Ο Λούκα Ντόντσιτς συμφώνησε με τους Λος Άντζελες Λέικερς για τριετή επέκταση του συμβολαίου του έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αποκάλυψε το ESPN.
Το νέο max συμβόλαιο του Ντόντσιτς, περιλαμβάνει player option για το 2028, χρονιά κατά την οποία θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί νέο supermax συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, αξίας 417 εκατ. δολαρίων (το 35% του salary cap).
Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να ανακτήσει το σύνολο των χρημάτων που έχασε όταν παραχωρήθηκε από τους Ντάλας Μάβερικς - ομάδα με την οποία θα μπορούσε φέτος το καλοκαίρι να υπογράψει supermax πενταετούς διάρκειας, ύψους 315 εκατ. δολαρίων.
Η συμφωνία με τους Λέικερς ακυρώνει την προηγούμενη player option του για το καλοκαίρι του 2026 και διασφαλίζει την παρουσία του στους «λιμνανθρώπους» τουλάχιστον μέχρι τη σεζόν 2027-28.
«Είμαι πραγματικά ευγνώμων προς τους Λέικερς, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους για την υποστήριξη και τη ζεστασιά που δείχνουν σε εμένα και την οικογένειά μου από την πρώτη μέρα», ανέφερε στη δήλωσή του ο Ντόντσιτς.
«Αυτός είναι ένας σπουδαίος οργανισμός και πιστεύω απόλυτα σε αυτό που χτίζουμε. Θα συνεχίσω να δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ για να φέρουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα στο Λος Άντζελες και να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους των Λέικερς. Αυτή είναι μόνο η αρχή».
Ο πρόεδρος των Λέικερς, Ρομπ Πελίνκα, έκανε λόγο για «έναν από τους πιο συναρπαστικούς παίκτες του σύγχρονου μπάσκετ», προσθέτοντας:
«Ο Λούκα είναι ένας αληθινός «δολοφόνος» στο παρκέ και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη γενναιοδωρία και κοινωνική ευαισθησία. Πάνω απ’ όλα, θα ηγηθεί της προσπάθειας του οργανισμού μας για νέες κατακτήσεις τίτλων - κάτι που αποτελεί διαχρονικό στόχο των Λέικερς».
Ο Ντόντσιτς αγωνίστηκε σε μόλις 50 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, όπου είχε 28,2 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 7,7 ασίστ μέσο όρο.