Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε 91-83 τον Παναθηναϊκό AKTOR και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών - iefimerida.gr

Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε 91-83 τον Παναθηναϊκό AKTOR και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, ισοφάρισε σε 1-1 μετά τη νίκη με 91-83 κόντρα στον Παναθηναϊκό και πάει για το 3ο Game της Stoiximan GBL στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (4/6).

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν κρυφούς άσους από το μανίκι, τους Ντόρσεϊ (16π.), Γουόκαπ (16π. χωρίς να χάσει σουτ) και ΜακΚίσικ (10π.), ενώ κατάφεραν να περιορίσουν τον Κέντρικ Ναν στους 10 πόντους. Ο Σλούκας ήταν κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 16π. και 5ρ., 8ασ., 4κλ., ενώ ο Παπαπέτρου είχε 16π. με 4/6 τρίποντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι, με τους πρώτους δύο πόντους να έρχονται από τον Γκέιμπριελ, ενώ ο Φαλ απάντησε στη συνέχεια. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει στους +5 με τον Όσμαν για το 10-15, αλλά ο Ολυμπιακός, αν και αργά, αντέδρασε, κλείνοντας την περίοδο με πέντε πόντους διαφορά με τον ΜακΚίσικ να βάζει καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα για το 23-18.

Ο Κώστας Σλούκας ξεκίνησε σημειώνοντας τρίποντο στη δεύτερη περίοδο, αλλά τα δέκα λάθη της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βρεθούν στο 6΄ για πρώτη φορά στο +10, με τον Σάσα Βεζένκοφ (10 πόντοι στη 2η). Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε μπει ορεξάτος στο ματς ήταν καθοριστικός σε αυτό το δεκάλεπτο, φτάνοντας και αυτός τους 10 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με την ιδανική διαφορά δέκα πόντων υπέρ του (41-31).

Παπανικολάου και Γουόκαπ έβαλαν δύο καθοριστικά τρίποντα στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στους 16 πόντους. Την ώρα που οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στο +18, το τρίποντο του Ντίνου Μήτογλου στο 5:14 έδωσε μία ανάσα, ωστόσο τα τρίποντα των Παπανικολάου και Εβάν Φουρνιέ έκοψαν τη φόρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν ήταν συγκεντρωμένος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την υψηλότερη διαφορά στο ματς διαμόρφωσε ο Γάλλος για το +20, με πρωταγωνιστή όμως και πάλι τον Μήτογλου οι «πράσινοι» μείωσαν στους 14, κάνοντας παράλληλα ένα μικρό σερί 6-0 και έκλεισαν την περιόδο στους -11 από το καλάθι του Παπαπέτρου στην εκπνοή του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και έφτασε στο σημείο να μειώνει στους 6 από τους -20 ,με τους Παπαπέτρου και Μήτογλου να τον κρατούν ζωντανό, ενώ οι βολές από τον Γιούρτσεβεν στο 5:00 διαμόρφωσαν το 74-69.

Με το δίποντο του Ντόρσεϊ και το γκολ-φάουλ του Ουόκαπ έγινε το 81-72, ο Όσμαν απάντησε, αλλά ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 10. Το τρίποντο του Γουόκαπ έκανε το 88-79 στα τελευταία λεπτά και το ματς έληξε με 91-83.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 41-31, 66-55, 91-83

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 16 (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Φαλ 5 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Βεζένκοβ 15 (4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 6 (2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), Φουρνιέ 8 (2/5 τρίποντα, 3 ασίστ), Λι 4 (1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντόρσεϊ 16 (3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 7/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Πίτερς 9 (2/2 δίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 2, ΜακΚίσικ 10 (3/7 δίποντα, 2/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αταμάν): Όσμαν 8 (2/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), Γκραντ 5 (2/4 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ναν 10 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ασίστ, 6 λάθη), Γκέιμπριελ 8 (4/5 δίποντα), Ερνανγκόμεθ 7 (2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 0/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Καλαϊτζάκης, Σλούκας 16 (3/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 λάθη), Σαμοντούροβ, Παπαπέτρου 16 (2/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μήτογλου 9 (3/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γιούρτσεβεν 4 (6 ριμπάουντ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός ΠΑΝΑΘΗΝAΪΚΟΣ Basket League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ