Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας... δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και εξετάζει το ενδεχόμενο να τον αποδεσμεύσει.
Σε αναζήτηση λύσης για το μέλλον του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου βρίσκεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της «A Bola», με τον Έλληνα διεθνή μέσο να μην βρίσκεται στα πλάνα της πορτογαλικής ομάδας για τη νέα σεζόν.
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού παραμένει προς το παρόν στο ρόστερ των «λιονταριών», ωστόσο η παραμονή του στη Λισαβόνα μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται. Μάλιστα, στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο να λυθεί το συμβόλαιό του.
Η «Α Bola» για Σπόρτινγκ και Αλεξανδρόπουλο
Όπως αναφέρει η «A Bola», ο 24χρονος μέσος αποτελεί την τελευταία εκκρεμότητα στη λίστα των παικτών που η Σπόρτινγκ των Ελλήνων Φώτη Ιωαννίδη, Γιώργο Βαγιαννίδη και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, επιθυμεί να παραχωρήσει.
Ο σύλλογος αναζητά λύση είτε μέσω μεταγραφής είτε μέσω δανεισμού, ενώ, εφόσον δεν προκύψει κάποια πρόταση, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κοινής συναινέσει λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Παρότι ο Έλληνας μέσος έχει δηλωθεί στη λίστα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, δύσκολα αναμένεται να παραμείνει ενεργό μέλος του ρόστερ ή να υπολογιστεί σε μεγάλο βαθμό.
Ο ΟΦΗ, η Τουρκία και οι εναλλακτικές
Το όνομα του Αλεξανδρόπουλου συνδέθηκε το προηγούμενο διάστημα με τον ΟΦΗ, χωρίς όμως η συγκεκριμένη περίπτωση να προχωρήσει.
Παράλληλα, ο διεθνής χαφ βρέθηκε πολύ κοντά στη μετακίνησή του στην Τουρκία για λογαριασμό της Γκεντσλερμπιρλιγκί, όμως η συμφωνία «ναυάγησε» μετά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.
Με τα δεδομένα να παραμένουν ανοικτά, οι Πορτογάλοι θεωρούν την Ελλάδα έναν πιθανό προορισμό για τον 24χρονο, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα από τον αραβικό κόσμο.
Από την επένδυση των 4 εκατ. ευρώ σε δανεισμούς
Η Σπόρτινγκ απέκτησε τον Αλεξανδρόπουλο το καλοκαίρι του 2022 από τον Παναθηναϊκό, καταβάλλοντας περίπου 4 εκατ. ευρώ, με την προοπτική να αποτελέσει τον διάδοχο του Ματέους Νούνιες.
Ωστόσο, η πορεία του στην Πορτογαλία δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν. Ο Έλληνας μέσος κατέγραψε μόλις 14 συμμετοχές με τη φανέλα της Σπόρτινγκ και στη συνέχεια παραχωρήθηκε διαδοχικά ως δανεικός σε Ολυμπιακό, Σταντάρ Λιέγης και Φορτούνα Ντίσελντορφ.
Καμία από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε δεν προχώρησε στην ενεργοποίηση της σχετικής οψιόν αγοράς, με αποτέλεσμα ο Αλεξανδρόπουλος να επιστρέψει στη Λισαβόνα και να βρίσκεται πλέον ξανά στην πόρτα της εξόδου.
Ένας χρόνος ακόμη στο συμβόλαιο
Το συμβόλαιο του Αλεξανδρόπουλου με τη Σπόρτινγκ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027, ωστόσο οι «λιοντάρια» δεν φαίνεται να επιθυμούν να περιμένουν μέχρι τότε και οι αποφάσεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του Έλληνα παίκτη αναμένονται μεγάλο ενδιαφέρον.