Ο Παπανικολάου δίπλα στην Εθνική ποδοσφαίρου: «Να αλλάξει το τσιπάκι, να βλέπουμε το θετικό, όχι το αρνητικό» - iefimerida.gr

Ο Παπανικολάου δίπλα στην Εθνική ποδοσφαίρου: «Να αλλάξει το τσιπάκι, να βλέπουμε το θετικό, όχι το αρνητικό»

Ο Κώστας Παπανικολάου
Ο Κώστας Παπανικολάου / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την νίκη της Ελλάδας και την πρόκριση στα ημιτελικά του EuroBasket 2025, o Kώστας Παπανικολάου μίλησε όχι μόνο για το σημερινό ματς, αλλά και για το χθεσινό της Εθνικής ποδοσφαίρου και την κριτική που αυτή δέχεται στα social media.

H ομάδα του Βασίλη Σπανούλη νίκησε τη Λιθουανία με 87-76 και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη λήξη του αγώνα, στάθηκε στο γεγονός της έντονης και άδικης κριτικής που δέχεται η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά την ήττα από τη Δανία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός, να βλέπουμε μόνο το αρνητικό, πρέπει να αλλάξει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:

«Σαφέστατα. Το θέλαμε πάρα πολύ. Είμαστε στα ημιτελικά, αλλά δεν έχουμε κερδίσει κάτι ακόμα. Δεν έχουμε καταφέρει κάτι ακόμα. Δώσαμε στον εαυτό μας μια ευκαιρία για διάκριση. Το όνειρο είναι μπροστά να το κυνηγυσούμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ότι κάθε καλοκαίρι υπήρχε απογοήτευση αλλά τώρα είμαστε στα ημιτελικά: «Ευλογημένοι που το ζήσαμε δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Επειδή είναι μετά από νίκη είναι ευκαιρία να πω το εξής.

Χθες το βράδυ παρακολουθώντας το ποδόσφαιρο, το ματς της Εθνικής μας. Μετά στα social media είδα πολύ κόσμο, πάρα πολλούς ανθρώπους, να μειώνουν τα παιδιά και την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Μια νέα γενιά πολύ ελπιδοφόρα που το ποδόσφαιρό μας ίσως δεν έχει ξαναδεί. Πέραν όλων αυτών, εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Το στενάχωρο είναι ότι δεν βλέπω νεαρά παιδιά να κάνουν αυτά τα σχόλια που είναι το συνηθισμένο, αλλά μεγάλους σε ηλικία να κρίνουν παίκτες νεαρούς 22,23ή 24, αλλά και μεγαλύτερους παίκτες με μια πορεία στο ποδόσφαιρο. Στο τέλος της ημέρας παλεύουν για τη χώρα μας.

Όλοι οι γονείς λέμε ότι θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν άνθρωποι στην κοινωνία σωστοί και χρήσιμοι. Όταν εμείς δίνουμε αυτά τα παραδείγματα πως περιμένουμε τα παιδιά να γίνουν έτσι. Έγινε στον αθλητισμό αλλά δυστυχώς είναι μικρογραφία του πώς είμαστε σαν λαός. Πρέπει να αλλάξει αυτό το τσιπάκι. Να βλέπουμε το θετικό, όχι το αρνητικό, την τοξικότητα και τα άσχημα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Παπανικολάου EUROBASKET 2025
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ