Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην Ευρώπη, μετά από 27 χρόνια, παίζοντας εντός έδρας με τη Χοφενχάιμ και φιλοδοξεί να γράψει εκ νέου ιστορία!
Οι παίκτες του ΟΦΗ πήραν ένα ιστορικό «διπλό» κόντρα στον Ολυμπιακό προ ημερών. Αλλά δεν θέλουν να μείνουν μόνο εκεί. Θέλουν να κάνουν... θόρυβο και στην Ευρώπη, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κόντης με δηλώσεις του πριν το εντός έδρας ματς με αντίπαλο τη Χοφενχάιμ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Europa League. Ένα ματς και μία στιγμή που ο κόσμος του Ομίλου περίμενε πολλά χρόνια. 27 για την ακρίβεια.
Ακόμα και έτσι, όμως, ο ΟΦΗ έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Έχει αφήσει το δικό του στίγμα με την αναμέτρηση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης να παραμένει η πιο ιστορική μέχρι και τώρα. Και ας πέρασαν 32 χρόνια! Παρόλα αυτά με το σύνολο του Χρήστου Κόντη τόσο... πεινασμένο για διακρίσεις όλα είναι πιθανά!
ΟΦΗ - Ατλέτικο Μαδρίτης: Αυτή η νύχτα μένει...
Όσα χρόνια και αν περάσουν οι φίλοι του ΟΦΗ θα έχουν να λένε για την ιστορική νίκη με σκορ 2-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 1993-1994. Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Νοεμβρίου 1993. Οι Κρητικοί είχαν χάσει στην έδρα των «ροχιμπλάνκος» με σκορ 1-0. Ωστόσο, πίστευαν ότι θα μπορούσαν στο καυτό «Γεντί Κουλέ» όχι μόνο να βάλουν δύσκολα στους Μαδριλένους. Αλλά να τους νικήσουν.
Όπως και έγινε. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ του Μαχλά και Τσιφούτη. Αυτά τα γκολ ήταν εκείνα που έμελλε να γράψουν μία από τις πιο μεγάλες και πιο ιστορικές νίκες στην ιστορία του Ομίλου. Έτσι, λοιπόν, πέρασε στους «16» του UEFA, όπου αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Μποαβίστα.
ΟΦΗ- Χάιντουκ: Γράφοντας ιστορία
Ο Γιώργος Βλαστός ήταν και παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΟΦΗ. Δεν ξεχώριζε μόνο για την τεχνική του κατάρτιση και για τον τρόπο που είχε για να σκοράρει με τους «μελανόλευκους» αλλά και για τις ηγετικές του ικανότητες, καθώς από τα 18 του κιόλας ήταν ο αρχηγός της ομάδας.
Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΟΦΗ ever ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου του 1986 οι Ηρακλειώτες υποδέχτηκαν την πανίσχυρη, -τότε-, Χάιντουκ Σπλιτ, όπου και επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Γιώργου Βλαστού που είχε κάνει τότε τη διαφορά με το τέρμα του. Ωστόσο, στην Κροατία η ομάδα του Σπλιτ επικράτησε με σκορ 4-0 και πέρασε εκείνη στην επόμενη φάση του UEFA.
ΟΦΗ - Σλάβια Πράγας: Το τελευταίο ραντεβού μέχρι να έρθει το επόμενο
Το ματς του ΟΦΗ με τη Χοφενχάιμ στο Ηράκλειο έχει τη δική του βαρύτητα. Τη δική του σημασία. Οι Κρητικοί παίζουν και πάλι σε τελική -και όχι προκριματική- φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 26 χρόνια. Οπότε σίγουρα αυτή τη στιγμή πολλοί φίλοι των Κυπελλούχων Ελλάδος την είχαν σκεφτεί.
Τα τελευταία παιχνίδια των «μελανόλευκων» στο UEFA ήταν με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας. Η εν λόγω αναμέτρηση δεν πέρασε μόνο στην ιστορία γιατί ήταν η τελευταία, μέχρι και την επόμενη.
Αλλά γιατί έγινε... χαμός με τα γκολ με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 2-2 με τους Τσέχους να παίρνουν την πρόκριση στη ρεβάνς.