Με χαρακτηριστική άνεση προκρίθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Τόκιο.
Ο Έλληνας ολυμπιονίκης αγωνίστηκε στο Α' προκριματικό γκρουπ και ξεκίνησε τον αγώνα του με πετυχημένο άλμα στα 5,55 μ. Στη συνέχεια άφησε τα 5,70 μ. κι ύστερα πέρασε με την πρώτη τα 5,75 μ., άλμα που του χάρισε το εισιτήριο για τον τελικό.
Τα 5 μέτρα και 75 εκατοστά ήταν το ύψος που κρίθηκε η πρόκριση για τον τελικό, αφού ακριβώς 12 αθλητές το πέρασαν. Χωρίς αποτυχημένη προσπάθεια στον προκριματικό ήταν οι τρεις επικοντιστές του Ολυμπιακού βάθρου, Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), Σαμ Κέντριξ (ΗΠΑ) και φυσικά ο Καραλής, καθώς και ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού το 2023.
Πλέον όλοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15/9 με ώρα έναρξης 14:10, ώρα Ελλάδας. Για τον Καραλή αυτός θα είναι ο πρώτος παγκόσμιος τελικός σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.
Στον προκριματικό δεν τα κατάφερε ο έτερος Έλληνας συμμετέχων, Γιάννης Ρίζος, που πέρασε τα 5,40 μ. αλλά απέτυχε στα 5,55 μ.
