούν στον επόμενο αγώνα επί πολωνικού εδάφους.
Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος (56′ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τετέ (68′), Τσιριβέγια (56′ Σιώπης), Πελίστρι, Τζούριτσιτς (56′ Τσέριν), Σβιντέρσκι
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Αρντά Τουράν): Ριζνίκ, Τομπάιας, Μπόνταρ, Μαντβιγένκο, Ενρίκε, Οτσερέτκο, Μάρλον (46′ Μπονταρένκο), Σαντάνα (73′ Πεντρίνιο), Σουντάκοφ, Νεβερτόν, Ελίας (73′ Εγκινάλντο, 76′ Σβεντ)