Πριν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον παγκόσμιο αθλητισμό και σταρ του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κάνει μία απρόσμενη εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, συμμετέχοντας σε μια αυστραλιανή ταινία.
Σε ηλικία 16 ετών, ο τότε άγνωστος Γιάννης Αντετοκούνμπο και η μητέρα του, Βερόνικα, εμφανίστηκαν σε μια μικρή σκηνή της ταινίας Dead Europe (2012), σε σκηνοθεσία του Τόνι Κράβιτς και βασισμένη στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα.
Το γύρισμα έγινε εν μέρει στην Αθήνα, όπου ζούσε και η οικογένεια του σταρ του ΝΒΑ, σε κλίμα όμως αβεβαιότητας καθώς ήταν μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ωστόσο η αμοιβή για την συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια, καθώς ο ίδιος και ο αδερφός του, πωλούσαν μικροπράγματα στους δρόμους της Αθήνας για να τα βγάλουν πέρα και να στηρίξουν τους δικούς τους.
Οι δημιουργοί αναζητούσαν πρόσωπα με αυθεντικότητα και έτσι ο «Greek Freak» με τη μητέρα του επιλέχθηκαν να υποδυθούν μια οικογένεια προσφύγων.
Τα λόγια που έπρεπε να πει στην ταινία ως «Giannis Adeto Kunbo», δεν ήταν και πολλά, με τον ρόλο του να περιλάμβανει μόνο δύο ατάκες: «Ησυχία, παρακαλώ, είναι αργά» και «Είναι νεκρή, έφυγε».
Για την ιστορία, η ταινία δίχασε τους κριτικούς και συγκέντρωσε 63% στο Rotten Tomatoes, ενώ αρκετοί την χαρακτήρισαν ως καταθλιπτική.
Μέσα σε έναν χρόνο από την συμμετοχή του στην ταινία, δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ και το 2013 επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς ως η 15η επιλογή, γεγονός που του άνοιξε τον δρόμο για μία τεράστια καριέρα.
Αυτή η μικρή του κινηματογραφική περιπέτεια ξεχάστηκε, μέχρι που ξαναβγήκε στο φως πολλά χρόνια αργότερα από θαυμαστές του.